بی‌سر شد و یاسین شد...

سال 90 به سفارش شهرداری تهران این پوستر را ساختم و اینک آن را پیشکش می‌کنم به دوستانم و همه آزادی‌خواهان و آزادگان دنیا.
کد خبر: ۶۲۸۳۲۷
بی‌سر شد و یاسین شد...

چون قرار بود پوستر برای همه در خیابان‌های شهر نمایش داده شود، فضای معمول بیرق‌های عاشورایی را در این اثر حفظ کردم و نخواستم با ساختارشکنی هنری در قالب کار، بین مخاطب و اثر فاصله ایجاد کنم.

معمولا براساس شعار پیشنهاد شده از سوی سفارش‌دهنده، کار را به سامان می‌رسانم، اما شعارها و نوحه‌هایی را که برای این سفارش فرستاده بودند به دلیل عیار پایین ادبی و شعری نپذیرفتم و خودم شعرش را ساختم.

برخی پوسترهایم را مثل همین نمونه ابتدا طراحی و سپس شعار یا شعری مناسب برایشان انتخاب می‌کنم. کانسپت (مفهوم) این پوستر را از بی‌سر شدن واژه «حسین» یافتم که بدون حرف «ح» واژه «سین» می‌ماند و «یا حسین» تبدیل به «یاسین» می‌شود.

یاسین نام سوره‌ای از قرآن است. آن پیشوای شهید آزادی، خود، قرآنی ناطق بود که بر حاکم دیکتاتوری که داعیه‌دار دین و قرآن بود، شورید و آینه آیین شد. از سویی به خانواده پیامبر(ص) نیز آل «یاسین» می‌گفتند. بی‌سر شدن حسین(ع) یعنی یاسین شدنش و شعاری که برای این کار ساختم، به فضای اثر کمک کرد که پوستر کامل شود:

«بی‌سر شد و یاسین شد‌‌ /‌‌ آینه آیین شد»

فرزاد ادیبی ‌‌/‌‌ هنرمند

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها