آمارهای نگران کننده

چنانچه‌ روند ازدواج و نرخ باروری در کشور تغییر نکند، کارشناسان جمعیت پیش‌بینی می‌کنند تا 30 سال آینده، ‌آمار فوت و ولادت در کشور با یکدیگر برابر خواهد شد.
کد خبر: ۶۵۹۸۸۴

به این ترتیب‌، رشد جمعیت صفر شده وکشور با کاهش جمعیت روبه‌رو خواهد شد، زیرا اکنون میانگین نرخ باروری در کشور به 1.7 درصد رسیده است. به همین دلیل اگر بگوییم خانواده‌های ایرانی هر سال کوچک‌تر از سال قبل می‌شود، بیراه نگفته‌ایم. دلایل زیادی سبب این روند نزولی شده که عمده‌ترین آن را می‌توان مشکلات اقتصادی بیان کرد، زیرا اکنون جوانان و نوجوانان وضع خانواده‌های خود را از نزدیک مشاهده کرده و با گوشت و پوست خود مشکلاتی را که نبود شغل و درآمد کافی ایجاد می‌کند، احساس می‌کنند.

بنابراین بیشتر جوانان از ازدواج فراری شده‌اند و در این میان تعدادی نیز که تن به ازدواج می‌دهند در خوشبینانه‌ترین حالت به تک‌فرزندی قناعت کرده یا قید بچه‌دار‌شدن را می‌زنند. در تازه‌ترین بررسی‌هایی که سازمان ثبت‌احوال براساس نتایج سرشماری سال 90 انجام داده، مشخص شده 14.4 درصد خانواده‌های ایرانی فرزند ندارند و حدود 19 درصد خانواده‌ها نیز‌ تک‌فرزند هستند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت 33 درصد خانواده‌ها حداکثر یک فرزند دارند.

افزون براین براساس این پژوهش 20.9 درصد خانواده‌های کشور نیز صاحب دو فرزند هستند. از این گذشته در این تحقیق تعداد فرزندان خانواده‌ها در مناطق شهری و روستایی نیز بررسی شده؛ به این شکل که در مناطق شهری 14.7 درصد خانواده‌ها فرزند ندارند، 19.9 درصد صاحب یک فرزند و 22.5 درصد نیز دارای دو فرزند هستند. تعداد فرزندان بیشتر از پنج نفر در مناطق روستایی 7.3 درصد و در نقاط شهری 6.1 درصد است. افزون بر این خانواده‌هایی با شش فرزند 6.5 درصد در نقاط روستایی و 4.5 درصد در نقاط شهری، خانواده‌هایی با هفت فرزند 5.6 درصد در نقاط روستایی و 3.3 درصد در نقاط شهری است‌.

با توجه به آمار‌های به دست آمده می‌توان گفت تعداد خانواده‌های تک‌فرزند در مناطق شهری از میانگین کشوری بالاتر است، چون در نقاط روستایی 13.9 درصد از خانواده‌ها فرزند ندارند، 16.4 درصد خانواده‌ها تک‌فرزند و 16.7 درصد نیزصاحب دو فرزند هستند. این درحالی است که در 9 ماهه اول سال 92، رشد موالید در برخی استان‌های کشور نسبت به مدت مشابه سال 91 بیشتر شده است، برای نمونه خراسان شمالی با 8.4 درصد تغییر، خراسان رضوی با 6.9 درصد و سیستان و بلوچستان با 6.5 درصد به ترتیب سه استان اول تا سوم کشور هستند، اما در این بین استان‌هایی نیز هستند که رشد موالید منفی داشته‌اند؛ قزوین با 1.3ـ درصد، سی و یکمین استان کشور است و استان‌های چهار‌محال و بختیاری با 1.2ـ درصد و اصفهان با 0.4ـ درصد به ترتیب جایگاه‌های سی‌ام و بیست و نهم را به دست آورده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها