این تنوع زمانی بیشتر میشود که یک فنجان چای یا قهوه به ما تعارف شود و میزبان بخواهد با شیرینیهای ریز و درشت و نقل و نبات و انواع شکلاتی که از قنادیهای محل خریداری کرده از ما پذیرایی کند.
حال سوال اینجاست، در دید و بازدیدهای عید که اغلب ما ایرانیها عادت داریم چای بنوشیم و با چای هم یک شیرینی بخوریم، کدام شیرینی بهتر است؟
نقل و سوهان عسلی یا آبنبات و پولکی؟
آبنبات قیچی، تافی، شکر پنیر، سوهان عسلی، نقل و پولکی از جمله تنقلات پذیرایی است که اغلب به همراه چای تعارف میشود. لازم است بدانید آبنبات و شکر پنیر ارزش تغذیهای قابل توجهی ندارد و چون حجم زیادی از آن را شکر تشکیل میدهد مصرف مقدار کم آن هم چاقکننده است و تافی شیری، نارگیلی و کرهای بهدلیل دارا بودن ترکیبات چرب پرکالریتر از سایر آبنباتهاست اما اگر نقل و سوهان عسلی حاوی مغزهای آجیلی باشد و پولکی حاوی گرد لیمو یا زعفران باشد در مقایسه با قند سفید، آبنبات و شکر پنیر ارزش بالاتری دارد.
نبات یا قند حبه؟
در مورد نباتهای فله یا چوبی با طعم زعفران، زیره، لیمو عمانی، گل گاوزبان یا آویشن لازم است بدانید رنگ و طعم اغلب این نباتها طبیعی نیست البته انواعی از نباتهای طعم دار که مجوز دارد طبیعی است و در مقایسه با قند و شکر طعم و مزه بهتری داشته ولی خاصیت درمانی قابلتوجهی ندارد. نبات در مقایسه با انواع آبنبات خاصیت ملین و ضد نفخ بالایی دارد و در مقایسه با قند طبع گرمتری داشته و چون بافت آن متراکمتر از قند حبه است، کالری بیشتری دارد. اگر نبات را بسوزانید بهدلیل تلخ و قابض شدن برای درمان اسهال بسیار سودمند است.
قند میوهای یا قند طعمدار؟
این روزها قندهای حبهای زیادی با طعمهای مختلف خرما، نعنا، دارچین، هل و میوهای در بازار به چشم میخورد. این قندها با قند سفید تفاوتی ندارد و اغلب به آنها اسانس و رنگ میافزایند و مضرات برخی از انواع آن بیشتر از قند سفید است. ولی در میان این قندها، میوههای زردآلو، آلو، کیوی و انبه به شکل حبه قند عرضه میشود که اگر حاوی پودر قند نباشد میتواند گزینه مناسبی باشد. البته چون قند میوهای اغلب به صورت فلهای و غیربهداشتی عرضه میشود بار میکروبی بالایی دارد.
قند خرما یا چیپس خرما؟
در مورد قند خرما هم بدانید پایه این قند اغلب از شکر قهوهای یا قند سفیدی است که به آن قدری شیره خرما میافزایند و از نظر میزان کالری با قند و شکر معمولی برابری میکند و رژیمی نیست و برای افراد چاق و بیماران دیابتی محدودیت مصرف دارد. اما مصرف چیپس خرما به همراه چای گزینه مناسبی است. البته با وجود آن که خرما حاوی مواد مغذی زیادی است، چیپس آن نمیتواند تامینکننده ریزمغذیهای بدن باشد و بر خلاف باورعامه مردم کم کالری نیست.
فاخره بهبهانی - جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد