بر اثر انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در حومه «ادلب»، 60 نفر کشته و 90 نفر نیز زخمی شدند

اسد: ژنو 2 برگزار نمی‌شود

بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در سخنانی جامع با پرداختن به مسائل مختلف از جمله پرونده شیمیایی سوریه، اظهار کرد که به نظر او نشست ژنو 2 برگزار نخواهد شد.
کد خبر: ۶۰۶۵۸۶

به گزارش ایسنا،‌ رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با روزنامه الاخبار تاکید کرد: دوران استفاده از سلاح‌های شیمیایی به سه دلیل به سر آمده است. وی تصریح کرد کشورش در سال 1997 به ساخت سلاح‌های شیمیایی پایان داد و به جای این سلاح‌ها، تولید و ارتقای سلاح‌های متعارف و معمول را در دستور کار قرار داد. اسد با اشاره به اعطای جایزه صلح نوبل به سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی به شوخی گفت: این جایزه باید به من داده می‌شد!

بشار اسد اظهار کرد به نظر او نشست ژنو 2 برگزار نخواهد شد، هرچند در ماه نوامبر زمانی را برای برگزاری آن تعیین کرده‌اند. سوریه هیچ مشکلی برای حضور در کنفرانس ژنو ندارد. درخواست دمشق مشخص و بر دو پایه استوار است؛ نخست برگزاری انتخابات و دوم پایان حمایت از تروریست‌ها. درخواست نخست با موافقت با هر گزینه‌ای است که در انتخابات بر آن تاکید شود و رئیس‌جمهور آینده تعیین می‌شود؛ مساله دوم نیز پایان جنگ است.

وی خاطرنشان کرد: مشکل غرب در این نهفته است که گروهی که از آنها برای مذاکرات حمایت می‌کند، دچار چنددستگی هستند و عملا کنترلی بر اوضاع ندارند. وی تاکید کرد: جنگ در سوریه گریز و فرار دارد. یک بار ما منطقه‌ای را پس می‌گیریم و بار دیگر آن را از دست می‌دهیم؛ اما اگر بخواهیم که به طور کلی به مسائل بنگریم، درمی‌یابیم که ارتش سوریه به صورت آشکار در حال پیشرفت است.

رئیس جمهور سوریه در مورد تحولات مصر نیز گفت: اخوان‌المسلمین از 80 سال گذشته تنها فریب و نیرنگ را می‌شناسد و دمشق از آغاز با جنبش حماس تعامل نداشته است، چرا که حماس هم بخشی از اخوان‌المسلمین است. زمانی که بحران سوریه آغاز شد، مسئولان حماس اظهار کردند که به ما توصیه‌هایی شد. این مساله دروغ است. آنها چه کسانی هستند که ما بخواهیم به آنها توصیه کنیم.

در نهایت رابطه دولت سوریه با حماس قطع شد. حماس تصمیم گرفت تا از مقاومت دست بکشد و جزیی از اخوان‌المسلمین باشد. این نخستین باری نبود که آنها با نیرنگ با ما برخورد می‌کردند.

وی با تاکید بر این‌که موضع عراق در قبال سوریه بسیار خوب است، عنوان کرد، بین کشورهای عربی رابطه با مصر نسبت به روزهای حکمرانی حسنی مبارک، دیکتاتور سابق مصر بهتر شده است. در دوره مبارک ما به وزارت خارجه مصر به عنوان وزارت خارجه آمریکا می‌نگریستیم. رئیس‌جمهور سوریه تصریح کرد: رابطه با مصر تا روزگار محمد مرسی، رئیس‌جمهور برکنار شده مصر قطع نشد. وی افزود: مشکل در ترکیه تنها محدود به شخص رجب‌طیب اردوغان، نخست‌وزیر این کشور است.

مردم ترکیه با سیاست‌های وی در قبال سوریه مخالفند. ‌آخرین نظرسنجی نشان داد که بیشتر مردم ترکیه با مشارکت آنکارا در حمله نظامی به کشور ما مخالف هستند. رئیس‌جمهور سوریه درباره عربستان نیز عنوان کرد: رابطه سوریه با عربستان همچنان در حالت دشمنی است. در نهایت باید گفت که عربستان کشوری متشکل از قبایل و شخصیت‌هاست.

سایر تحولات سوریه

درمورد دیگر تحولات سوریه، مسکو از واشنگتن خواست مخالفان سوری را به مشارکت در نشست ژنو ۲ متقاعد کند. به گزارش ایرنا، بعد از آن که شورای ملی سوریه اعلام کرد در نشست ژنو ۲ مشارکت نمی‌کند، مسکو از واشنگتن خواست تمام تلاش خود را برای متقاعد کردن مخالفان سوری برای مشارکت در این نشست به کارگیرد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در این باره گفت، انتظار داریم دیگران مسئولیت‌های خود را در شرایط کنونی برعهده گیرند، زیرا این نشست باید در سریع‌ترین زمان ممکن برگزار شود.

در مقابل، جان کری، وزیر خارجه آمریکا دیروز در لندن بعد از دیدار با اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه به خبرنگاران گفت: صلح در سوریه بدون وجود دولت انتقالی که جایگزین دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه شود، امکان‌پذیر نیست.

جان کری ادامه داد: ما بر این باوریم که بشار اسد مشروعیت مورد نیاز برای آن‌که یک نیروی منسجم باشد و بتواند افراد را گردهم آورد از دست داده است. یک دولت انتقالی باید در سوریه وجود داشته باشد تا احتمال صلح را در این کشور ممکن سازد.

در یک خبر دیگر اعلام شد با گذشت 30 روز از درخواست سوریه برای پیوستن به کنوانسیون منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی، روند قانونی عضویت سوریه در این کنوانسیون به‌پایان رسید و سوریه رسما به این کنوانسیون پیوست.

این تحولات در شرایطی جریان دارد که درگیری‌های سوریه همچنان ادامه داشته و هر روز قربانیان بیشتری می‌گیرد. به گزارش فارس، در اثر انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در حومه ادلب، 60 نفر کشته و 90 نفر نیز زخمی شدند. همچنین روز یکشنبه اعلام شد هفت امدادگر صلیب سرخ در استان ادلب سوریه ازسوی مهاجمان مسلح ناشناس ربوده شده‌اند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ مستقر در ژنو2 خواستار آزادی «امن فوری و بی‌قید و شرط» این امدادگران شده است، اما هنوز خبری درباره اسارت یا آزادی آنها منتشر نشده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها