چهره روز

صندوق پول در دست لاگارد

حکایت «از عرش به فرش» برای رئیس سابق صندوق بین‌المللی پول حکایت رقت‌انگیزی است. او در حالی به اتهام تجاوز جنسی توسط پلیس نیویورک دستگیر شد که قرار بود 5 روز بعد خود را به عنوان نامزد ریاست جمهوری فرانسه اعلام کند. او به دلیل این رسوایی، از سمت خود استعفا کرد تا سارکوزی بیشتر از شاکی این پرونده رسوایی خوشحال باشد!
کد خبر: ۴۱۳۲۹۱

اما انگار روزهای سخت آقای استراوس کان کم‌کم در حال سپری شدن است. دیروز برخی خبرگزاری‌ها عکسی از او منتشر کردند که در آن اخم‌های رئیس سابق صندوق بین‌المللی پول کمی باز شده بود و خوشحال‌تر به نظر می‌رسید؛ چرا که به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز»، صداقت شاکی پرونده برای دادستان آن با تردید روبه‌رو شده است. به‌گزارش نیویورک تایمز، گفت‌و‌گویی تلفنی از خدمتکاری که اتهام تعرض جنسی بر گفته‌های او استوار است، به دست آمده است که یک روز پس از ادعای تجاوز جنسی، با یک قاچاقچی مواد مخدر درباره چگونگی رسیدن به سود مالی از راه پافشاری بر اتهام تعرض جنسی حرف می‌زند. همه اینها در حالی رخ می‌دهد که تنها سه روز پیش، یک فرانسوی دیگر به ریاست صندوق بین‌المللی پول انتخاب شد تا طلسم اروپایی ماندن ریاست این نهاد مهم اقتصادی همچنان باقی بماند. همواره ریاست صندوق بین‌المللی پول به یک اروپایی می‌رسد، ولی این بار اقتصادهای نوظهور امیدوار بودند این رویه تغییر کند، که اتفاق نیفتاد.

کریستین لاگارد رکوردهای دیگری هم دارد؛ او نخستین زنی است که به این سمت انتخاب می‌شود، هرچند پیش از انتخاب نیز چندان رقیبی نداشت. تنها رقیب مهم او اگوستین کارستنز، رئیس بانک مرکزی مکزیک بود که نتوانست این زن فرانسوی را شکست دهد تا نیکلا سارکوزی انتخاب نماینده فرانسوی را «یک پیروزی مهم» بنامد. بسیاری از رهبران و وزرای دارایی دنیا از انتصاب کریستین لاگارد، وزیر دارایی فرانسه به ریاست صندوق بین‌المللی پول استقبال کردند. اما لبخندهای شادی لاگارد کمرنگ‌تر از گذشته است؛ چرا که حالا با بحرانی به نام یونان روبه‌روست. بحرانی که موفقیت در آن می‌تواند برای او اعتبار زیادی کسب کند و عدم موفقیتش به باور برخی کارشناسان می‌تواند یک بحران بین‌المللی درپی داشته باشد.

رضا عظیمی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها