امان از غربی‌ها...

برخلاف نظر برخی تحلیلگران منتقد که عنوان می‌کنند برجام برای ایران سودی نداشت من معتقدم برجام در مراحل اولیه خود موفق شده است.
کد خبر: ۹۳۳۰۰۳

گام‌های اولیه‌ای که ایران و غرب در اجرای برجام برداشته اند تا حدودی نشان از موفقیت اولیه برجام دارد. می‌توانم ادعا کنم برجام برای دولت یازدهم توفیقاتی نیز داشته است.

دولت یازدهم و خصوصا آقای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشور تلاش کردند تا برجام به ثمر بنشیند و در مراحل اولیه اش موفق باشد. به‌دلیل این‌که کشورهای غربی به تعهداتشان عمل نمی‌کنند، نباید همه موضوع را زیرسوال برد و آن را بی‌ارزش خواند. باید در این زمینه کارهای دیگری انجام شود. اخیرا آمریکا رویکردهای خصمانه‌ای را علیه ایران اعمال کرده که این موضوع به معنای شکست ایران در برابر آمریکا نیست. ایران در برجام موفقیت‌هایی را کسب کرده و آن هم توقف تحریم‌های جدید و لغو تحریم‌های قبلی است. به نظر می‌رسد ما شاهد دستاوردهای خوبی در مراحل اولیه اجرای برجام بوده‌ایم؛ هرچند در پایان مرحله اول اجرای برجام شاهد بداخلاقی بانک‌های آمریکایی بودیم و هنوز سیستم بانکی ایران به طور کامل با جهان بین‌الملل مرتبط نشده است. بنابراین لازم است دولت یازدهم اقدامات لازم را برای ارتباط بیشتر تجارت ایران با جهان مبذول دارد. دولت یازدهم با سه دغدغه یا به اصطلاح چالش عمده روبه‌روست.

1 ـ دغدغه اول بیکاری گسترده در کشور است. دولت یازدهم با چالش بیکاری نسل جوان روبه‌روست که هنوز نتوانسته است راه‌حلی برای آن پیدا کند و برای بهبود اقتصاد کشور باید راه‌حلی را سریعا مورد استفاده قرار دهد. دغدغه دوم، رکود سنگین اقتصادی است.

2 ـ کارشناسان اقتصادی دولت سعی کرده‌اند با اتخاذ تدابیری تورم را کنترل کنند، اما کنترل تورم به بهای سنگین رکود اقتصادی برای کشور تمام شده است. در یک اظهارنظر منصفانه درخصوص عملکرد دولت یازدهم می‌توانیم اذعان کنیم که تورم افسار گسیخته گذشته تا حد زیادی مهار شده است و دولت توانسته تورم را مهار کند، اما سیاست‌های مهار تورم به ناچار رکود را بر اقتصاد ایران تحمیل کرده است. دولت باید هر چه سریع‌تر رکود اقتصادی را بشکند. دولت باید تمام تلاش‌اش را برای خروج از رکود انجام دهد.

3 ـ چالش سومی که روحانی با آن مواجه است انتظاراتی است که در جامعه در مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی از دولت دارد. دولت یازدهم برای موفقیت لازم در سال پایانی خود باید تلاش بیشتری انجام دهد. همچنین دولت باید هر چه سریع‌تر سرمایه‌گذاری را در کشور افزایش دهد و با تشویق سرمایه‌گذاران و به حرکت درآوردن سرمایه‌ها، چرخه اقتصاد کشور را به حرکت درآورد.

اگر دولت نتواند در شش ماهه دوم امسال از تورم خارج شود بی‌تردید با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. دولت باید چند درصد تورم را تحمل کند تا در آینده شاهد خروج کشور از رکود باشیم. برای حل مشکلات کشور همان طور که مقام معظم رهبری در وحدت و یکپارچگی تاکید دارند باید گفت که همراهی تمام گروه‌ها و جناح‌های سیاسی برای کمک به دولت در شرایط فعلی لازم است تا دولت بتواند بر مشکلات فائق آید.

اسدالله عسگر اولادی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها