جعبه اطلاعات

میرمهنا از نگاهی دیگر

بازی «میرمهنا» منتشر شد و ما از بازی کردن آن لذت بردیم. البته نه به خاطر این که با یک بازی در حد استانداردهای جهانی روبه‌رو بودیم، بلکه به این دلیل که توانستیم بی هیچ نگرانی و مشکلی بازی را به پایان برسانیم و این یک موفقیت در بازی‌های رایانه‌ای ایرانی محسوب می‌شود.
کد خبر: ۴۲۴۱۷۲

چون تاکنون بازی ایرانی‌ای نبود که خالی از اشکال فنی باشد و هر بازی‌کننده‌ای را وسوسه نکند تا بی‌خیال تمام کردن بازی شود. حالا می‌خواهیم از جهت دیگری به میرمهنا نگاه کنیم، این که این بازی با چه هدفی ساخته شد و آیا در راه رسیدن به هدف خود موفق بود؟ یک بازی خوب، دست‌کم باید یکی از مولفه‌های داستان یا روند بازی خوب را داشته باشد.

این طور نیست؟ داستان میرمهنا چه بود؟ اصلا میرمهنا که بود؟ ما غیر از این که بفهمیم وی پسر والی جنوب بوده و به خاطر وطن‌پرستی‌اش جلوی بیگانگان را می‌گرفته، چیز دیگری توسط بازی می‌فهمیم؟

شاید اینها برای اطلاعات عمومی‌مان خوب باشد، ولی برای دانستن در مورد شخصیت اصلی داستانی که برای بازی‌مان انتخاب کردیم، کافی نیست. داستان خوب، شخصیت‌پردازی خوب می‌خواهد که در میرمهنا چیز خاصی در آن نمی‌بینیم.

مگر یکی از رسالت‌های این بازی آشنایی با تاریخچه و گذشته قهرمان ملی ما، میرمهنا نیست؟ دادن اطلاعات درباره وی حتی به صورت فایل‌های متنی داخل بازی کار سختی نبود یا به عنوان مثال ما که اطلاعات تاریخی خوبی نداریم نمی‌دانیم که قلعه موسلستاین کجا بوده و چرا اینقدر از نظر استراتژیک فتح آن از سوی شُبیر و یاران میرمهنا، کاری بزرگ و مهم بوده است؟ این بازی است که باید این اطلاعات را به مخاطبش بدهد.

اگر هدف از ساختن میرمهنا اطلاع‌رسانی تاریخی بود، موفق نبود، اگر داستان بود که از عهده آن بخوبی بر نیامده، اگر روند بازی بود که این روند دشمنان تکراری را بکش و برو جلو، روند سرگرم‌کننده‌ای نبود، اگر گرافیک بود که توفیقی در این زمینه به دست نیاورده، اگر صداگذاری بود که اصلا موفقیتی حاصل نشده، اما اگر هدف از آن صرفا ساخت یک بازی و کسب تجربه برای پیشرفت و ساخت بازی‌های بهتر بود، باید بگوییم که کاملا موفق بود.

بله، میرمهنا پیشرفت خوبی داشته است. روایت داستان با استفاده از میان پرده‌های داخل بازی و پیشرفت فنی، طوری که بازی را به اتمام می‌رسانید، بدون این که با باگ قابل توجهی روبه‌رو شوید نوید روزهای خوبی را به ما می‌دهد.

نکته دیگری که مشخص است گذاشتن زمان زیاد سازندگان روی طراحی مراحل بازی بوده است و این باعث شده تا به جنبه‌های دیگر بازی دقت زیادی نشود. هنر ساخت بازی فقط طراحی مرحله نیست. فراموش نمی‌کنیم که موتور ساخت بازی محدودیت‌ داشته یا تجربه در این زمینه کم بوده است، ولی به نظر می‌رسد با ارتقای دانش و یادگیری تمام جنبه‌های هنر ساخت بازی و گذاشتن زمان کافی، به همراه برنامه‌ریزی و صد البته بودجه کافی بتوان خیلی بهتر از این کار کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها