عربستان با افزایش 30 هزار نفری سهمیه حجاج موافقت کرد

مشکل سفر عمره حل شد

مشکل صدور روادید حج که طی روزهای اخیر به بروز نگرانی در برخی حجاج عازم به سفر عمره منجر شده بود؛ بنابر اعلام سازمان حج وزیارت، با افزایش سهمیه ایران به اعزام 750 هزار نفر، برطرف شد.
کد خبر: ۴۸۶۰۵۰

براساس اعلام سازمان حج و زیارت، اعزام زائران ایرانی به سرزمین وحی طبق برنامه ریزی‌های قبلی و با کمترین تغییرات انجام می‌شود. همچنین با توجه به مذاکرات رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر حج عربستان، بامداد روز پنجشنبه ، وزارت حج عربستان با اختصاص 30 هزار سهمیه جدید به ایران موافقت کرد.

پیش از این سازمان حج در اطلاعیه‌ای اعلام کرده‌بود که در یک اقدام پیش بینی نشده مؤسسه ارائه خدمات عمره عربستان از روز چهارشنبه، سی‌‌و‌یکم خرداد، سیستم صدور روادید و ارسال اطلاعات افراد برای اخذ روادید را برای برخی کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران متوقف کرده و بنابراین امکان صدور روادید از آن تاریخ تاکنون میسر نشده بود. در این اطلاعیه آمده بود: برای آن دسته از افرادی که روادید اخذ شده، به صورت روزانه 4500 نفر عملیات اعزام انجام می‌شود، اما ممکن است تاریخ اعزام با تغییراتی روبه‌رو شود.

اما دیروز، حمید حبیبی‌تنها، مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج وزیارت جمهوری اسلامی ایران در عربستان به مهر گفت: سیستم صدور روادید برای زائران ایرانی جهت اعزام به عمره مفرده فعال شد.

مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران در عربستان تصریح کرد: درخصوص این موضوع که عربستان چه تعداد روادید صادر خواهد کرد و عملیات عمره مفرده 90 و 91 تا چه زمانی ادامه خواهد یافت، بزودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

براساس برنامه جدید حدود 30 هزار زائر ایرانی در روزهای آینده به سرزمین وحی اعزام می‌شوند؛ از این رو تعداد آمار زائران به 750 هزار زائر در سال‌جاری خواهد رسید.

براساس برنامه پیش‌بینی شده سازمان حج‌وزیارت عملیات عمره مفرده از یازدهم بهمن ماه 1390 آغاز و قرار بود تا هفدهم مرداد امسال ادامه یابد، اما پس از اقدام عربستان در مسدود کردن صدور روادید، آخرین روز استقرار زائران ایرانی در سرزمین وحی، روزهای پایانی ماه شعبان اعلام شده بود که با تصمیم عربستان مدت استقرار زائران ایرانی در عربستان مجداد افزایش خواهد یافت.

همچنین رئیس سازمان حج و زیارت جزئیات اعزام زائران ایرانی به عمره را در ماه‌های شعبان و رمضان تشریح کرد.

حجت الاسلام والمسلمین احمد موسوی در گفت‌وگو با فارس توضیح داد: در پی مذاکرات فشرده‌ای که با مقامات عربستان سعودی داشتیم، توانستیم 30 هزار سهمیه عمره را از آنها بگیریم.

به گفته این مسئول، سهمیه عمره از 650 هزار نفر ابتدا به 719 هزار نفر و سپس به 750 هزار نفر رسید. تقریباً آمار عمره ما امسال به حدود 750 هزار نفر می‌رسد که امیدواریم تا بیست و نهم شعبان که آخرین پروازمان به عربستان است همه زائران را به حج اعزام کنیم. موسوی با اشاره به عدم صدور روادید از سوی عربستان افزود: مسئولان عربستانی با توجه به توسعه حرمین، یک سری محدودیت‌هایی را برای همه کشورهای اسلامی ایجاد کردند.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: محدودیت‌هایی برای خدمت کشورهای اسلامی ایجاد شده و همچنین عرب‌ها تصریحی به افزایش سهمیه خاص نداشته‌اند. وی به اعزام دانشجویان به حج اشاره کرد و گفت: طبق ثبت‌نام‌هایی که صورت گرفته و بر اساس اولویت‌‌هایی که تعیین شده دانشجویانی که ثبت‌نام کرده‌اند، برای امسال به حج اعزام می‌شوند. موسوی همچنین در پاسخ به این سوال که زوج‌های جوان چه وقت خارج از نوبت به حج اعزام خواهند شد، گفت: در مورد جزئیات اعزام خارج از نوبت زوج‌های جوان بعداً اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

همچنین علی حیدری، معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت از ممنوعیت اعزام زائران ایرانی به عتبات عالیات از بیست و پنجم تیرماه جاری تا چهاردهم مرداد امسال خبر داد.

حیدری در گفت‌وگو با ایرنا افزود: به دلیل استقبال اندک زائران ایرانی در ایام ماه مبارک رمضان برای سفر به عتبات عالیات، اعزام زائران ایرانی به عتبات در این ایام ممنوع شده است. به گفته این مقام مسئول در مرکز پزشکی حج و زیارت، اعزام مجدد زائران ایرانی به عتبات عالیات همزمان با ولادت امام حسن مجتبی (ع) از پانزدهم مرداد امسال آغاز می‌شود.

حیدری با بیان این‌که مرکز پزشکی حج و زیارت ده درمانگاه در عتبات عالیات دارد، گفت: با ممنوعیت اعزام زائران ایرانی در ایام یاد شده، گروه‌های درمانی هلال احمر نیز تا آغاز مجدد اعزام‌ها به کشور باز می​گردند.

بنابر اعلام مسئولان سازمان حج و زیارت، سالانه بیش از یک میلیون و 200 هزار زائر ایرانی از طریق مرز زمینی و هوایی به عتبات عالیات اعزام می‌شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها