پیام بن لادن به سارکوزی

در روزهای اخیر باردیگر پیامی از سوی بن لادن سرکرده القاعده مبنی بر تهدید امنیتی علیه فرانسه منتشر شده است. بر اساس این پیام بن لادن بر حملات همه جانبه به فرانسه تاکید کرده‌ است.
کد خبر: ۳۶۳۲۳۰

در نقطه مقابل نیز دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی فرانسه از آمادگی خود برای مقابله با این تهدیدات خبر داده‌اند. در واکنش به این مواضع دیدگاههای متعددی مطرح شده است.

اولا برخی ناظران سیاسی و امنیتی این تهدیدات را نشانه‌ای بر شکست ادعای فرانسه مبنی بر مبارزه با تروریسم ارزیابی می‌کنند. آنها همچنین تاکید دارند که این تهدیدات شکست جنگ افغانستان و ناتوانی سارکوزی رئیس جمهور فرانسه در تامین امنیت کشورش را به نمایش می‌گذارد.

ثانیا، بسیاری از ناظران سیاسی با اشاره به اینکه کشورهای غربی و آمریکا از مسئله تروریسم و نیز نامه‌های منتشره از سوی سران القاعده و طالبان برای رسیدن به اهداف خود بهره‌برداری کرده‌اند، نامه اخیر بن لادن را نیز در همین چارچوب ارزیابی می‌کنند.

آنها تاکید دارند که شخص سارکوزی از این مسئله برای رسیدن به اهدافی خاص بهره برداری می‌کند. نخست آنکه فرانسه به موجی از اعتصابات و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی مواجه شده که می‌رود تا سقوط دولت فرانسه را به همراه داشته باشد. مطرح شدن مسائل امنیتی تا حدودی افکار عمومی را از مسائل اقتصادی به سمت امور امنیتی سوق می‌دهد تا شاید کمی از اعتراضات مردمی به سارکوزی کاسته شود.

نکته مهم آنکه پلیس نیز به بهانه مبارزه با تروریسم سرکوب مردمی را اجرا می‌کند در حالی که سکوت نهادهای حقوق بشر در این زمینه را طلب می‌کند.

دوم آنکه فرانسه به دنبال همگرایی با آمریکا در عرصه نظامی و نیز ادامه روند اشغال افغانستان و گسترش دامنه نظامی گری به پاکستان؛آسیای مرکزی و قفقاز و آفریقا است. مطرح شدن مسائل امنیتی راه را برای اجرای اهداف نظامی فرانسه هموار می‌سازد. محور اصلی این تحرکات را آفریقا تشکیل می‌دهد چنانکه در هفته‌های اخیر گزارش‌های متعددی از گروگان گرفته شدن اتباع فرانسه در کشورهای آفریقایی منتشر شده است.

در جمع بندی کلی از انتشار نوارهای منتصب به بن لادن و سایر سران القاعده علیه فرانسه که پیش از این نیز به تعطیلی برج ایفل منجر شده بود ، می‌توان گفت که هر چند سارکوزی تلاش دارد از این روند برای رسیدن به اهداف داخلی و جهانی بهره‌برداری کند، اما در نهایت این مسئله نشانگر ناتوانی فرانسه و سایر کشورهای غربی در امر مبارزه با تروریسم است که مسلما چالشهای داخلی و جهانی بسیاری برای آنها به همراه خواهد داشت.

قاسم غفوری-جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها