هیچ‌کس جز شما نمی‌تواند برایتان مشکل ایجاد کند یا‌ موفق‌تان ‌‌‌نماید

به دشمنی‌ها پایان دهید

در اکثر مکاتب یکی از مظاهر بشری خیرخواهی و طلب‌ خیر و برکت برای دیگران است. اما براستی برای چه باید به دوستان و اطرافیان اینقدر توجه داشته باشیم و برایشان دعای خیر کنیم؟ نخست این‌که ما در صورتی به رشد و کمال می‌رسیم که امکان رشد برای دیگران نیز مهیا باشد وگرنه به تنهایی نمی‌توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
کد خبر: ۳۴۴۶۶۷

دوم این‌که چنانچه دیگران هم از زندگی راضی باشند در تعاملات و ارتباطات اجتماعی بهتر ظاهر می‌شوند و محیط بهتری برای زندگی ایجاد می‌شود.

در عین حال وقتی ما با دوستانمان اهداف مشترکی داشته باشیم برای رسیدن به آنها رقابت بیشتری کرده و انگیزه بیشتری داریم، به همین دلیل زودتر به موفقیت دست می‌یابیم. از نظر روحی نیز وقتی ما برای دیگران طلب خیر می‌کنیم و آنها را دوست می‌داریم راحت‌تر و آزادتر زندگی کرده و موهبت‌های بیشتری به زندگیمان وارد می‌شود. حتی اگر برای افرادی که ناآگاهانه ما را رنجانیده‌اند طلب خیر کنیم به طور غیرمستقیم موجب اصلاح رفتارشان در قبال خودمان می‌شویم.

در ضمن وقتی خودخواه باشیم و همه چیز را فقط برای خود بخواهیم امکان کمتری برای رشد و پیشرفت خواهیم یافت و به طور عجیبی با مشکلات درگیری بیشتری پیدا خواهیم کرد و کوچک‌ترین موانع ما را باز می‌دارند.

آنچه ما می‌خواهیم

براستی چرا ما اینقدر منتقدانه و سختگیرانه عمل می‌کنیم؟ جالب است بدانید که تمام آن چیزهایی را که بد و مانع می‌نگریم مربوط به نگرش و دید خود ماست و اگر نگرش خود را تغییر دهیم خواهیم دید که تمام موانع تبدیل به تخته پرش ما می‌شوند.

هرگز فکر نکنید که از بدخواهی و ایجاد مشکل برای دیگران به جایی خواهید رسید و چنانچه عرصه را برای کسی تنگ کنید راه برای خودتان باز می‌شود، زیرا هراتفاقی برایتان بیفتد فقط خودتان مسوول آن هستید.

هیچ‌کس نمی‌تواند برایتان مشکل ایجاد کند یا راه موفقیت‌تان را هموار نماید غیر از خودتان. افکار خودخواهانه و حسد نسبت به دیگران فقط مانعی برای پیشرفت خود ما‌‌ست. بهترین راه برای رسیدن به اهداف، طلب خیر و محبت برای دیگران و عدم توجه به موانع و بعضا افرادی است که ما آنها را دشمن می‌پنداریم.

محققان معتقدند صدمات و آسیب‌هایی که دیگران برای ما ایجاد می‌کنند صرفا بسته به نوع تعبیر ماست و مهم‌ترین عوامل در دوستی صمیمیت و حمایت و خیرخواهی است.

پس در نهایت آنچه ما می‌خواهیم، خیر و خوشی و سلامت و... همه و همه در گرو آرامش فکری ما و دوستی با خلق خداست. البته بد نیست که در برخی موارد و با برخی افراد کمی ‌فاصله حفظ شود و صمیمیت بیش از حد نباشد اما این به معنی دشمنی و بدخواهی و حسادت نسبت به آنها نیست.

صرفا این‌که آنها را همان‌گونه بپذیریم و در رابطه با آنها مراقب خود باشیم کافی است.

هرگز تصور نکنید که منابع محدود است و اگر دیگری که حتی علاقه‌ای هم به شما ندارد بیشتر بگیرد نصیب شما کمتر است. این نتیجه تفکر صرفا مادی است، زیرا اگر پروردگار را قادر بر همه چیز بدانید براحتی تسلیم امر او می‌شوید و مطمئن خواهید بود هر آنچه مقدر باشد برایتان پیش می‌آید و هیچ‌کس قادر به تغییر آن نیست.

‌ بدترین‌ها می‌تواند بهترین باشد

گاهی اوقات همه چیز خراب می‌شود که دوباره درست شود، پس دید خود را به نزدیک و زمان حال محدود نکنید و همواره امیدتان به آینده باشد.

وقتی دوست شما بخوبی فکر کند و در کمال آرامش به طرف موفقیت رود مطمئن باشید که پرتو آن آرامش و دید باز و موفقیت بر شما نیز گسترده می‌شود، پس از آن خوشحال باشید.

از دید دیگران هم به موضوع بنگرید

گاهی اوقات دوست شما هم همان چیزی را می‌خواهد که شما می‌خواهید. فقط راه او از شما جداست یا نحوه کار و عملکرد او با شما متفاوت است. پس شما نیز خوشحال باشید و مرتب در پی انتقاد نباشید.

تفکرات منفی و دشمنی با دیگران همواره ما را از رسیدن به موفقیت‌هایمان باز می‌دارد. در چنین شرایطی دیگر انرژی و قدرتی برای پیگیری آنچه دوست دارید هم برایتان نخواهد ماند. پس اگر دشمنی‌ها را کنار گذاشته و دیگران را ببخشید و دوست داشته باشید متوجه می‌شوید که راهتان در کار و امور زندگی هموار‌ شده و بهتر پیش می‌روید.

افکارتان را ارزیابی کنید

وقتی با فردی مشکل دارید یک کاغذ و قلم بردارید و مسائل را در دو ستون بنویسید. یک ستون مربوط به آنچه نمی‌پسندید و ستون دیگر در ارتباط با آنچه خوب است و در او وجود دارد.

این کار به شما کمک می‌کند که فقط جنبه‌های بد دیگران را نبینید و به عبارت دیگر آنها را درشت‌نمایی نکنید، بلکه بدانید که در هر فردی یا مساله‌ای 2 جنبه خوب و بد در کنار هم قرار دارد فقط گاهی یک جنبه برجسته‌تر به نظر می‌رسد.

به آینده بنگرید

گاهی اوقات ما چنان به مسائل کوچک توجه و به آنها دقت می‌کنیم که امکان تفکر به موارد و مسائل کلی و مهم‌تر از میان می‌رود. به این فکر کنید که آیا ارزش دارد دوستی‌ها از بین برود و با نگرانی و دلخوری سلامت خود را نیز دستخوش تغییر و نقصان کنید که فقط نشان دهید از موردی ناراحت هستید یا به عبارت دیگر آن مورد مطابق میل شما نبوده است؟ بدانید که شما هرگز قادر به کنترل دیگران و افکارشان نیستید، پس واقع‌گرایانه به موضوع بنگرید!

سایت rd.com / مترجم : سحر کمالی‌نفر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها