نگاه روسیه و فرانسه

ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه دیروز در پاریس با سارکوزی رئیس جمهور فرانسه دیدار کرد. بررسی پرونده روابط روسیه و فرانسه نشان می‌دهد که دو کشور در سالهای اخیر تلاش‌هایی برای توسعه روابط داشته‌اند.
کد خبر: ۴۱۰۷۲۱

این امر بیشتر در حوزه نظامی و اقتصادی نمود پیدا می‌کند. فرانسه مانند سایر کشورهای اروپایی نیازمند منابع انرژی روسیه است لذا تلاش دارد تا با توسعه روابط با این کشور ضمن تامین نیازهای خود، چنان وانمود سازد که توان ایجاد جریان دائم انرژی از سوی روسیه به سایر کشورهای اروپایی را دارا می‌باشد.

در مقابل روسها نیز برای توسعه روابط بویژه در حوزه اقتصادی  با اروپا به فرانسه توجه دارند. در این میان تعاملات نظامی برای طرفین از  اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چنانکه چندی پیش طرفین قرار داد فروش تسلیحات و تقویت ناوگان دریایی روسیه توسط فرانسه به مبلغ 2/1 میلیارد یورو را به امضا رساندند.

هر چند که دو کشور بر توسعه این تعاملات تاکید دارند اما برخی تحولات جهانی در هفته‌های اخیر بر این روابط تاثیر منفی داشته هر چند که طرفین با ظاهر سازی به دنبال سرپوش نهادن بر این مسئله هستند.

تفاوت دیدگاهی در پرونده خاورمیانه و قیام‌های مردمی در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا، چگونگی مدیریت جنگ لیبی، مسائل مربوط به سوریه و لبنان، چگونگی موضع گیری در قبال پرونده هسته‌ای ایران، چگونگی تعامل با آمریکا از جمله در قبال طرح سپر موشکی آمریکا در شرق اروپا، چگونگی بازیگری روسیه در افغانستان و نارضایتی این کشور از مواضع ناتو در قبال پاکستان و... تاثیرات منفی بر روابط دو کشور داشته است. البته مسکو از خلف وعده‌های اروپا از جمله فرانسوی‌ها در مورد حمایت از پیوستن این کشور به سازمان تجارت جهانی و لغو روادید برای سفر اتباع طرفین ناراضی است و خواستار پاسخگوی اروپا به این مسائل است.

فرانسه به نیابت از اروپا، ناتو و آمریکا تلاش دارد تا نظر روسیه را در قبال این تحولات تغییر داده و آنها را با خودشان همسو سازد. سارکوزی رئیس جمهور فرانسه که خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آماده می‌کند این امر را فرصتی برای کسب آرای بیشتر در این انتخابات می‌داد و به هر نحوی به دنبال تحقق این امر است.

البته سارکوزی با گرایش به روسیه به نوعی کاهش مناسبات با آمریکا را نیز نشان می‌دهد که به دلیل رویکرد ضد آمریکایی مردم فرانسه می‌تواند در بهبود چهره‌ وی موثر باشد.

به هر تقدیر در باب سفر پوتین به فرانسه می‌توان گفت دو کشور بر اساس نیازهای دو جانبه به دنبال توسعه روابط می باشند هر چند که سایه سنگین تحولات کنونی جهان بویژه در حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا  بر این روابط تاثیر منفی داشته که تبعات آن در آینده بیشتر نمودار خواهد شد.  

قاسم غفوری-جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها