اما سوالی که اغلب پرسیده میشود اینکه نخودچی یا آرد آن را چگونه تهیه میکنند؟ آیا شیرینی نخودچی در مقایسه با دیگر شیرینیهای خشک ارزش تغذیهای بیشتری دارد؟ وقتی آرد نخودچی کلوخه یا حاوی مهمانان ناخوانده میشود یعنی فاسد و غیرقابل استفاده شده است؟!
فرق میان نخود با نخودچی؟
آرد نخودچی از آسیاب همان نخودچی بانمکی که با آجیل عید مخلوط میکنیم یا به همراه کشمش و مویز میخوریم، تهیه میشود.
خود نخودچی هم از فرآوری همان نخود تازه به دست میآید. برای تهیه نخودچی، پس از آبپزکردن نخودهای تازه و ریز آنها را آبکش کرده و پوستور آمده آن را براحتی جدا میکنند تا آخرین مرحله پخت را پشت سر بگذارد و سپس با نمک یا شکر آن را تفت داده و ترد و سپس آرد میکنند.
خوب است بدانید نخودچی و آرد آن در گروه حبوبات طبقهبندی میشود و همچون نخود تازه دارای پروتئین بوده و به افزایش ایمنی بدن کمک میکند و سرشار از کلسیم، آهن گیاهی، فسفر و ویتامینهای گروه B و A است.
نخود به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد کلسیم برای استخوانسازی کودکان و به سبب دارا بودن فیتواستروژن طبیعی برای خانمها مناسب است و میتواند تا حدودی هورمونهای بدن را تنظیم کند و به سطح طبیعی برساند و به تقویت قوای جنسی در مردان کمک کند.
آرد نخودچی بهترین آرد است
آرد نخودچی در مقایسه با دیگر آرد غلات از نظر ارزش تغذیهای و میزان فیبر برتری بیشتری دارد. نخود نوعی بنشن با فیبر بالاست و چون مواد مغذی آن در فیبرش نهفته است، آرد آن در مقایسه با آرد غلات املاح و ویتامینهای زیادتری دارد.
ارزش غذایی یکسوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک کف دست نان سنگک و بربری یا سهچهارم لیوان غلات آماده خوردن (برشتوک) است.
مصرف نخودچی یا آرد آن در صورتی که بینمک و به اندازه نخودچی دوآتشه برشته نشده باشد به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند توصیه میشود البته خواص نخودچی و آرد آن هیچگاه به پای نخود تازه نمیرسد. این را هم بدانید شیرینی نخودچی در صورتی که زیاد شیرین نباشد یک شیرینی خوب برای کودک و نوجوان است البته باید بدانید شیرینی نخودچی به دلیل آنکه حاوی شکر زیادی است، اغلب موجب یبوست میشود.
آرد کلوخه شده را دور بریزید
اما از کجا باید متوجه فساد آرد نخودچی شویم؟ همه آردها بخصوص آرد نخودچی بسرعت رطوبت محیط را به خود جذب کرده و در گرما، تخم آفاتی که احتمال دارد در هر آردی وجود داشته باشد، رشد و تبدیل به حشره میشود.
گاهی هم آرد بر اثر رطوبت بههم میچسبد و کلوخه میشود که این نشاندهنده رشد کپک و آلوده شدن آن است. در نتیجه در هر دو صورت آرد غیرقابل مصرف است و باید دور ریخته شود. بهتر است برای ماندگاری بیشتر، آرد نخودچی را درون فریزر نگه دارید.
فاخره بهبهانی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر