شهرها و جاذبه‌ها

رمضان در لرستان

سنت‌ها و آداب لرستان ریشه در فرهنگ مردمی دارد که برای انجام تمام برنامه‌های زندگی خود به سنت‌ها پایبند بوده‌اند و آیین خاصی را به اجرا می‌گذاشته‌اند. رمضان نیز از سالیان دور تا به امروز به دلیل پایبندی مردم لرستان به اصول اسلامی با آداب خاصی اجرا می‌شده است.
کد خبر: ۳۴۸۹۲۳

مشهور است که می‌گویند زمانی که ساعت نبوده مردم لرستان ستاره‌ها را نشان و از آنها برای تشخیص اوقات شرعی استفاده می‌کردند و برای صلات ظهر نیز سایه ساختمان‌ها در شهر و تپه‌ها در روستاها بهترین ابزار بوده است.

اما به نقل از معمرین این سرزمین بیداری مردم در سحرهای رمضان خود حکایت جالبی دارد، به این‌گونه که در هر محله و آبادی چند نفر تا سحر بیدار ‌مانده و در وقت سحر دسته جمعی راه ‌افتاده و با آوای سحری مردم را بیدار می‌کردند. گفته می‌شود ریشه آیین‌های چاوشی برگرفته از آیین سحری است که در منطقه لرستان اجرا می‌شده است، مضمون مقام سحری لرستان بیدار کردن مردم در سحر است. خوراکی‌های سحری و افطاری در این ماه نیز «حلیم هروش» «چزنک رغو» و «سوقدوغ» بوده است.

ختم قرآن در زمان‌ افطار و سحر به صورت دسته‌جمعی هم یکی دیگر از آیین‌های ویژه این ماه در رمضان می‌باشد، به این صورت که اکثر اوقات غروب‌ها، قبل از افطار عالم محله یا روستا قرآن را به امامزاده یا مسجد محله ‌برده و پس از تلاوت دسته‌جمعی قرآن همانجا نیز افطار می‌خوردند.

از دیگر آیین‌های ماه رمضان در لرستان پخش حلوا و خیرات پس از افطاری بوده و غالبا مراسم ترحیم را نیز بعد از افطار برگزار می‌کردند تا با پخش خیرات مراسم برگزار شود.نماز عید فطر هم به صورت دسته‌جمعی معمولا در امامزاده‌ها اقامه می‌شد و بعد از نماز هم با گردهمایی در منزل بزرگ قوم، جشن عید فطر با پذیرایی از مهمانان برگزار می‌شد.

هادی سعادتی / جام‌جم خرم‌آباد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها