مواد لازم:
برای تهیه شوربای شیر آذری به این مواد نیاز دارید:
شیر پر چرب................................................ 1.5 لیتر
پیاز ..................................................یک عدد متوسط
گوجه فرنگی .......................................دو عدد متوسط
لپه..................................................یک هشتم پیمانه
سیب زمینی ...................................2 یا 3 عدد متوسط
سبزی معطر...............................خرد شده، نصف پیمانه
روغن ............................................4 قاشق غذاخوری
تخم مرغ..................................................2 یا 3 عدد
نمک ،زردچوبه ،فلفل سیاه و فلفل قرمز......... به میزان لازم
(سبزی معطر شامل گشنیز، شوید، نعناع خوردنی، و اگر خواستید کمی پیازچه است)
طرز تهیه:
ابتدا سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس پیاز و گوجه فرنگی را نیز به صورت نگینی خرد میکنیم، سیب زمینی را پوست کنده و از وسط نصف میکنیم. لپهها را نیز از قبل خیس کرده یا به صورت نیمپز آماده میکنیم. برای شروع، روغن را در قابلمهای ریخته و سپس پیاز را (که قبلا نگینی خرد کرده ایم) درونش ریخته، کمی تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. گوجه فرنگی نگینی خرد شده را به پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا گوجه فرنگی ها نیز نرم شوند و بپزند. بعد ادویه را اضافه میکنیم (نمک و فلفل و...) و سپس سبزی معطر و لپه و سیب زمینی را به آنها اضافه کرده، حدود 10 ثانیه تفت داده، آنگاه 2 تا 3 لیوان آب به آن اضافه کرده، صبر میکنیم تا سیب زمینی و لپه پخته شود.
اواخر پخت سیب زمینی که آبش کشیده شده، میتوانیم تخم مرغها را توش بشکنیم و بعد شیر را اضافه کنیم. البته میتوان تخم مرغها را در ظرف دیگری آبپز کرد. در مرحله آخر شیر را اضافه میکنیم ولی برای جلوگیری از بریدن شیر باید شیر کمی گرم باشد و تند تند آن را هم بزنیم تا شوربا غلیظ شده، بخار از قابلمه بلند شود. یادتان باشد که نباید قل قل بزند. کمی که جوشید و غلیظ شد کافی است. اگر میخواهید با خیال راحت بگذارید بجوشد و شیر نبُرَد، گوجه فرنگی را حذف کنید و جاش زردچوبه اضافی مصرف کنید. با این کار رنگ شوربا زرد خواهد شد اما باز هم خوشمزه خواهد بود.
شوربا آماده است. آن را در کاسه سرو کنید و بعد از تریت کردن نان توی شوربا همرا پیاز یا ترشی نوش جان کنید. مخلفاتش (که تو ترکی بهش "دَندوش " میگیم) را در یک ظرف گود میریزیم و با گوشتکوب خوب له میکنیم. همه را خوب مخلوط میکنیم و با نان و نعناع داغ یا نعناع تازه نوش جان میکنیم.
نکات مهم:
منبع: وبلاگ آشپزی سئویل
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو شورای خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با «جام جم» مطرح کرد
در گفتوگو با گردآورنده کتاب «قصه جریحهدار شد» مطرح شد
ناصر ابراهیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
گفتوگو با محمد خیراندیش در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰