جام جم آنلاین: 119 سال پیش در روز 26 فوریه سال 1885 میلادی کنفرانس برلین در مورد تقسیم قاره افریقا خاتمه می پذیرد.اتوفن بیسمارک صدراعظم آلمان با نمایندگان 13 کشور اروپایی به توافق می رسد که آخرین سرزمین های قاره سیاه
کد خبر: ۳۷۲۵۲
که از استعمار در امان مانده بودند را میان خود تقسیم کنند.
کنفرانس برلین قواعدی را مشخص کرد که پیش درآمد اشغال قاره آفریقا بودند.
این کنفرانس خواهان آزادی کشتیرانی در رودخانه های بزرگ افریقا رودخانه نیجر و رودخانه کنگو می شود. فرانسه مالک سرزمین های وسیعی در افریقای غربی می شود. بیسمارک به اشتباه تصور می کرد با این بذل و بخشش فرانسه از دست دادن آلزاس و لورن که توسط آلمان اشغال شده بودند را فراموش خواهد کرد.
انگلستان حق ایجاد یک محور ارتباطی از قاهره تا کیپ در منتهی الیه جنوب افریقا را برای خود محفوظ می داند.
بزرگترین برنده کنفرانس برلین لئوپولد دوم پادشاه بلژیک بود که مالک سرزمین وسیعی در مرکز افریقا می شود که آن را «کشور مستقل کنگو» نامگذاری می کند!.
آلمان نیز صاحب سرزمین های وسیعی در نامیبیا ، بوتسوانا و در جنوب قاره افریقا می شود.
به این ترتیب ، در روز 26 فوریه سال 1885 میلادی کنفرانس برلین خاتمه می پذیرد. در جریان این کنفرانس که به ابتکار بیسمارک برگزار شده بود آخرین سرزمین های قاره افریقا که از طمع استعمارگران اروپایی در امان مانده بودند میان آنها تقسیم می شوند.