تحقیقات بسیاری تا کنون درباره تاثیر آدامس بر کاهش بوی بد دهان انجام شده و این مساله را تایید کرده اند. به گزارش نشریه BMJ، پژوهش های جدید حاکی از آن است که آدامس باعث نابودی باکتری های مولد تنفس بدبو می شود و این مساله خصوصا در مورد آدامس های دارچینی بیشتر دیده می شود.
پژوهشگران گمان می کنند یک نوع روغن گیاهی موسوم به سینامیک آلدئید که برای مزه دار کردن آدامس دارچینی مورد استفاده قرار می گیرد به ازبین رفتن باکتری ها کمک می کند. تحقیقات روی بزاق برخی افراد نشان داد، بعد از جویدن آدامس های حاوی سینامیک آلدئید سطح باکتریها حدود 40درصد افت داشته است.
اما آدامس های بدون سینامیک آلدئید هم درصد قابل توجهی از باکتری های مولد بوی بد دهان را از بین می برند.
البته این مساله که جویدن آدامس باعث از بین رفتن بوی بد دهان می شود، باعث شده است که برخی افراد تصور کنند که آدامس می تواند بوی بد سیر را نیز از بین ببرد؛ اما حقیقت این است که آدامس تاثیر چندان زیادی در از بین بردن بوی سیر ندارد.
دکتر احمدرضا درستی ، متخصص تغذیه در این مورد معتقد است از آنجا که بوی سیر، از ریه دفع می شود، نه از دهان ؛ جویدن آدامس های نعنایی یا مواد مشابه ، این بو را از بین نمی برد، اما با این حال وی معتقد است که مقداری از بوی نامطبوع که از دهان متصاعد می شود را می توان با جویدن آدامس از بین برد.