نگاه هفته

تلویزیون در مسیر پیشرفت

تلویزیون برای حفظ مخاطبانش باید به نیازهای آنها احترام بگذارد و برای این کار در درجه اول باید این نیازها شناخته شود. نیازسنجی مخاطب یکی از اولین دستور کارهای یک رسانه پویاست. تجربه نشان داده هر وقت رسانه به نیازهای مخاطب توجه داشته به همان میزان هم مخاطب به آن روی خوش نشان داده است. البته صداوسیما در سال‌های گذشته فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت‌سر گذاشته است.
کد خبر: ۹۱۴۰۷۷

شاید بزرگ‌ترین مشکلی که بر سر راه مدیران جدید رسانه ملی قرار دارد همان بحث قدیمی و کهنه شده «بودجه» باشد که همچنان یکی از معضلات بزرگ این رسانه محسوب می‌شود که خاطر مدیران را مشوش می‌کند. طبیعی است در این هنگامه خیلی‌ها منتظرند ببینند مدیران جدید با این «بیماری مزمن شده» چه خواهند کرد وآیا می‌توانند این دستگاه معظم را از این بحران برهانند؟

بجز این مدیران این رسانه باید کارهای بزرگ دیگری هم انجام دهند که شاید شاخص‌ترین آنها سروسامان دادن به فضای نمایشی آثار تلویزیون باشد، چراکه یکی از جذاب‌ترین گونه‌های تصویری است که دست بر قضا مخاطب با آن میانه خوبی دارد و دوست دارد هر روز آثار متنوع‌تری در این زمینه ببیند، اتفاقا یکی از ابزار قضاوت نزد مخاطب ایرانی همین آثار نمایشی تلویزیون است که هر چه تنوع و کیفیت آنها بهتر باشد میزان رضایتمندی آنها از رسانه مطبوع را بالاتر می‌برد.

در گذشته هم هر وقت رسانه اثرنمایشی جذاب، به روز و مورد علاقه مردم داشته، توانسته به‌راحتی دیگر رقبای داخلی و خارجی را کنار بزند به همین دلیل ساده باید به طور جدی از همه ظرفیت‌های موجود برای ارائه کارهای قابل‌اعتنا، تازه و به روز در این حوزه برای رونق بخشی به آنتن شبکه‌های مختلف سیما بهره جست. در حالی که در حال حاضر به دلایلی که بخشی از آن مربوط به بودجه و هزینه تولید این آثار است از همه توانمندی‌های موجود در این عرصه استفاده نمی‌شود، اما سابقه تولید بعضی از آثار مفرح مشارکتی در گذشته می‌تواند دلیل خوبی باشد که می‌توان با هوشمندی از ظرفیت‌های نهادهای دیگر برای ساخت آثار خوب و قابل قبول استفاده کرد و به رسانه یاری رساند.

علاوه بر اینها تجربه طراحی برنامه‌های جدید با حضور هنرمندان نام‌آشنا و سپردن این برنامه‌ها به آنها نیز آن‌قدر موفق بوده که بشود در دوره جدید این شیوه برنامه‌سازی را ادامه داد. یکی از ویژگی‌های این برنامه‌ها این است که فاصله تولید تا پخش این نوع آثار آن‌قدر کم است که در زمانه فعلی و باتوجه به وضعیت تلویزیون یک امتیاز محسوب می‌شود. خصوصا که این برنامه‌ها در بین مردم با استقبال هم روبه‌رو شده‌ وحتی توانسته‌اند بسیار بیشتر از برنامه‌ای پرخرج دیگر به چشم بیایند و به دل بنشیند.

مخلص کلام این‌که رسانه صداوسیما با وجود همه ناملایماتی که در این چند سال دیده، همچنان مهم‌ترین دستگاه در خط مقدم جنگ نرم محسوب می‌شود که باید آن را در جهت انجام بهتر ماموریت‌هایش بیشتر و بیشتر تقویت کرد.


مهدی غلامحیدری/ دبیر قاب کوچک

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها