در شهر شیکاگو و فقط در طول یک ماه، 228 نفر با شلیک گلوله به قتل رسیده اند

شلیک خشونت در ایالت‌های آمریکا

افزایش خشونت و تیراندازی‌هایی که به قتل‌عام مردم در آمریکا منجر می‌شود، این روزها در صدر اخبار رسانه‌های گروهی جهان قرار دارد.
کد خبر: ۴۹۹۶۳۳

روزی نیست که اخباری از تیراندازی و قتل در ایالت‌های مختلف آمریکا آن هم در اماکن عمومی مانند مدارس، مراکز خرید، ادارات دولتی و... منتشر نشود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، براساس آمارهای سازمان ملل از هر صد هزار آمریکایی بیش از پنج نفر آنها با سلاح گرم کشته می‌شوند. تنها در ماه ژوئن در شهر شیکاگو 228 نفر هدف اصابت گلوله قرار گرفته و کشته شده‌اند.

براساس همین آمار، در مناطق جنگی افغانستان طی مدت مشابه 50 نظامی جان خود را از دست داده‌اند و...

بخشی از کشتارها عمدتا از سوی تیراندازهای پنهانی صورت می‌گیرد که به قصد انتقام یا تفریح، مردم بی‌دفاع را هدف می‌گیرند.

برای نمونه صبح دیروز، فردی مسلح در ایالت نیوجرسی در یک مرکز خرید روی مردم آتش گشود و سه نفر را به کام مرگ کشاند. انگار تیراندازی‌ها در آمریکا پایانی ندارد. براساس آمارهای موجود، تعداد کسانی که با سلاح گرم در آمریکا کشته‌ شده‌اند، بیشتر از نظامیان این کشور در افغانستان و عراق است. ناامنی آنقدر در آمریکا افزایش یافته است که هر آمریکایی در کیف یا خودروی خود حداقل یک قبضه سلاح حمل می‌‌کند.

به گفته یک کارشناس جرم و جنایت در آمریکا، اگر تفنگ باعث امنیت مردم بود، آمریکا باید اکنون یکی از امن‌ترین کشورهای دنیا می‌بود، در حالی که این‌گونه نیست.

میزان تیراندازی‌های عمومی آنقدر در آمریکا افزایش یافته است که تنها پنج تیراندازی در ایالت‌های آمریکا آن هم در سال 2012 رخ داده که در نوع خود بی‌نظیر است.

به گفته کارشناسان، این مردم آمریکا هستند که جنایاتی مخوف مرتکب می‌شوند، نه سلاح‌ها. برخی براین عقیده‌اند خشونت در آمریکا ارثی ‌است که از غرب‌ وحشی به ارث رسیده و در خون مردم این کشور وجود دارد.

افزایش خشونت و بویژه تیراندازی در اماکن‌ عمومی از قبیل مدارس، مراکز‌ خرید، ادارات‌ دولتی و خیابان‌ها دلایل گوناگونی دارد. تنهایی و دوری از جمع در میان آمریکای مدرن، زوال بنیاد خانواده، کمرنگ شدن ارزش‌ها، نابودی آموزش عمومی، ناامیدی جوانان آمریکایی نسبت به آینده، بحران اقتصادی، افزایش روزمره فقر در میان مردم، نمایش وحشیگری و خشونت در بازی‌های کامپیوتری و فیلم‌های هالیوودی و... از جمله عواملی است که به عقیده متخصصان، قاتلان تیراندازی را به وجود می‌آورند.

صبح روز جمعه سی‌ام آگوست برای سومین بار متوالی در ماه گذشته در پی تیراندازی در مرکز خریدی در ایالت نیوجرسی آمریکا، سه نفر کشته و چند نفر دیگر زخمی شدند که اطلاعات دقیق آن منتشر نشد.

در تیراندازی دیگری که در بیست و دوم آگوست رخ داد، حداقل دو نفر کشته و هشت نفر دیگر در بیرون ساختمان امپایر در شهر نیویورک زخمی شدند.کشتار جمعی در سالن سینمای کلرادو در بیستم جولای منجر به قتل 12 نفر و مجروح شدن 58 نفر دیگر شد و حمله دیگر به معبد سیک‌ها در ویسکانسین در پنجم آگوست، آخرین سری از خشونت‌های سریالی همراه با سلاح در سه دهه گذشته است.

با وجود این همه کشتار و خونریزی در مرکز غرب ‌وحشی، قانون جدیدی در دانشگاه کلرادو تصویب شده که موجب افزایش نگرانی بسیاری از خانواده‌ها شده است؛ زیرا چندی پیش جیمز هلمز با حمله به یک سینما در همین ایالت، به سوی 70 نفر از حاضران در سینما تیراندازی کرد.

براساس این گزارش، از آنجا که بیشتر دانشجویان بیست و یک ساله مجوز حمل سلاح را دارند، مسئولان دانشگاه کلرادو به آنها اجازه داده‌اند تا در کلاس‌ها، کتابخانه و حیاط دانشگاه سلاح همراه داشته باشند.

طبق آمار سایت armedcampuses.org 4000 کالج آمریکا، از حمل سلاح در محوطه‌های دانشگاهی جلوگیری می‌کند، اما حدود 25 مدرسه در آمریکا به دانش‌آموزان اجازه حمل سلاح ‌داده‌اند.

بحران اسلحه در آمریکا

براساس این گزارش، آمریکایی‌ها بیش از 300 میلیون تفنگ در اختیار دارند و این کشور یکی از ننگین‌ترین کشورهای غربی در زمینه تیراندازی بوده است.

ـ بنابر آخرین آمارهای سازمان ملل، از هر صد هزار آمریکایی بیش از پنج نفر با سلاح گرم کشته می‌شوند. این آمار از آفریقا و کشورهای آمریکای مرکزی فراتر است.

ـ بیش از 60 درصد قتل‌های آمریکا با سلاح گرم انجام شده است.

ـ در هر هشت دقیقه در آمریکا یک اسلحه تولید و براحتی در سراسر ایالت‌ها توزیع می‌شود.

ـ در شهرهایی مانند شیکاگو، میزان قتل بسیار بالا بوده به طوری‌ که تا ماه ژوئن سال جاری 228 نفر از ساکنان این شهر کشته شده‌اند، در حالی که در مناطق جنگی افغانستان طی این مدت کمتر از 50 نظامی جان خود را از دست داده‌اند.

ـ تخمین زده می‌شود، 90 میلیون آمریکایی مجوز حمل سلاح دارند.

ـ میزان تملک سلاح به بالاترین حد خود از سال 1993 به بعد رسیده و تخمین زده می‌شود، 300 میلیون اسلحه در اختیار شهروندان آمریکایی قرار دارد.

ـ بیشتر آمریکایی‌ها اطلاع ندارند که شهروندان آمریکایی برای دفاع از خود، سالانه دو میلیون و 400 هزار بار از سلاح گرم استفاده می‌کنند، یعنی روزانه بیش از 6500 مرتبه.

ـ در سال 1996، 57 درصد مردم آمریکا موافق ممنوعیت حمل و خرید سلاح بودند، اما در آمار اخیری که سال گذشته منتشر شد تنها حدود 26 درصد موافق ممنوعیت سلاح بوده‌اند.

ـ 2002 تنها سالی بود که هیچ حادثه تیراندازی در آمریکا رخ نداد.

ـ نیویورک با 9 فقره تیراندازی، کالیفرنیا و شیکاگو هر کدام به ترتیب با شش و پنج فقره تیراندازی بیشترین آمار تیراندازی عمومی را داشته‌ است.

در 30 سال گذشته حدود 60 فقره تیراندازی عمومی در آمریکا رخ داده که هر کدام از آنها حداقل چهار قربانی داشته است. در زیر به آمارهایی جزئی درباره این تیراندازی‌ها پرداخته شده است:

جزئیات سلاح‌ها

ـ از سال 1982، حداقل 60 کشتار جمعی در 30 ایالت این کشور رخ داده است.

ـ در 30 سال گذشته حداقل 60 تیراندازی در آمریکا رخ داده و بیشتر قاتلان، سلاح خود را قانونی خریده‌اند.

ـ از 137 اسلحه‌ای که قاتلان در دست داشتند، بیش از سه‌چهارم آنها قانونی خریداری شده بود.

ـ جفری ویز از اسلحه گلاک 40 کالیبری استفاده کرد تا دانشجویان دانشگاه رد لیک در مینه‌سوتا در سال 2005 را به قتل برساند، جیمز هلمز نیز در سینمای کلرادو قربانیان خود را با همین سلاح کشت.

جزئیات قتل‌ها

ـ 11 مورد از کشتارها در دانشگاه، 18 مورد در محل کار و 31 مورد دیگر نیز در مکان‌هایی مانند بازار، رستوران، ادارات دولتی و پایگاه‌های نظامی رخ داده است.

ـ متوسط سن قاتلان 35 سال بوده است.

ـ تنها یکی از قاتلان زن بوده است.

ـ 42 نفر از آنها سفیدپوست بوده‌اند.

ـ جوان‌ترین قاتل، یازده ساله بوده است که همراه دوست چهارده ساله خود سال 1998 مرتکب قتل شد. (او شب قبل از حادثه هفت اسلحه را از پدربزرگ خود دزدیده بود. صبح روز حادثه، بچه‌ها سوار ون شدند تا به مدرسه وست ساید میدل بروند. وقتی آنها به مدرسه رسیدند، زنگ آتش‌سوزی به صدا در‌آمد و زمانی که همه بیرون جمع شدند، دو پسر شروع به تیراندازی کردند. پسرها چهار دختر، یک معلم را کشتند و ده نفر را زخمی کردند.)

ـ 98 درصد کشتارها توسط یک نفر انجام شده است: (غیر از مورد کشتار کلومبین و مدرسه میدل وست که توسط دو نفر انجام شد.)

ـ تیراندازی‌ها در مکان عمومی رخ داده است. (غیر از موردی در مهمانی کاراندون، وینسکانسین و سیاتل.)

ـ 41 درصد قاتل‌ها رابطه کاری با قربانیان داشته‌اند.

ـ در بیش از یک‌سوم کشتارها پای یک کارمند سابق در میان بوده است.

ـ حدود 90 درصد قاتل‌ها پس از تیراندازی خودکشی کرده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها