یک نکته از این معنی

نامه‌های اسارت

محمود امجدیان دفتر ادبیات و هنر مقاومت
کد خبر: ۹۳۴۱۶۶

در سال‌های اخیر کتاب‌های خاطرات و داستان‌ها و گفت وگوهای بسیاری از آزادگان کشورمان منتشر شده است که هر یک بخشی از روزهای اسارت این عزیزان در اردوگاه‌های رژیم بعثی را بازگو می‌کند و خواندن این کتاب‌ها، همراه با شیرینی‌ها و تلخی‌هایش خالی از لطف نیست. همزمان با ایام سالروز ورود آزادگان سرافراز به خاک کشور، بد نیست کتابی را در این زمینه معرفی کنیم.

کتاب «نامه‌های اسارت» شامل نامه‌های محمود امجدیان است که یک ماه قبل از تبادل اسرا، توسط نیروهای مجاهدین در عراق به شهادت رسید. محمود امجدیان سال 1342 در باختران به دنیا آمد و بزرگ شد. سال 1361 داوطلبانه به جبهه‏های جنگ ایران و عراق رفت. در عملیات والفجر مقدماتی در سال 62 به اسارت‏ نیروهای عراقی درآمد. بیشتر سال‌های اسارت وی در اردوگاه‌های‏ موصل گذشت و در سال 67 همراه تعدادی از اسرا به اردوگاه ‏تکریت ـ کمپ 17ـ منتقل شد. او یک ماه قبل از مبادله اسرا روز 26 مرداد سال 69 به دست مجاهدین خلق (منافقین) به شهادت ‏رسید.

کتاب حاضر، دربردارنده 51 قطعه نامه از این شهید است که دردوران اسارت از اردوگاه‌های عراق برای خانواده خود فرستاده و در پایان کتاب نیز متن وصیتنامه او آمده است. این نامه‏ها، به کوشش برادر شهید، ابتدا به مناسبت‌های مختلف در روزنامه جمهوری اسلامی، کیهان و مجله پیام انقلاب به چاپ‏ رسیده و اکنون در این کتاب جمع‏آوری شده است. کتاب با زندگینامه مختصری از شهید، یادداشت برادر او و متن ‏سخنرانی حجت‏الاسلام ابوترابی در اولین سالگرد شهادت او آغازشده و با بخشی تحت عنوان «عکس‌ها و اسناد» به پایان می‏رسد.

اغلب نامه‏ها بیانگر روحیه خوب و اعتقاد معنوی شهید و صبر و استقامت او در مقابل سختی‏ها و تلاش او برای گذران زندگی دراسارت به بهترین شکل است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها