مجازات شهادت دروغ

شهادت علیه یک متهم، یکی از دلایلی است که قضات می‌توانند در صدور حکم خود به آن استناد کنند؛ بنابراین شاهدان می‌توانند با حضور یا عدم حضور خود در روشن شدن واقعیت بسیارموثر باشند.
کد خبر: ۳۸۲۴۷۱

به همین دلیل هم در دادگاه قضات موظف هستند شاهدان را قسم دهند ، بعد شهادت آنها را استماع کنند. من همیشه قبل از شهادت شهود به آنها یادآوری می‌کنم که شهادت دروغ علاوه بر این‌که مجازات قانونی دارد، اگر مشخص شود این شهادت دروغ بوده است دادگاه باید شاهد دروغین را مجازات کند.

مجازات اخروی هم دارد و خداوند نیز به خاطر شهادت دروغ که باعث ضایع شدن حقوق یک مسلمان شده است برای وی مجازات قائل خواهد شد و البته شهادت واقعی هم اجر اخروی دارد و خداوند به فردی که شهادت داده است؛ اجر می‌دهد.یکی از خاطراتی که در این خصوص دارم مربوط است به پرونده یک قتل که در آن فردی با چاقو مرتکب قتل شده بود.

قاتل که جوانی 16 ساله بود یکی از همسایه‌هایش که جوانی حدودا 20 ساله بود را به قتل رسانده بود.

وقتی پسرک را نزد من آوردند با توجه به این‌که در آن زمان بازپرسی و دادگاه یکی بود و مثل حالا دادگاه کیفری استان وجود نداشت، خودم او را مورد بازجویی قرار دادم.

او گفت مقتول به خواهرش تعرض کرده بود و به همین خاطر هم دست به قتل زده است. پسرجوان بشدت ترسیده بود اما سعی می‌کرد این ترس را پنهان کند و می‌گفت وقتی فهمید مقتول خواهرش را مورد تعرض قرار داده است غیرتش اجازه نداد در این خصوص سکوت کند.وقتی من از او پرسیدم گفته‌هایش را چطور ثابت می‌کند گفت اولا خواهرش حاضر است ماجرا را تعریف کند ضمن این‌که دو شاهد هم دارد و آنها حاضرند آنچه دیده‌اند را توضیح دهند.

خواهر متهم آمد و توضیحاتی در مورد این‌که چطور به او تعرض شده است به من داد و منشی نیز اظهارات او را ثبت کرد. چند روز بعد شاهدان آمدند. من مطابق قانون از آنها خواستم به قرآن قسم بخورند که آنچه می‌گویند عین واقعیت است.

آنها هم قسم خوردند. ضمن این‌که به آنها تذکر دادم اگر قسم دروغ بخورند و شهادت دروغ بدهند در این دنیا و آخرت مجازات خواهند شد هر دو شاهد قسم خوردند که واقعیت را می‌گویند و آنچه می‌گویند چیزی بجز واقعیت نیست.

در نهایت آنها توضیح دادند که چند روز قبل از حادثه مقتول به آنها گفته که خواهر متهم را مورد آزار قرار داده است و آنها در جریان این ماجرا بوده‌اند.

ما تحقیقاتمان را ادامه می‌دادیم تا این‌که خبر دادند در یک تصادف که بین یک دستگاه پژو و تریلر حامل سوخت اتفاق افتاده جوانی کشته شده و آنچنان در آتش سوخته که حتی استخوان‌هایش هم پودر شده است.

بررسی‌ها نشان داد جوانی که کشته شده یکی از شاهدانی است که در این پرونده چند روز قبل شهادت داده بود.

2 روز بعد از این حادثه شاهد دوم به دادگاه آمد و در حالی که بشدت گریه می‌کرد به من گفت شهادت دروغ داده است و می‌خواهد شهادتش را پس بگیرد. او که خیلی ناراحت بود گفت: متهم به ما پول داد و از ما خواست شهادت دروغ بدهیم تا نجات پیدا کند. پولی که به ما داد زیاد بود و چشممان را گرفت، ضمن این‌که او دوست ما بود و نمی‌خواستیم اعدام شود.

بعد از این‌که علیه مقتول شهادت دادیم و هر دو از دادگاه بیرون رفتیم حالمان خوب نبود چون شما به ما گفته بودید که شهادت دروغ چه عواقبی دارد. چند روزی از این حادثه گذشت و اتفاقی برای ما نیفتاد.

به همین خاطر هم ما فکر کردیم دیگر مشکلی به وجود نمی‌آید.اما وقتی دیدم چه بلایی سر دوستم آمد و خداوند چطور او را تنبیه کرد تصمیم گرفتم به دادگاه بیایم و واقعیت را بگویم.

این جوان خیلی ناراحت بود و بشدت تنبیه شده بود. این یک واقعیت است که خداوند اجازه نمی‌دهد خون مسلمانی هدر برود و قاتل او حتما مجازات می‌شود.

در این پرونده هم بعد از این‌که تنها شاهد باقیمانده شهادتش را پس گرفت و گفت چیزی در مورد قتل نمی‌داند بازجویی‌ها از سر گرفته شد و متوجه شدیم این نوجوان به خاطر کینه قدیمی که از مقتول داشته است او را به قتل رسانده و تعرض ادعایی بود که برای رهایی از مجازات مطرح کرده بود.

قاضی حسن تردست، رئیس شعبه 7 دادگاه کیفری استان تهران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها