پروانه‌ها آمین می‌گویند

«من یک دفتر درست کرده‌ام و کارهای خوب و بدم را در آن می‌نویسم. امیدوارم آخر ماه رمضان کارهای خوبم بیشتر باشد.» نویسنده این متن یک کودک 9 ساله است.
کد خبر: ۴۲۶۹۰۰

این جملات در قالب یک پیامک برای برنامه سحراولی‌های شبکه 2 ارسال شده بود. در لابه‌لای نامه‌ها و پیامک‌هایی که کودکان برای برنامه خودشان فرستاده بودند نکات جالبی به چشم می‌خورد. پیام‌های اینچنینی نشان از روح لطیف کودکان و نوجوانان دارد.

کودکان هنوز در معرض تهدیدهای دنیوی قرار نگرفته‌اند و قلبی پاک و بی‌آلایش دارند. کودکان قهر می‌کنند، اما کینه کسی را به دل نمی‌گیرند و خیلی زود خودشان برای آشتی کردن داوطلب می‌شوند.

کودکان و نوجوانان با واژه‌ای به نام «منفعت‌طلبی»‌ بیگانه‌اند. آنها دلخوشی‌های کوچکی دارند و تلاششان را صرف کسب همان چیزهای کوچک می‌کنند. جلوه‌هایی از این پاکی و معنویت را می‌شد در برنامه‌های دینی و مناسبتی شبکه 2 دید. خاله‌ها و عموهایی که اجرای برنامه‌های کودک را به‌عهده داشتند، سعی می‌کردند با لحنی دلنشین و کودکانه سخن بگویند.

در این جور برنامه‌ها از اصطلاحات ثقیل و پیچیده خبری نبود. در یکی از همین برنامه‌ها مریم سعادت (مجری قصه‌خوان) می‌گوید:‌ بچه‌ها وقتی شما دعا می‌کنین، پروانه‌ها همشون دعاهای شما رو می‌شنون و براتون آمین می‌گن.شبکه دو سیما، کودک و نوجوان و خانواده را به عنوان مخاطب هدفش انتخاب کرده است. برنامه‌های امسال ماه رمضان سرآغازی برای تهیه و تولید تخصصی آثاری در حوزه دین و کودک بودند.

شبکه 2 هم‌اکنون بخشی به نام اخبار جوانه‌ها را روی آنتن می‌برد که در آن اخبار مربوط به کودکان و نوجوانان با زبانی ساده بیان می‌شود. این الگو را می‌توان در حوزه برنامه‌های دینی هم اجرا کرد؛ یعنی در طول سال همچون ماه رمضان برنامه‌هایی ساخت که باورهای مذهبی این نوجوانان را تقویت کند و راهنما و راهبرشان باشد.

در ماه رمضان علاوه بر «سحراولی‌ها» برنامه‌هایی چون «صد حدیث»، «جشن بزرگ فرشتگان» و «یک کار خوب» هم روی آنتن رفتند که هر کدام بخشی از حضور کودکان در محافل دینی را به تصویر می‌کشیدند. این برنامه‌ها باعث شد که کودکان احساس کنند به رفتار معنوی و دینی آنها بها داده شده است.

احسان رحیم‌زاده
جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها