
طرز تهیه: برای تهیه سرکه سالم و طبیعی میتوانید از انگورهای حبه شده موجود در میوهفروشیها استفاده کرده تا هم مقرون به صرفه باشد و هم کاملا سرکه سالمی تهیه کنید. ابتدا انگورهای دانه شده را بشویید و در سبد ریخته تا آب آنها صاف شود. بگذارید انگورها خشک شود و سپس آنها را در ظرف مخصوص تهیه سرکه بریزید و چنگ بزنید که کاملا انگورها له شده و در آب انگور غوطهور شود. در این مرحله برای هر چهار کیلو انگور لهشده نصف لیوان سرکه روی آن ریخته و دقت کنید که ظرف حتما سر خالی باشد چون اگر از سه تا چهار روز که بماند حجم آن زیاد میشود و سرریز میکند. در ظرف را محکم ببندید و آن را در جای گرم و تاریک بگذارید یا روی آن را بپوشانید که نور نبیند و بعد از چهار تا پنج ماه آن را صاف کنید و در شیشه بریزید و بگذارید کاملا ترش شود و از طعم و مزه متفاوت آن بهره ببرید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: