در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، علیرضا رفیعیپور در گفتگو با فارس در پاسخ به اینکه برنامه نظارتی و بهداشتی در عید سعید قربان برای ذبح دام چگونه خواهد بود، گفت: 3600 همکار بهداشتی و شرعی (3 هزار نفر ناظر بهداشتی و 600 نفر ناظر شرعی) در مراکز ذبح و قربانگاهها حضور خواهند داشت و دامها را از نظر شرعی و بهداشتی نظارت خواهند کرد.
شماره تلفن 1512 برای درخواست ناظر بهداشتی
وی ادامه داد: همچنین 2500 اکیپ سیار هم مرتب گشتزنی خواهند کرد و مردم میتوانند با شماره تلفن 1512 هر گونه درخواست خود را مطرح کنند تا اکیپهای سیار با حضور در محل کشتار دام،سلامت دام و گوشت آن را نظارت کنند.
رفیعیپور گفت: شماره تلفن 1512 برای آن عده افرادی است که میخواهند دام خود را به مناسبت مختلف یا طبق خواسته خودشان جلوی درب و یا خارج از کشتارگاهها و قربانگاهها ذبح کنند و ناظران شرعی با تماس تلفنی شهروندان در محل حضور پیدا میکنند تا دامی که آنها ذبح میکنند را بررسی و نظارت کنند.
رفیعی پور گفت: سازمان طرح تشدید نظارت بهداشتی را به مناسبتهای خاص برگزار میکند و تفاوت آن با نظارتهای بهداشتی روزهای معمول این است که در همان روز تا زمانی که مردم درخواست و مراجعهای داشته باشند اکیپهای نظارتی موظف به ارائه خدمات هستند.
400 راس دام سال گذشته پس از نظارت از چرخه مصرف خارج شد
به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در سال گذشته حدود 400 هزار رأس دام در کشور ذبح شد که پس از نظارت ناظران بهداشتی و شرعی به 400 رأس آنها به دلیل ابتلا به بیماری اجازه مصرف ندادند. همچنین سال گذشته 11 هزار و 500 کیلوگرم گوشت لاشه نیز به دلیل بیماری از گردونه مصرف خارج شد. همچنین 30 تا 35 هزار عضو دام نیز از مصرف حذف شدند.
وی تأکید کرد: ناظران بهداشتی ما تنها علایم بالینی را میبینند و اگر دامی مبتلا به بیماری باشد تشخیص میدهند و درباره آن قضاوت میکنند اما برخی بیماریها هستند که چون دام زنده است اگر بیماری ویژهای مانند تب کریمه، تب مالت و انگل داشته باشد علایم مشهودی از خود ندارد بنابراین برای جلوگیری از انتقال این گونه بیماریها سازمان دامپزشکی توصیههایی میکند که با رعایت آنها میتوان از انتقال بیماری جلوگیری کرد.
توصیه سازمان دامپزشکی
رفیعیپور توصیه کرد که هر گونه گوشت گرم را حداقل 24 ساعت در دمای یخچال یعنی دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگه دارند و قبل از این زمان به هیچ عنوان گوشت را مصرف نکنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور توضیح داد که نگه داشتن 24 ساعته در یخچال برای جلوگیری از انتقال احتمالی بیماریهایی نظیر کریمه کنگو و تب مالت و بیماریهای انگلی است که در ظاهر علایم بیماری از خود نشان نمیدهند اما برای اطمینان باید در یخچال نگهداری شوند تا از سلامت آنها اطمینان حاصل کنیم.
وی گفت: شماره تلفن 1512 و همچنین 2500 اکیپ سیار در روز عید قربان و قبل از نماز عید آماده پاسخگویی به درخواست شهروندان هستند که اگر بخواهند دام خود را در خارج از کشتارگاهها ذبح کنند بلافاصله در آنجا حضور یافته و از سلامت دام به آنها اطمینان دهند.
رفیعیپور همچنین به افراد خیر توصیه کرد که بهترین نیت برای ذبح دام کشتار در مراکز بهزیستی و کمیته امداد است که با کمک خود به افراد بیبضاعت و ناتوان میتوانند از دعای خیر خود بهرهمند شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد