محمدحسین شاملو، قاضی دادگاه کیفری استان تهران

اولین پرونده جنایی من

دیدن جسد یکی از اتفاقات عادی در زندگی بازپرسان ویژه قتل است و آنها بسیار با دیدن صحنه‌های فجیع روبه‌رو می‌شوند.اگر قرار باشد تحت تاثیر این اتفاقات قرار گیرند مسلما زندگی برای آنها سخت خواهد شد اما هیچ بازپرس ویژه قتلی هرگز اولین پرونده‌ای را که مورد بررسی قرار داده و اولین جسدی را که دیده است فراموش نمی‌کند.
کد خبر: ۳۷۶۴۷۸

من هم از این امر مستثنی نیستم.حدود 14 سال قبل بود که در یکی از استانهای اطراف تهران به عنوان بازپرس ویژه انتخاب شدم، در دستگاه قضایی بازپرسان ویژه قتل با دقت و وسواس خاصی انتخاب می‌شوند چرا که آنها در پیدا کردن قاتل و جمع‌آوری مدارک درست در پرونده بسیار موثر هستند.

یک روز کشیک ویژه قتل بودم که خبر دادند جسدی در یک پارک جنگلی پیدا شده است.با این‌که به عنوان اولین کار جنایی سختی‌های خاصی در این پرونده بود اما من همه تلاشم را کردم که پرونده را کامل و خوب بررسی کنم. با تیم ویژه بررسی صحنه جرم در محل حاضر شدم. جسد مدت‌ها بود که در آن محل رها شده بود. من این موضوع را وقتی متوجه شدم که دیدم مقداری از انگشتان دست و پای جسد خورده شده است و جانوران موذی هم او را احاطه کرده‌اند.

وقتی آثار بر جای مانده را به دقت مورد بررسی قرار دادم دستور دادم جسد به پزشکی قانونی انتقال یابد. اولین کار، شناسایی مقتول بود.این کار باید توسط کارشناسان خاص انجام می‌گرفت و بعد از 2 روز معلوم شد مقتول عضو یک باند سرقت بوده و از سارقان سابقه‌دار منطقه است.با توجه به نحوه قتل و رها کردن جسد در جایی که جانوران موذی زیاد بودند نشان می‌داد افرادی اورا به قتل رسانده‌اند که کینه عجیبی نسبت به وی داشته‌اند.

دستور دادم اعضای باند سرقتی که مقتول عضو آن بود، دستگیر شوند و همگی مورد بازجویی قرار گیرند. تعداد آنها کم نبود. چندین ماه بازجویی کردیم اما آنها می‌گفتند در قتل نقشی نداشتند تا این‌که بعد از چند ماه دچار تناقض‌گویی شدند و همین تناقض‌گویی راز قتل را آشکار کرد.

در بازجویی‌هایی که انجام داده بودم متوجه شدم مقتول با دوستانش بر سر تقسیم پول یکی از سرقت‌هایی که انجام داده بودند درگیر شده و در نهایت رئیس گروه برای این‌که از دیگراعضا نیز زهرچشم بگیرد دستور قتل او را صادر کرده و اعضای باند نیز سارق جوان را به قتل رساندند و جایی رهایش کردند که جانوران جسد او را بخورند و آثاری از او بر جای نماند اما یک رهگذر جسد را دیده و گزارش کرده بود.

هرچند این پرونده در مقایسه با پرونده‌های دیگر که بعدها بازپرس آن بودم چندان مهم نبود و پرونده معمولی محسوب می‌شد اما از آنجایی که اولین پرونده جنایی بود که در سمت بازپرس جنایی مورد رسیدگی قرار دادم باعث شد تا برای همیشه در ذهنم بماند.

هرچند بعد از چندین سال کار بازپرسی حالا در سمت دیگری کار می‌کنم و قاضی مستشار دادگاه کیفری هستم اما هرگز خاطرات دوران بازپرسی را فراموش نمی‌کنم.

محمدحسین شاملو، قاضی دادگاه کیفری استان تهران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها