براساس نتایج اولیه انتخابات تایلند

خواهر شیناواترا پیروز شد

در انتخابات پارلمانی تایلند که روز یکشنبه 3 ژوئیه برگزار شد، بر اساس نخستین نتایج آرا، حزب اپوزیسیون "فئوتای" اکثریت آرا را کسب کرد. نامزد این حزب برای نخست وزیری، خانم اینگلوک شیناواترا، خواهر تاکسین شیناواترا نخست وزیر سابق تایلند است.
کد خبر: ۴۱۳۰۹۳

به گزارش آسوشیتدپرس، براساس نتایج اولیه از مجموع 500 کرسی پارلمان، این حزب با کسب حدود 299 تا 313 کرسی، حزب حاکم دمکراتیک تایلند را با فاصله‌ای زیاد پشت سر گذاشت. اینگلوک شیناواترا خواهر جوان‌تر تاکسین شیناواترا در رأس کاندیداها قرار دارد.

نتایج شمارش آرا حاکی است که حزب «فئوتای» اکثریت لازم برای تشکیل دولت را بدست خواهد آورد.در این صورت خانم یینگلوک 44 ساله به عنوان اولین نخست وزیر زن قدرت را در تایلند در دست خواهد گرفت.

به این ترتیب حزب متحد تاکسین شیناواترا، نخست‌وزیر سابق تایلند که دولتش پنج سال پیش در پی یک کودتای نظامی سرنگون شد، در این انتخابات پیروز شده است.

پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات از تلویزیون تایلند، هواداران حزب مخالف دولت در مقابل ساختمان اصلی حزب به شادمانی پرداختند.

یینگلوک شیناواترا، رهبر مخالفان گفت که برادرش، تاکسین با او تماس گرفته تا به او تبریک بگوید و از "راه سخت پیش رو" با او صحبت کند.

تاکسین از محل تبعید خودخواسته‌اش در دبی در گفت‌وگو با تلویزیون تایلند گفت: "تمام احزاب باید به رای مردم احترام بگذارند. در غیر این صورت کشورمان به صلح دست پیدا نخواهد کرد."

تاکسین و خواهرش در مبارزات انتخاباتی بر لزوم پایان یافتن سال‌ها شکاف سیاسی در این کشور تاکید می‌کردند.

در چند سال گذشته تایلند شاهد اعتراضات خیابانی و درگیری میان هواداران دو گروه اصلی سیاسی در این کشور بوده است.

این منازعات باعث ضربه به اقتصاد تایلند و خدشه‌دار شدن اعتبار این کشور به عنوان نمونه دموکراسی در جنوب شرق آسیا شده است.

سال گذشته معترضان به مدت دو ماه و به منظور وادار کردن دولت به استعفا بخش‌هایی از شهر بانکوک را به حالت تعطیل در آوردند.

سال گذشته هواداران تاکسین شیناواترا رئیس دولت سرنگون‌شده‌ تایلند، به مدت 11 هفته منطقه‌ تجاری بانکوک را به اشغال درآورده بودند. در پی درگیری‌هایی که با ارتش این کشور رخ داد، 91 نفر کشته شدند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها