آذری‌ها واژه "شوربا" را برای غذاهای آبکی به کار می‌برند که برای خوردنش نان در آن ترید می‌کنند و به عنوان غذایی کامل در وعده‌های غذایی خود از آن بهره می‌برند. در این نوشتار می‌توانید با طرز تهیه «شوربای شیر» یا سؤوت شورباسی که یکی از غذاهای خوشمزه هموطنان آذربایجانی است، آشنا شوید .
کد خبر: ۵۴۱۱۳۱

مواد لازم:

برای تهیه شوربای شیر آذری به این مواد نیاز دارید:

شیر پر چرب................................................ 1.5 لیتر

پیاز ..................................................یک عدد متوسط

گوجه فرنگی .......................................دو عدد متوسط

لپه..................................................یک هشتم پیمانه

سیب زمینی ...................................2 یا 3 عدد متوسط

سبزی معطر...............................خرد شده، نصف پیمانه

روغن ............................................4 قاشق غذاخوری

تخم مرغ..................................................2 یا 3 عدد

نمک ،زردچوبه ،فلفل سیاه و فلفل قرمز......... به میزان لازم

(سبزی معطر شامل گشنیز، شوید، نعناع خوردنی، و اگر خواستید کمی پیازچه است)

طرز تهیه:

ابتدا سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس پیاز و گوجه فرنگی را نیز به صورت نگینی خرد میکنیم، سیب زمینی را پوست کنده و از وسط نصف میکنیم. لپه‌ها را نیز از قبل خیس کرده یا به صورت نیم‌پز آماده میکنیم. برای شروع، روغن را در قابلمه‌ای ریخته و سپس پیاز را (که قبلا نگینی خرد کرده ایم) درونش ریخته، کمی تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. گوجه فرنگی نگینی خرد شده را به پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا گوجه فرنگی ها نیز نرم شوند و بپزند. بعد ادویه را اضافه میکنیم (نمک و فلفل و...) و سپس سبزی معطر و لپه و سیب زمینی را به آنها اضافه کرده، حدود 10 ثانیه تفت داده، آنگاه 2 تا 3 لیوان آب به آن اضافه کرده، صبر میکنیم تا سیب زمینی و لپه پخته شود.

اواخر پخت سیب زمینی که آبش کشیده شده، میتوانیم تخم مرغها را توش بشکنیم و بعد شیر را اضافه کنیم. البته میتوان تخم مرغها را در ظرف دیگری آبپز کرد. در مرحله آخر شیر را اضافه میکنیم ولی برای جلوگیری از بریدن شیر باید شیر کمی گرم باشد و تند تند آن را هم بزنیم تا شوربا غلیظ شده، بخار از قابلمه بلند شود. یادتان باشد که نباید قل قل بزند. کمی که جوشید و غلیظ شد کافی است. اگر میخواهید با خیال راحت بگذارید بجوشد و شیر نبُرَد، گوجه فرنگی را حذف کنید و جاش زردچوبه اضافی مصرف کنید. با این کار رنگ شوربا زرد خواهد شد اما باز هم خوشمزه خواهد بود.

شوربا آماده است. آن را در کاسه سرو کنید و بعد از تریت کردن نان توی شوربا همرا پیاز یا ترشی نوش جان کنید. مخلفاتش (که تو ترکی بهش "دَندوش " میگیم) را در یک ظرف گود میریزیم و با گوشتکوب خوب له میکنیم. همه را خوب مخلوط میکنیم و با نان و نعناع داغ یا نعناع تازه نوش جان میکنیم.

نکات مهم:

  1. شوربای خامه مثل شوربای شیر است با این تقاوت که به جای شیر توش از خامه استفاده میشود و روغن کمی هم توش مصرف میشود
  2. اگر شیر پر چرب در دسترس نبود از یک عدد شیر پاستوریزه 3 درصد و یک خامه 200 میلی لیتری 25 درصد با هم استفاده کنید
  3. قدیما از قارچ و گل بابونه تازه هم توی شوربا استفاده میکردن که ما توی فصل بهار از قارچ و بابونه تازه (که از باغ و کوه چیدیم) هم توش استفاده میکنیم
  4. میتوانید این شوربا را بدون مخلفات مثل سیب زمینی و .. درست کنید و بدون نان هم مصرف کنید که مثل سوپ میشه
  5. ما این غذا را کمی تند می کنیم چون این جوری خوشمزه‌تر است

منبع: وبلاگ آشپزی سئویل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
هادی
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۴
۰
۰
سلام امام صادق یكی از راههای بهبود گلودرد را خوردن شوربای شیر می داند كه در طب االصادق به طور كامل امده است .غذای خوشمزه وخوبی است به تمامی دوستانم سفارش می كنم كه ازا این غذا به در ماه یكبار بخورید
مازیار جهانی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۵
۰
۰
حدیثی از امام صادق شنیدم كه میگفت هیچ چیز مانند شوربای شیر برای گلو مفید نیست
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها