در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
نکات تفسیری جزء 30/ سوره کوثر
در سوره «کوثر» دو خبر غیبى نهفته است: یکى عطا شدن کوثر به پیامبر، آن هم در مکّهاى که ایشان دست خالى بود و فرزند پسر نداشت، دیگر ابتر ماندن دشمن که داراى فرزندان و ثروتهاى بسیار بودند. تاریخ و آمار بهترین شاهد بر کوثر بودن این عطیّه الهى است. هیچ نسلى از هیچ قومى در جهان، به اندازه نسل حضرت فاطمه ـ علیها السلام ـ رشد و شکوفایى نداشته است.کلمه «کوثر» از «کثرت» گرفته شده و به معناى خیر کثیر و فراوان است. از آیه آخر سوره، یعنى «إِنَّ شانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ» استفاده مىشود که مراد از کوثر چیزى ضد ابتر است و از آنجا که عرب به افراد بىعقبه و بىنسل که فرزند پسر ندارند و با مردن، آثارشان محو مىشود، ابتر مىگوید، بهترین مصداق براى کوثر، ذریّه پیامبر است که امامان معصوم از نسل فاطمه مىباشند. البته کوثر، معنایى عام دارد و شامل هر خیر کثیر مىشود.
هر زخم زبان و کلامى وزنى دارد. به شخص پیامبر اکرم توهینها شد، کلماتى از قبیل مجنون، شاعر، کاهن و ساحر به او گفتند و به یاران او نیز توهینها شد تا آنجا که گفتند: این بیچارگان را از خود دور کن تا ما دور تو جمع شویم. براى هیچ کدام سوره اى مستقل نازل نشد، امّا در نسبت ابتر دادن، یک سوره نازل شد که خیر کثیر به تو عطا کردیم و دشمن تو ابتر است و این به خاطر آن است که جسارت به شخص و یاران قابل تحمّل است، امّا جسارت به راه و مکتب که او ابتر و راه او گذرا و بىآینده است، قابل تحمّل نیست.
خداوند هم سبب ساز است و هم سبب سوز. او مىتواند از یک فاطمه کوثر بیافریند و مىتواند افرادى را که پسران رشید دارند به فراموشى بسپارد.
فرزند و نسل عطیّه الهى است. نعمتها حتّى براى پیامبر اسلام مسوولیّتآور است. در نعمتها و شادىها خداوند را فراموش نکنیم.
آنچه مىتواند به عنوان تشکّر از کوثر قرار گیرد، نماز است چون عطا از اوست(إِنَّا أَعْطَیْناکَ) تشکّر هم باید براى او باشد(فَصَلِّ لِرَبِّکَ). در کنار نماز، قـربانى کردن، یکى از راه هاى تشکّر از نعمتهاى الهى است.
یادمان نرود از متلکها و توهینها نهراسیم که خداوند طرفداران خود را حفظ مىکند.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: