تا 2 سال آینده شاید سوار خودروهایی از جنس موز یا آناناس شوید

خودروهای میوه‌ای

دانشمندان مدعی شده‌اند تا 2 سال آینده در جاده‌ها ماشین‌هایی را خواهید دید که از میوه درست شده‌اند. از الیاف موز و آناناس می‌توان در تولید بدنه مستحکم خودروها استفاده کرد.
کد خبر: ۳۹۵۹۶۳

دانشمندان بر این باورند که ماشین‌های ساخته شده از موز و آناناس می‌توانند حضور خود را در سطح جاده‌ها نشان دهند. در جریان این حرکت که در بهبود وضعیت محیط نیز موثر است، محققان برزیلی با استفاده از الیاف این نوع میوه‌ها دست به تولید نسل جدیدی از ماشین‌ها با بدنه‌های بسیار مستحکم زده‌اند.

آنها معتقدند از این مواد نه‌تنها می‌ شود در ساخت بدنه ماشین استفاده کرد، بلکه در تولید قطعات آن نیز از آن بهره گرفت.

آنها با آزمایش این الیاف تقویت شده در ساخت ماشین به این باور رسیدند که می‌توان از آنها تا 2 سال آینده در ساخت ماشین بهره بگیرند.

دکتر آیکدس لیاو از دانشگاه دولتی سائوپولو می‌گوید که با استفاده از این الیاف بسیار ریز میوه‌های ترد و خوشمزه همچون موز و آناناس می‌توان الیاف تقویت شده‌ای ساخت که فوق‌العاده قوی و محکم‌اند. او خطاب به انجمن شیمی آمریکا در آناهیم کالیفرنیا گفت که خواص این‌گونه مصنوعات خارق‌العاده است.

این الیاف سبک و در عین حال بسیار مستحکمند. 30 درصد سبک‌تر و 3 تا 4 بار قوی‌تر از پلاستیک‌های امروزی هستند. اعتقاد ما بر این است که در آینده قطعات متعددی از ماشین همچون داشبورد، سپر و قطعات بغل ماشین از الیاف بسیار ریز این‌گونه میوه‌ها ساخته خواهد شد.

برای نمونه می‌توان گفت که استفاده از آنها وزن خودرو را کاهش می‌دهد و در نتیجه مصرف بهینه از سوخت را بهبود می‌بخشد.

برخی از این الیاف استحکام‌شان تقریبا به استحکام کلوار می‌ماند که در جلیقه‌های ضد گلوله و زره‌های سبک استفاده می‌شوند.

این مصنوعات الیافی تقویت شده در برابر نفوذ حرارت، نشت بنزین، آب و هوا در مقایسه با تکنولوژی خودرویی امروزی بسیار مقاوم‌ترند.

قرن‌هاست که برای تولید کاغذ از چوب این‌گونه الیاف درختان استفاده می‌شود. اما دانشمندان اخیرا کشف کرده‌اند که از پردازش چوب می‌توان الیاف سلولزی بسیار بسیار ریزی استخراج کرد که 50 هزار تای آنها به اندازه ضخامت یک تار موی آدمی می‌شود.

برای استحکام دیگر مواد نیز می‌توان از این الیاف فوق‌العاده ریز استفاده کرد همچون پشم شیشه که از مواد بسیار ریز شیشه درست شده‌اند.

دکتر لیاو در حال بررسی و تحقیق بر روی الیاف درختانی کمتر شناخته شده است تا مصنوعاتی بسازد که نسبت به مشابه امروزی بسیار قوی‌تر، سبک‌تر و سازگارتر با محیط باشند.

آنچه که برای دکتر لیاو بسیار دلگرم‌کننده است وجود مواد خامی است که در تنه و برگ‌های آناناس و یک نوع گیاه از تیره آناناس به نام کیوواست که در آمریکای جنوبی می‌روید.

به گفته این دانشمندان گرچه انجام این فرآیند بسیار پرهزینه است، اما برای تولید صد پوند مصنوعات سبک و مستحکم فقط به یک پوند نانو سلولز نیاز است.

دکتر لیاو افزود که تمام توجــه ما تا به حال معطوف بــوده است به تهیه جایگزینـــی بــرای مصنوعات خـودرویی، اما ممکن است در آینده از این مواد گیاهی نانو سلولزی به جــای قطعات آلومینیومی و آهنی نیز بهره بگیریم.

این مصنوعات قابلیت استفاده در موارد پزشکی همچون ساخت دریچه‌های مصنوعی قلب، رباط‌ها و مفصل‌های ران را نیز می‌تواند داشته باشد.

وبلاگ علمی ـ آموزشی و اندک ترجمه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها