اینجا وقت طلا نیست!‌

وقت از طلا با ارزش‌تر است!‌ این جمله را از زمانی که بچه‌ هستیم مدام به ما می‌گویند و این بار سنگین را بر دوشمان می‌گذارند که از تک‌تک دقایق زندگی استفاده کنیم و نگذاریم تلف شود!‌
کد خبر: ۹۲۴۰۸۳

اما واقعیت این است این نصیحت بسیار خوب، مثل خیلی چیزهای دیگر در کشور ما فقط در حد شعار، زیبا و با مفهوم است آن‌قدر که می‌شود آن را با خط خوش نوشت، قاب گرفت و جایی گذاشت که مدام مقابل چشمت باشد. اما فقط آن را ببینی چون وقتی تصمیم به عملی کردن آن بگیری هزار اما و اگر که اصلا به مهارت‌‌های فردی و روحیه‌ات ربطی ندارد، مانع این می‌شود که ارزش وقت را بدانی و از هر دقیقه آن استفاده کنی.

به نظر می‌رسد یکی از مکان‌‌هایی که باید تابلوی وقت طلاست را آنجا نصب کرد، مطب پزشکان است.یکی از معدود مکان‌هایی که تنها چیز بی‌ارزش ندارد، وقت مراجعه‌کنندگان است. با مطب تماس می‌گیری تا وقت بگیری. مثلا بهت می‌گویند ساعت 2 مطب باش. می‌پرسی معطلی هم دارد؟ خانم منشی با خونسردی می‌گوید: مگر جایی بدون معطلی هم وجود دارد! شما سر وقت مطب باش...

برنامه‌ریزی می‌کنی، در سرمای زمستان یا داغی تابستان فرقی ندارد، حتی اگر وقت کم داری آژانس می‌گیری و راس ساعت 2 خودت را به مطب می‌رسانی اما وقتی وارد می‌شوی با تعداد زیادی آدم روبه‌رو می‌شوی که در اتاق انتظار نشسته‌اند! به‌طرف منشی می‌روی و خیلی مودب می‌گویی برای ساعت 2 وقت داشتم.

اسمت را روی کاغذی آخر فهرست می‌نویسد و می‌گوید: بشینید؛ صدایتان می‌کنم! می‌گویی اما من ساعت 2 وقت داشتم... بعد متوجه می‌شوی همه آنهایی که در اتاق انتظار نشسته‌اند برای ساعت 2 وقت داشته‌اند! هر کس زودتر رسیده، زودتر توانسته اسمش را در فهرست ثبت کند. حالا تو باید حداقل دو، سه ساعتی بنشینی تا نوبتت شود. هرگونه اعتراض هم به این جواب ختم می‌شود: اگر وقت ندارید یا دیرتان می‌شود، بروید یک روز دیگر بیایید!‌

سیستم نوبت‌دهی یکی از مشکلاتی است که در بیشتر ادارات، بانک‌ها و... وجود دارد، مشکلی که بدون در نظر گرفتن برنامه‌ریزی و وقت افراد آنها را چند ساعتی معطل می‌کند. این معطلی علاوه بر اتلاف وقت، بار روانی هم دارد و فرد را برخی اوقات تا مرز عصبانیت و پرخاشگری می‌رساند.

علم پیشرفت کرده، دنیای فناوری هر روز وسیله‌ای جدید برای ارتباط برقرار کردن به بازار ارائه می‌دهد. برخی پزشکان که به فناوری‌های روز آشنا هستند و وقت مردم برایشان ارزش دارد، از روش‌‌هایی مانند پیامک استفاده کرده و با بیماران در ارتباط هستند و زمان حضور او در مطب را به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنند که کمتر معطل شود. اما بیشتر از 99 درصد پزشکان و بیمارستان‌‌ها هنوز به سیستم سنتی وقت‌دهی وفادار مانده‌اند و انگار از تجمع بیمار در مطب‌شان اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنند.

منتظر ماندن بیمار ‌پشت در اتاق پزشک درد او را بیشتر می‌کند، علم پیشرفت کرده و از فناوری می‌توان برای خدمت بهتر و موثرتر به مردم استفاده کرد، حتی در مطب پزشک.

طاهره آشیانی

جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها