جبهه نجات ملی عمده‌ترین گروه مخالف رئیس جمهور مصر، انتخابات پارلمانی را تحریم کرد

دخالت آمریکا در مصر

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا طی یک تماس تلفنی با محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر گفت‌وگو کرد. نکته عجیب در این گفت‌وگو دخالت آشکار آمریکا در سیاست‌های مصر بوده که در یک تماس تلفنی به صورت دستورالعمل‌های دیکته شده القا شده است. اوباما در پایان این گفت‌وگو از محمد مرسی دعوت کرد در آینده به واشنگتن سفر کند.
کد خبر: ۵۴۵۱۴۶

به گزارش فارس، اوباما در این گفت‌وگو بر تداوم روند تحول دموکراسی در مصر تاکید کرد و گفت که دولت جدید مصر باید پایه‌های دموکراسی و معیارهای آن را رعایت کند. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین مرسی را تشویق کرد برای برگزاری انتخابات پارلمانی تلاش کند با گروه‌های سیاسی دیگر به توافق برسد. در بیانیه‌ای که ریاست جمهوری مصر در صفحه فیس‌بوک قرار داد، آمده بود مرسی در این تماس تلفنی بر ایجاد شراکت راهبردی بین مصر و آمریکا براساس اصل احترام متقابل و منافع مشترک بین دو کشور تاکید کرده است. مرسی همچنین اظهار کرد مصری‌ها به تکمیل تحول دموکراسی و قدم برداشتن در مسیر ساختن کشور مصر نو، قدرتمند و باثبات تمایل دارند.

این توصیه‌ها در حالی بیان می‌شود که مصر همچنان درگیر یک بحران سیاسی است. پس از اعتراضات گسترده مردم در سالگرد انقلاب مصر، محمد مرسی تاریخی را برای برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور اعلام کرد، اما از همان لحظه نخست گروه‌های مخالف مرسی اعلام کردند انتخابات آینده را تحریم خواهند کرد. جبهه نجات به رهبری محمد البرادعی و حمدین صباحی و عمرو موسی اعلام کردند در این انتخابات شرکت نخواهند کرد. آنها خواستار آن هستند که پیش از برگزاری این انتخابات قانون اساسی کشور تعدیل شده و مرسی نیز با کناره‌گیری خود راه را برای برگزاری یک انتخابات جدید ریاست جمهوری فراهم سازد.

روز گذشته در خبرها آمده بود که گفت‌وگوهای ملی به دعوت مرسی در کاخ الاتحادیه با مشارکت هشت حزب سیاسی و تعدادی از شخصیت‌های ملی برگزار شده است. این گفت‌وگوها نیز از سوی احزاب همسو با جبهه نجات ملی تحریم شده بود.

در این جلسه، محمد سعد الکتاتنی رئیس حزب آزادی و عدالت، یونس مخیون رئیس حزب النور، حاتم عزام رئیس حزب الحضاره، مجدی حسین رئیس حزب‌ العمل الجدید، ابوالعلاء ماضی رئیس حزب الوسط، محمد انورالسادات رئیس حزب اصلاح و توسعه، محمد محیی‌الدین نماینده حزب غدالثوره و یسری حماد از حزب الوطن حضور داشتند. این مجموعه نشان می‌دهد که احزاب همسو با جماعت اخوان‌المسلمین در حال آماده کردن خود برای انتخابات آینده هستند که قرار است تا دو ماه دیگر برگزار شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها