تصمیم دوم

زنی تنها مدام از طرف فردی ناشناس، تهدید می‌شود، تهدیدهایی که زندگی او را با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌کند. در انتهای تله‌فیلم «بومرنگ» بیننده متوجه می‌شود که فرد آزاردهنده، یک روح است... . زنی در کنار خانواده‌اش زندگی خوبی را سپری می‌کند.
کد خبر: ۴۷۵۳۰۸

مرد پولدار است و زن و دخترش هیچ مشکلی ندارند، اما به ناگاه ورق برمی‌گردد، مرد بر اثر تصادف قطع نخاع می‌شود و زن مجبور می‌شود، دار و ندار خانواده را بفروشد تا قرض‌های همسرش را پرداخت کند و خودش هم برای تامین مخارج زندگی مجبور به کار در یک رستوران می‌شود.

تله‌فیلم دسر توت فرنگی با ظرافت، عبور زن از همه سختی‌ها را به تصویر می‌کشد... . مردی بر سر مسائل جزئی با همسرش دعوا راه‌می‌اندازد، روزی کاسه صبر زن لبریز می‌شود و خانه را به حالت قهر ترک می‌کند، مرد که با پسرش تنها می‌ماند تازه می‌فهمد که با حضور زن است که خانه و خانواده معنا پیدا می‌کند. تله‌فیلم «لب‌ دریا» تنهایی و پشیمانی این مرد را واقعی و قابل باور به نمایش گذاشت... .

در یکی، دو سال اخیر دامنه موضوعات تله‌فیلم‌های تلویزیونی وسیع شده است. نویسندگان با دقت بیشتری به اطراف نگاه می‌کنند، جزئیات را می‌بینند و آنها را در آثار خود منعکس می‌کنند.

تله‌فیلم‌های اخیر نشان می‌دهد که نویسندگان تلاش می‌کنند به زندگی عموم مردم نزدیک شوند و آن‌ چیز‌هایی را به درام تبدیل کنند که مساله روز مردم و بخصوص خانواده‌هاست.

این نزدیکی فیلمنامه‌نویسان به زندگی مردم باعث شده تا بیشتر تله‌فیلم‌ها باورپذیر شوند و مردم به تماشای آنها بنشینند و بخشی از مشکلات، خوشی‌ها و ناخوشی‌های زندگی روزمره را در آنها جستجو کنند.

اگر به نام نویسندگان فیلمنامه‌ها دقت شود، نام‌های جدیدی در تیتراژها دیده می‌شود. زنان نویسنده وارد حوزه فیلمنامه‌نویسی شده‌اند به همین دلیل داستان‌ها خانوادگی‌تر و واقعی‌تر شده‌اند.

اگر روند فیلمنامه‌نویسی همین‌گونه پیش رود، باید انتظار داشت که مشکل فیلمنامه برای تله‌فیلم‌ها به میزان زیادی مرتفع شود اما ضعفی که در این شرایط خود را بیشتر نشان می‌دهد، ضعف بازیگری است که دامن تله‌فیلم‌ها را گرفته است.

تلویزیون برای تامین خوراک برای شبکه‌های متعدد خود، میزان تولید را افزایش داده است. اما واقعیت این است که تعداد بازیگران حرفه‌ای محدود است و در سال‌های اخیر بازیگران جوان و توانمندی که قدرت اجرای نقش‌های متفاوت را داشته باشند، کمتر ظهور و بروز کرده‌اند.

به همین دلیل کارگردانان مجبور هستند از بازیگران حرفه‌ای استفاده کنند و چنین می‌شود که بازیگران کاربلد را معمولا می‌توان در بیشتر تله‌فیلم‌ها دید.

این حضور مستمر هم برای بیننده تکراری می‌شود و هم امکان بروز خلاقیت را از بازیگران می‌گیرد. اگر تلویزیون با تصمیمی به موقع و با جذب فیلمنامه‌نویسان جوان و بااستعداد توانست داستان تله‌فیلم‌ها را دگرگون کند، مسلما با برنامه‌ریزی و عزمی دیگر خواهد توانست، بازیگران جدید و توانا را هم کشف کند و آثار خود را رنگ‌آمیزی بهتری کند.

طاهره آشیانی - دبیر گروه رادیو و تلویزیون

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها