گربه‌های ولگرد را عقیم نکنید

خلاصی از شر گربه‌های ولگرد شهری که در حال حاضر به نوعی جزء لاینفک زندگی مردم به ویژه در شهرهای بزرگ کشور تبدیل شده است، این روزها دغدغه اصلی مدیریت شهری به حساب می‌آید و هر روز یک راهکار جدید ارائه می‌شود، از معدوم کردن گربه‌ها گرفته تا عقیم کردن آنها. اما به عقیده اسماعیل کهرم، مشاور ‌زیست‌محیطی شورای شهر تهران، عقیم کردن گربه‌ها نه تنها معضل گربه را در شهر حل نمی‌کند بلکه عواقب ثانویه‌ای نیز به دنبال دارد.
کد خبر: ۳۴۹۶۶۳

او که اکولوژیست و مشاور زیست‌محیطی شورای شهر تهران است درباره تصمیم شهرداری مشهد در مورد عقیم کردن گربه‌ها به ایلنا گفته است، عقیم‌کردن گربه‌ها یک اقدام غیرکارشناسی است چون با عقیم شدن این گربه‌ها موش‌های شهر تنها دشمن طبیعی خود را از دست می‌دهند و موش‌ها یکه‌تاز عرصه‌های شهری می‌شوند.

متاسفانه تاکنون چون عقیم‌ کردن گربه‌ها به صورت غیراصولی و بدون در نظر گرفتن ضوابط بهداشتی انجام شده، گربه‌ها پس از عمل جراحی در خیابان به حال خود رها ‌شده‌اند در نتیجه زخم‌های گربه‌های جراحی شده در اثر تماس با زباله‌ و خیابان‌ها مستعد عفونی شدن بوده است و همین امر موجب بیمار شدن گربه و مرگ زجرآور آنها ‌شده است و همچنین امکان بیمار کردن سایر گربه‌ها را هم دارد.

این مسوول ادعا می‌کند که هزینه عقیم‌ کردن هر گربه 500 هزار تومان است، هر چند این رقم کمی گزاف به نظر می‌رسد چون با آمار گربه‌های تهران کمر شهرداری زیر بار هزینه عقیم شدن گربه‌ها خم می‌شود اما او می‌پرسد؛ آیا بهتر نیست مدیریت شهری به جای این هزینه، ظرف‌های زباله را که منبع اصلی تامین غذای گربه‌ها و در نتیجه زیاد شدن آنهاست، درب‌دار کند.

به گفته برخی کارشناسان، بهترین راهکار برای مقابله با معضل گربه‌های ولگرد دفع صحیح زباله‌ و غذا ندادن به آنهاست، که البته این راهکار هم کمی با حس حیوان دوستی و حفاظت از حقوق حیوانات در تناقض‌ است.

در حال حاضر گربه‌ها غذای خود را از پسماند زباله‌ها تامین می‌کنند و به دلیل سهولت در دسترسی به غذا، شکار موش در بین آنها امری فراموش شده است.

این کارشناس محیط زیست تاکید کرده که اگر مواد غذایی موجود در زباله از دسترس گربه‌ها خارج شود هم جمعیت گربه‌ها کنترل می‌شود و هم بتدریج گربه‌های گرسنه برای تامین غذای خود به شکار موش‌ها روی می‌آورند و در نتیجه جمعیت موش‌ نیز به طور طبیعی کنترل می‌شود.

به هر حال، بهتر است مدیران شهری قبل از اقدام در زمینه محیط‌زیست شهری، حتما با متخصصین محیط‌زیست شهری مشورت کنند چون تنها موجودات غیرانسانی که برای تهران آلوده باقی مانده کلاغ و گربه است، شاید لازم است برای مهار آنها بیشتر برنامه‌ریزی کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها