در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
خواص درمانی
والک گونهای از سیر است که به آن ولیک و سیر جنگلی هم میگویند. برگهای آن نواریشکل به همراه یک پیاز کوچک و گل است. گل آن تلخ و برای غذا مناسب نیست ولی برگ و پیاز آن خوراکی و طعم آن بسیار ملایمتر و شیرینتر از سیر معمولی با بویی شبیه پیاز است و بیشتر مصرف دارویی دارد. پیاز والک نسبت به قسمتهای دیگر گیاه پرخاصیتتر بوده و سرشار از آهن و کلسیم است و برای درمان پوکی استخوان، روماتیسم و آرتروز توصیه میشود. والک دارای طبیعت گرم و سرشار از ویتامین A، B و C است و برای تصفیه خون بسیار مفید بوده، رنگ چهره را باز و از طریق افزایش ادرار، سموم و مواد زائد بدن را دفع میکند.
والک قاعدهآور بوده و صفرا را تحریک میکند و برای تقویت اعصاب مفید است. مصرف آن قند و فشار خون را تنظیم و لعاب و صمغ آن سینه را نرم و تنگی نفس را رفع میکند. این سبزی بسیار سهلالهضم است و به رفع ناراحتیهای هاضمه کمک میکند و به دلیل ترکیبات گوگردی خاصیت ضدعفونیکننده داشته، به همین جهت برای اسهال خونی سودمند است. خواص پیاز والک تا حدود زیادی شبیه سیر است و با انبساط ملایم عروق خونی از تصلب شرایین جلوگیری میکند. این سبزی اثر آرامبخش داشته و برای درمان سرگیجه بسیار مفید است و به دلیل مواد فیبری، موجب لینت مزاج و برای سلامتی معده و روده موثر است.
چند توصیه
ـ برای التیام کورک میتوانید از ضماد برگ له شده گیاه والک استفاده کنید ولی احتمال دارد که در برخی افراد مستعد، باعث قرمزی پوست شود.
ـ بهتر است والک را به صورت تازه مصرف کنید. خشک کردن این سبزی به مقدار زیادی از ارزش تغذیهای آن میکاهد. در ضمن بهتر است بدانید این سبزی را به صورت خام و پخته مصرف میکنند که اثر خام آن بسیار بیشتر از پختهاش است.
ـ روستاییان از ترکیب والک با سیرک و پیازک، کوکو و سبزی پلوی معطر و خوشمزهای تهیه کنند که بسیار مغذی و سرشار از ویتامینهاست.
فاخره بهبهانی / جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: