جام جم آنلاین: 96 سال پیش در بامداد 28 دسامبر سال 1908 میلادی یک زلزله به قدرت 7.5 درجه در مقیاس ریشتر شهرهای مسینا در جزیره سیسیل و رجیو در استان کالابریا در جنوب ایتالیا را ویران کرد.
کد خبر: ۵۵۴۶۱
ساعت 5 و 58 دقیقه بامداد شدیدترین زلزله ای که تا پیش از آن در قاره اروپا ثبت نشده جنوب ایتالیا را به لرزه درآورد.
این زلزله که مدت آن نسبتا طولانی بود مناطق دوسوی تنگه مسینا را به طور کلی ویران کرد.
در پی وقوع این زلزله یک ابرموج با قدرت وحشتناکی ایجاد شد که بندر مسینا در جزیره سیسیل و روستاهای پیرامون آن را از روی نقشه ناپدید کرد.
در این زلزله بین 100 تا 150 هزار نفر کشته شدند. یک موج همدردی ملی و بین المللی برای کمک رسانی به مناطق بلازده به راه افتاد.
دولت ایتالیا برای مبارزه با غارتگرانی که به نام گروه های «شغال ها» دست به غارت مناطق زلزله زده پرداخته بودند در این مناطق حکومت نظامی اعلام کرد و نیروهای ارتش ایتالیا در مناطق زلزله زده مستقر شدند.
به این ترتیب ، در بامداد 28 دسامبر سال 1908 میلادی در ساعت 5 و 58 دقیقه یک زلزله به قدرت 7.5 درجه در مقیاس ریشتر بندر مسینا در جزیره سیسیل و بندر رجیو در استان کالابریا در جنوب ایتالیا را ویران کرد و بندر مسینا از نقشه ناپدید شد. در این زلزله مهیب بین 100 تا 150 هزار نفر جان باختند.
بندر مسینا بار دیگر ساخته شد اما خاطره دردآور این بلای مرگبار همواره در تاریخ آن ثبت گردید.