سعید آقاخانی، آماده رکوردزنی!

تخصص؛ ساخت سریال‌های نوروزی. نگاهی به کارنامه سریال‌سازی سعیدآقاخانی نشان می‌دهد این کارگردان چهل و دو ساله بیجاری‌الاصل چنین تخصصی دارد. آقاخانی در پنج سال اخیر که روی صندلی کارگردانی نشسته، هشت سریال ساخته که نیمی‌ از آنها در ایام نوروز پخش شده‌ است. در حقیقت در این سال‌ها نوروزی نبوده که برسد و سریالی از آقاخانی نرسد.
کد خبر: ۶۵۳۱۰۹

نوروز 88، اولین سریال ساخته آقاخانی که از قضا موضوعی نوروزی داشت از تلویزیون پخش شد. «عیدامسال» اولین تجربه کارگردانی او، سریالی پر از ستاره‌های طنز بود؛ مجید صالحی، مهران غفوریان، علی صادقی، بهنوش بختیاری و... جلوی دوربین رفتند. سعید فرهادی، فیلمنامه آن را نوشت و محمدمهدی عسگرپور هم آن را تهیه کرد. اولین کار آقاخانی از شبکه تهران و در سالی که مهران مدیری «مرد دوهزارچهره» را برای پخش نوروزی آماده کرده بود به نمایش درآمد و به نسبت شرایط دیده شد. مهم‌ترین اتفاق مجموعه عیدامسال این بود که مخاطبان حرفه‌ای و پیگیر تلویزیون دست‌شان آمد که کارگردان طنزساز جدیدی متولد شده است. کارگردانی که سال 72 و در بیست و دو سالگی با بازیگری وارد دنیای تصویر شده بود و برای خیلی‌ها کارگردانی «سعید» ساعت خوش که مدام از خان دایی جان (نادر سلیمانی) کتک می‌خورد، عجیب بود.

نوع کارگردانی آقاخانی که تلفیقی از تجربیات غول‌های سریال‌ساز بود، نشان می‌داد آقاخانی در 16 سالی که بازی کرده، حواسش به پشت دوربین و نحوه کارگردانی هم بوده است. آقاخانی در سریال‌های مهران مدیری (پرواز 57، ساعت خوش و سال خوش)، دو سریال مهدی مظلومی (کمربندها را ببندیم و روزگارخوش حبیب‌آقا)، دو سریال سیروس مقدم (چاردیواری و پیامک از دیارباقی) و سریال متهم گریخت (رضا عطاران) بازی کرده و قلق کار دستش آمده بود. نکته جالب این بود که آقاخانی در همه این کارها نقش‌های مکمل را بازی می‌کرد، اما مورد توجه قرار می‌گرفت.

موفقیت و همین‌طور شناختن مخاطب تلویزیونی باعث شد شبکه سه در سال 89، ساخت سریال نوروزی‌اش را به آقاخانی بسپارد. پخش سریال‌های مرد هزار چهره و مرد دوهزارچهره مهران مدیری که دو نوروز از شبکه سه پخش شد از یک طرف و از سوی دیگر، بیشتر دیده شدن سریال‌ها در شبکه سه فشار را روی آقاخانی بیشتر کرد و او را واداشت تا سریال «زن بابا» کاری آبرومند و پربیننده شود. مشاوره‌های رضا عطاران، بازی‌های خوب سیروس گرجستانی و علی صادقی و تهیه‌کنندگی مهران مهام و ایرج محمدی که دو سریال نوروزی بعدی آقاخانی را هم تهیه کردند، باعث شد زن بابا کار پربیننده‌ای شود. البته برخی منتقدان معتقد بودند سایه حضور عطاران در پشت صحنه سریال بر موفقیت سریال سایه انداخته است.

نوروز 90، سومین سریال پی در پی نوروزی آقاخانی بار دیگر از شبکه سه پخش شد. «راه در رو» که اتفاقا سومین تجربه کارگردانی آقاخانی هم بود، ترکیب عجیبی از مهران غفوریان، مرجانه گلچین و یوسف تیموری بود ضمن این‌که خود آقاخانی هم که انگار همچنان جلوی دوربین رفتن را دوست داشت، مقابل دوربین این سریال رفت و یکی از نقش‌ها را بازی کرد. اتفاق جالب توجه دیگر این سریال، اجرای موسیقی آن توسط گروه رستاک بود که مورد توجه قرار گرفت.

آقاخانی برای نوروز 91 سریالی کارگردانی نکرد، اما پخش سریال‌های نقطه سرخط، خوش‌نشین‌ها و دزد و پلیس که او کارگردانی کرده بود، نشان می‌داد او روزهای پرکاری را می‌گذراند.

آقاخانی، نوروز سال گذشته سراغ شبکه دو رفت و سریال «خروس» را برای ایام تعطیلات نوروز این شبکه ساخت؛ سریالی که تا حدی زیر سایه «پایتخت 2 ‌/‌ سیروس مقدم» و«کلاه قرمزی 92‌/‌ ایرج طهماسب ـ حمید جبلی» قرار گرفت.

آقاخانی بعد از این تجربه، ساخت اولین فیلم سینمایی‌اش را هم تجربه کرد. فیلم «لامپ 100» با بازی محسن تنابنده و ساره بیات که موضوعی درباره مصرف مواد داشت و اتفاقا اصلا طنز و کمدی نبود. این فیلم در جشنواره فیلم فجر امسال روی پرده رفت و به عنوان یک فیلم اولی مورد توجه منتقدان و اصحاب رسانه قرار گرفت. بازی آقاخانی در فیلم‌های سینمایی «ضدگلوله و بعدازظهر سگی سگی» ـ دو فیلم مصطفی کیایی ـ هم قبلا نشان داده بود او شناخت خوبی از سینما دارد.

اما آخرین سریال آقاخانی که قرار است نوروز امسال پخش شود و «روزهای بد در» نام دارد، معجون عجیبی از تجربیات گذشته اوست. این را می‌توان با نگاهی به اسامی بازیگران هم دریافت. مهران غفوریان که یادآور اولین سریال‌های طنز آقاخانی است و طنز ذاتی خودش را دارد، یک طرف و هومن برق‌نورد که در دزد و پلیس هم نشان داد چه تجربه گرانبهایی از تئاتر دارد در طرف دیگر سریال جدید آقاخانی قرار دارند. در کنار هم قرار گرفتن همین دو بازیگر، کنجکاوی برانگیز است. ضمن این‌که حضور مریم امیرجلالی، بیژن بنفشه‌خواه، غلامرضا نیک‌خواه و... هم نشان می‌دهد آقاخانی برای سریال نوروزی شبکه سه امسال با تمام قوا به میدان آمده است.

سعید آقاخانی در پنج سال اخیر، چهار سریال نوروزی ساخته است و رقیبی سرسخت برای سیروس مقدم است که امسال با پایتخت 3، هفتمین سریال نوروزی‌اش را می‌سازد. البته مقدم ساخت سریال‌های نوروزی‌اش را ده سال قبل و از سال 83 با «بانویی دیگر» آغاز کرد و با توجه به حرکت آقاخانی، امکان رکوردزنی آقاخانی وجود دارد؛ البته به شرط آن‌که سیروس مقدم دست از سر پنجعلی و نقی و پایتخت بردارد.

احسان ناظم بکایی/‌ جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها