کوهکن در گفت‌وگو با جام جم آنلاین:

تعطیلات مجلس زیاد نیست

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه گستردگی کار نمایندگان خیلی زیاد است، گفت: نباید کار مجلس را با کار دیگر کارمندان در 2 قوه مجریه و قضائیه مقایسه و تعطیلات مجلس را همچون دیگر تعطیلات تنظیم کرد.
کد خبر: ۳۴۵۷۳۷

محسن کوهکن نماینده لنجان در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار جام جم آنلاین  با اشاره به تعطیلات 23 روزه مجلس گفت: برخلاف دو قوه  دیگر که معمولا محدوده حوزه ماموریت آنها مشخص است ، اما وطیفه نمایندگان مجلس که قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای امور است، محدود به یک جای خاص نیست و بسیار گسترده است.

مجلس هر ساله یک ماه تعطیلات تابستانی دارد که در دو نوبت 15 روزه نمایندگان از این تعطیلات استفاده می کنند. در همین راستا از اول تا 23 مرداد امسال به خاطر سرکشی نمایندگان به حوزه های انتخابیه و نیمه اول تعطیلات تابستانی، مجلس تعطیل بود.

وی افزود: کار یک قاضی محدود به حوزه قضایی است و صرفا در آن حوزه کارش را انجام می دهد. همچنین یک فرماندار در حوزه مسئولیت خود فرماندار است اما در شهر دیگر یک شهروند است و هیچ وظیفه ای در شهرهای دیگر ندارد و یا وزرا صرفا در وزارتخانه خود مسئولیت دارند. اما کار مجموعه تمام این مسایل همچون مسایل فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی، امنیت ملی، تمام دستگاه ها و نهادهای سیاست خارجی ، شوراها و شهرداری ها و... با مجلس است.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس معتقد است؛ مجلس یک سری اختیاراتی دارد که دستگاه های دیگر ندارند و این مربوط به کل کشور است و حتی ممکن است از حیطه کشور هم فراتر رود به عنوان مثال تحقیق و تفحص از سفارت خانه های ایران مستلزم این است که تمام سفارتخانه های ایران در خارج از کشور باید مورد بررسی نمایندگان قرار گیرد.

کوهکن افزود: اساسا کار مجلس قابل مقایسه با دستگاه های مجریه و قضائیه نیست. چرا که نمایندگان 2 وظیفه قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون دارند که این وظیفه شان در تهران و در مجلس شورای اسلامی انجام می شود. اما نماینده به یک حوزه انتخابیه متعلق است و این نماینده ناگزیر است تا فرصت زیادی را برای رسیدگی به امور حوزه انتخابیه اش اختصاص دهد.

وی تصریح کرد:البته رسیدگی به امور حوزه انتخابیه صرفا به حوزه انتخابیه محدود نمی شود بلکه این موضوع در استان محل حوزه انتخابیه، در تهران، ماموریت نمایندگان در قالب طرح تحقیق و تفحص، تهیه  گزارش ها، جلساتی با وزرا و دستگاه های اجرایی، بازدیدها، شرکت در جلسات مختلف و پاسخ به دعوت ها، عضویت در مجامع و شوراها و... هم مرتبط است.

نماینده لنجان در مجلس گفت: گستردگی کار نمایندگان خیلی زیاد است، بنابراین نباید کار مجلس را با کار دیگر کارمندان در 2 قوه مقایسه و تعطیلات مجلس را همچون دیگر تعطیلات تنظیم کرد.

کوهکن با بیان اینکه برخی از نمایندگان در طول روز بین 15 تا 17 ساعت کار می کنند ، اظهار داشت: حتی بعد از سه هفته کاری، مجلس که یک هفته جلسه ندارد ، آن یک هفته هم تعطیل نیست بلکه در آن یک هفته نمایندگان به حوزه انتخابیه می روند و این هفته برای نمایندگان خیلی پرکارتر است از سه هفته قبل. اما متاسفانه برخی اعلام می کنند که مجلس تعطیل است.

وی افزود: اگر استنباط کسی این باشد که کار مجلس فقط جلسات علنی است و نماینده هیچ کار دیگری ندارد، آن وقت انتقادها نسبت به تعطیلی مجلس وارد بود.

حسن کامران نماینده اصفهان در مجلس از تعطیلات تابستانی مجلس انتقاد کرد و خواستار حذف این تعطیلات شد.

یوسف اسدی-خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها