هلند قدرت برتر آینده فوتبال

آنهایی که در دهه 80 فوتبال را پیگیری می کردند ، خوب به خاطر دارند ، بعد از ظهور میشل پلاتینی و مارادونا، ستاره ای که آسمان فوتبال اروپا را روشن کرد، رودگولیت بود.
کد خبر: ۵۹۱۲۱
بعد از ظهور گولیت در سال 87 و تصاحب توپ طلای اروپا ، مردانی چون مارکوفان باستن ، فرانک رایکارد و رونالد کومن اوج گرفتند و همراه با گولیت توانستند قهرمانی یورو 88 را نصیب تیم ملی هلند کنند.
گولیت پس از درخشش در میلان و سمپدوریا راهی تیم لندنی چلسی شد و در سالهایی که اثری از آبراموویچ نبود ، به عنوان بازیکن و بعد مربی این تیم تاثیر گذاشت. بعد از برکناری از چلسی ، گولیت مدتی از دنیای فوتبال دور شد ، ولی از 2 سال پیش با پذیرش مربیگری تیم ملی جوانان هلند چند بازیکن آینده دار را به فوتبال سرزمین لاله های نارنجی معرفی کرد. او از شروع این فصل به عنوان مربی تیم فاینورد روتردام فعالیت می کند.
مجله ورلدساکر (World Soccer) نظر او را راجع به وضعیت فوتبال در گذشته و حال جویا شده است.

به عنوان مربی فاینورد شما با بازیکنانی که پیشینه متفاوتی دارند ، کار می کنید. آنها حتی زبان متفاوتی دارند. با این مساله چطور کنار می آیید؛

به نظر من ، این مشکل نیست و در نهایت با توضیحات انفرادی بیشتر حل خواهد شد. حتی اگر من یک تیم کاملا هلندی داشتم ، باز هم این توضیحات انفرادی لازم بود. هر فردی ، شخصیت خاص خودش را دارد. هر کسی پیشینه فرهنگی خودش را دارد ، حتی این تفاوت در عادات غذا خوردن و مسائلی از این دست وجود دارد. مساله زبان فقط در بعضی مواقع ایجاد مشکل می کند. برای مثال ، در این گونه موارد باید برای بازیکنان آسیایی معلم زبان هلندی گرفت که البته زیاد هم پیش نمی آید.

فوتبال در مقایسه با 15 سال پیش چه تغییری کرده است؛

اوضاع در زمان من متفاوت بود. وقتی برای بازی کردن به میلان رفتم ، مرا مستقیما به کلاس زبان ایتالیایی فرستادند ، در حالی که این موضوع چندان ضروری نبود ، چون فوتبال خودش یک زبان است. هر چقدر یک بازیکن بهتر باشد، به طور طبیعی ، بازی بازیکنان خارجی را بهتر درک می کند. نسبت به آن زمان خیلی چیزها تغییر کرده است ، بخصوص از زمان اجرای قانون بوسمن تعداد بازیکنانی که در باشگاه های خارجی بازی می کنند ، زیادتر شده است. هر بازیکنی می تواند به هر کجا که دوست دارد ، برود.

درباره این عقیده که تعداد بازیکنان خارجی هر تیم مثل گذشته به 3 تن محدود شود ، چه نظری دارید؛

این یک عقیده خوب است ، اما زیاد کمک نخواهد کرد. شما نمی توانید به قبل از قانون بوسمن بازگردید و قوانین نقل و انتقالات را بازنویسی کنید. فقط می توانید مرز 3 بازیکن خارج از اتحادیه اروپایی را به عنوان قانون در نظر بگیرید. اتحادیه اروپایی در حال گسترش است و تا چندی دیگر کشورهای بیشتری را در بر خواهد گرفت و در آینده باشگاه ها آزادانه تر عمل خواهند کرد.

از زمانی که فوتبال را کنار گذاشتید چه تغییراتی را حس می کنید؛

اهمیت مسائل اقتصادی در فوتبال خیلی بیشتر شده است. پول حرف اول را می زند. هدف خیلی از باشگاه ها بازی کردن در لیگ قهرمانان اروپاست. به بوروسیا دورتموند نگاه کنید. به نظر من ، مشکل اقتصادی کنونی آنها به دلیل عدم انتخاب برای لیگ قهرمانان اروپا در فصل گذشته است. آنها روی درآمد این مسابقه ها حساب کرده بودند و به دلیل شرکت نکردن در این بازیها به طرز وحشتناکی سقوط کردند.

این اوضاع در فوتبال هلند هم وجود دارد؛

متاسفانه نقش باشگاه های هلندی نسبت به گذشته کمتر شده است. برای مثال ما نمی توانیم با باشگاه های انگلیسی رقابت کنیم. خوشبختانه فوتبال هلند همیشه تهاجمی است.

  • فیفا و یوفا باید اجازه دهند تعداد نفرات ذخیره تیم ها و تعویض هایشان افزایش یابند

  • هلند کماکان بازیکنان بااستعدادی را به جهان معرفی می کند و به همین دلیل ، پیش بینی می کنم تیم ملی هلند در آینده هم در اروپا و جهان یک قدرت بزرگ باشد. تعداد بازی ها در چند سال گذشته افزایش زیادی داشته است.

    آیا تقویم مسابقه های ملی لازم و ضروری است؛

    نه ، اما من یکی از مدافعان کمک متقابل فیفا و یوفا در زمینه برگزاری مسابقه های فوتبال هستم. بدین ترتیب ، ما بازیکنان خارج از اتحادیه اروپا را برای برگزاری بازی های قاره ای ، از دست نخواهیم داد. یکی از موضوعاتی که من خیلی به آن علاقه دارم ، داشتن نفرات بیشتر روی نیمکت ذخیره هاست. این موضوع به حل مساله تعدد مسابقه ها کمک می کند. امروزه بازی های زیادی برگزار می شود ، ولی باشگاه ها بیش از 18 بازیکن ندارند. به نظر من ، فیفا و یوفا باید اجازه دهند تعداد نفرات ذخیره افزایش یابد ، حتی در مسابقه های ملی این قانون قابل اجرا است.

    تعداد تعویض ها هم باید افزایش یابد؛

    به نظر من آنها می توانند اجازه دهند در طول یک بازی بیش از سه تعویض انجام شود. بدین ترتیب مربی ها هم می توانند به بازیکنان ذخیره بیشتر میدان دهند ، تا آنها تمام 90 دقیقه را روی نیمکت سپری نکنند. تمام بازیکنان باید در بازی شرکت داشته باشند. من فکر می کنم آنها می توانند اجازه دهند که یک تعویض اضافی در 15 دقیقه پایانی هر مسابقه انجام شود.

    دیگر چه تغییراتی را در فوتبال احساس می کنید؛

    من امیدوارم اجازه بازی کردن روی چمن مصنوعی داده نشود. بازی در چمن مصنوعی به طور کلی با بازی روی چمن طبیعی فرق می کند. برای مثال ، توپ در چمن مصنوعی سریع تر حرکت می کند و بازی بیشتر قطع می شود. اگر توپ فقط یک متر از شما دور شود ، کار تمام است.
    برای بازیکنان چرخش سریع عملا غیرممکن است ؛ چون تکیه گاه خوبی وجود ندارد. بازی در چمن مصنوعی چیزی شبیه فوتسال است. در چنین زمینی دادن پاسهای بلند بسیار سخت خواهد شد.

    اگر قرار باشد یک تیم رویایی از بازیکنانی که در فوتبال هلند ، ایتالیا و انگلیس در کنارشان بازی کرده اید تشکیل دهید ، چه نفراتی را انتخاب می کنید؛

    من هانس فان بروکلن را در دروازه قرار می دهم. مائورو تاسوتی ، فرانکو بارزی ، مارسل دسایی و پائولو مالدینی در خط دفاعی قرار خواهند گرفت. رنه فاندر گریپ ، فرانک رایکارد ، کارلو آنچلوتی و روبرتو دونادونی در خط میانی و یوهان کرویف و مارکو فان باستن در خط حمله بازی می کنند و اما روی نیمکت ویلی فان هنگم ، جان هاینتزه ، رونالد کومن ، روبرتو مانچینی ، سینیشا میهایلوویچ ، ایوان نیلسن ، رونالد اشپلباس و سباستیانوی روسی می نشینند.
    البته انتخاب چنین تیمی خیلی مشکل است. ممکن است همه رنه فاندر گریپ را نشناسند. وقتی در آیندهوون بودم ، او در سمت راست زمین عالی بازی می کرد و طی دو فصل سانترهای بلند و بی نقصی برایم می فرستاد. فکر می کنم بقیه بازیکنانی که نام بردم ، به حد کافی شناخته شده هستند.



    مزدک میرزایی
    newsQrCode
    ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

    نیازمندی ها