خلف وعده دیگر اوباما

مجلس نمایندگان آمریکا لایحه بودجه دفاعی 725 میلیارد دلاری این کشور، شامل 160 میلیارد دلار برای تامین بودجه جنگ‌های عراق و افغانستان را تصویب کرده است.
کد خبر: ۳۷۳۶۲۱

این بودجه در شرایطی تصویب شده است که بسیاری از ناظران سیاسی آن را تاکید دوباره آمریکایی‌ها بر جنگ طلبی در عرصه جهانی عنوان کرده‌اند. هر چند که جنگ و کشتار سرلوحه سیاست‌ها‌ی آمریکا را تشکیل می‌دهد اما تصویب چنین بودجه‌ای نکاتی دیگر را آشکار می‌سازد که بخش عمده‌ای از آن را باید رسوا شدن وعده‌های واهی اوباما دانست.

الف ) تصویب بودجه 725 میلیارد دلاری نظامی که بالاترین رقم حتی از زمان بوش می‌باشد نشان می دهد که اوباما همچنان بر جنگ طلبی در جهان تاکید دارد. این در حالی است که وی در وعده‌های انتخاباتی و سخن رانی‌های بعدی‌اش بر رویکرد به پایان جنگ طلبی‌های دوران بوش تاکید کرده بود. با توجه به بحران اقتصادی حکم بر اروپا می‌توان گفت که اوباما حتی به وعده کاهش هزینه‌های جنگ برای هزینه شدن آن در بخش اقتصادی عمل نکرده است. بودجه جنگ طلبی آمریکا در حالی تصویب شده که اقتصاد آمریکا در بدترین شرایط قرار دارد و هر روز بر میزان فقرا و بی‌کاران اضافه می‌شود. اوباما به جای رسیدگی به این وضعیت به دنبال جنگ طلبی و افزایش هزینه‌های نظامی است.

ب) از جمله وعده‌های اوباما پایان دادن به جنگ عراق و افغانستان و بازگرداندن سربازان به کشورشان بوده است. در دو سال نگذشته نه تنها این وعده محقق نشده بلکه هر روز به بهانه جدید دامنه جنگ  وسیع تر شده است. اختصاص بودجه 160 میلیارد دلاری برای افزایش بودجه جنگ عراق و افغانستان نشان می‌دهد که  اوباما حاضر به اجرای وعده خروج نمی‌باشد و همچنان به سیاست‌های دوران بوش برای اشغال این کشورها ادامه می دهد. نکته قابل توجه آنکه اوباما نه تنها پیرو پایان جنگ نمی باشد بلکه تلاش دارد دامنه جنگ را به پاکستان نیز گسترش دهد چنانکه وی ادعاهای خویش علیه این کشور را تشدید کرده است.

در جمع بندی کلی از تحولات نظامی آمریکا می‌توان گفت که تصویب بودجه 725 میلیارد دلاری نظامی هر چند نشانه تشدید نظامی گری آمریکا در عرصه جهانی است که در شرایط کنونی بحران بیشتری برای اقتصاد این کشور به همراه دارد اما این بودجه یک اصل اساسی را آشکار می‌سازد و آن تزلزل و ضعف در ارتش آمریکا در رسیدن به اهدافش است که این کشور را به افزایش بودجه نظامی سوق داده است. آنچه مسلم است تصویب این بودجه در شرایط بحرانی حاکم بر اقتصاد آمریکا تشدید اعتراض‌های مردمی به سیاست‌های اوباما را به همراه دارد که نتیجه آن تضعیف بیشتر جایگاه اوباما در میان افکار عمومی آمریکا خواهد بود.

قاسم غفوری-جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها