
خرمالو سرشار از کالری است (۷۰ کالری در هر صد گرم)، اما چربی خیلی کمی دارد. گوشت نرم خرمالو نیز منبع خوبی برای فیبرهای خوراکی است. صد گرم خرمالوی تازه 6/3 گرم یا بهعبارتی 5/9 درصد نیاز روزانه بدن به فیبرهای محلول و غیرمحلول را تأمین میکند. ضمنا خرمالو علاوهبر ترکیب ضدتومور بتولینیک اسید حاوی آنتیاکسیدانهای فلاوونوئید پولیفنولیک مانند کاتچینها و گالوکاتچین است. کاتچین هم که خواص ضدالتهابی دارد. سایر ترکیبات آنتیاکسیدانی خرمالو عبارت است از بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین، زیکسانتین و کریپتوزانتین. تمام این آنتیاکسیدانها با رادیکالهای آزاد مشتق از اکسیژن و گونههای واکنشپذیر اکسیژن که باعث پیری میشوند مبارزه میکنند. زیکسانتین ازجمله کاروتنوئیدهای خوراکی مهم خرمالوست که لکه زرد شبکیه (ماکولا هم گفته میشود) جذب و موجب اثرات آنتیاکسیدانی و فیلترینگ محافظتی نور میشود و بههمین دلیل به پیشگیری از بروز بیماریهای ماکولایی در سالخوردگی کمک میکند.
خرمالو همچنین یکی از بهترین منابع ویتامین C به شمار میرود که به خواص آنتیاکسیدانی شهرت دارد. مصرف منظم خوراکیهای غنی از ویتامین C موجب مقاومت بدن در برابر عوامل عفونتزا و نابودی رادیکالهای آزاد التهابزا میشود. در خرمالو ویتامینهای گروه B ازجمله فولیک اسید، پیریدوکسین و تیامین نیز بهفراوانی یافت میشود. این ویتامینها بهاتفاق در عملکردهای متابولیک و آنزیمی نقش دارند. دیگر اینکه خرمالو، هم بهصورت تازه و هم خشک، سرشار از مواد معدنی پرفایده همچون پتاسیم، منگنر، مس و فسفر است. منگنز در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز که موجب نابودی رادیکالهای آزاد میشود مؤثر است. مس نیز در فعالیت بسیاری از آنزیمهای حیاتی نظیر سیتوکروم سی ـ اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز نقش دارد. مس برای تولید گلبولهای قرمز خون هم نیاز است.
منبع: nutrition-and-youfruit
صدف دژآلود
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: