در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
به گزارش ایرنا مسعود میرکاظمی در مراسم بهره برداری از فاز دوم مجتمع پتروشیمی پردیس و مجتمع پتروشیمی مروارید افزود:طرح های در دست اجرای محصولات پتروشیمی نیز از ظرفیت تولید 27 میلیون تن محصول برخوردارند.
وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر گاز دنیا از جایگاه با اهمیتی بین کشورهای جهان برخورداراست افزود:انجام پروژه های صنعت نفت و گاز و پتروشیمی درشرایط تحریم وشیطنت کشورهای سلطه شمه ای دیگر از توانستن و خودباوری نزد متخصصان داخلی است.
وزیر نفت، عبور ظرفیت نصب شده پتروشیمی در کشور از مرز 50 میلیون تن و تولید چهار میلیون و 400 هزار تن اوره و کسب مقام اول خاور میانه در تولید این محصول را نعماتی برشمرد که به برکت خودباوری، اعتقاد، ایمان و عرق ملی متخصصان داخلی حاصل شده است.
میرکاظمی با بیان این که پارس جنوبی یکی از بزرگترین و مهمترین میدان های گازی شناخته شده دنیا است، اظهار داشت: تاکنون گاز تولیدی هشت فاز پالایشگاهی در منطقه پارس جنوبی به گاز شیرین تبدیل و به شبکه سراسری گاز کشور تزریق می شود و بخشی از آن نیز برای تبدیل به محصولات پتروشیمی و تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر به مجتمع های پتروشیمی این منطقه ارسال می شود.
وی با بیان این که قرارداد 29/5 فاز پارس جنوبی منعقد شده است ابراز امیدواری کرد تا سه الی چهار سال آینده بیش از 700 میلیون متر مکعب گاز و یک میلیون و 200 هزار بشکه میعانات گازی از فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی تولید شود.
وزیر نفت گفت: با بهره برداری کامل از فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی میزان درآمد کشور در این منطقه به دو برابر صادرات نفت افزایش می یابد.
میرکاظمی یادآور شد: در سال 1384 توان تولید 15 میلیون و 800 هزار تن محصول پتروشیمی داشتیم و امروز این ظرفیت به بیش از 50 میلیون تن رسیده است.
وی گفت: صادرات محصولات پتروشیمی نیز در سال 1388 نسبت به سال 1384 از پنج میلیون و 200 هزار تن به 14 میلیون تن رسیده است.
وزیر نفت اظهار داشت: ارزش صادرات محصولات پتروشیمی نیز از دو میلیارد و 300 میلیون دلار در سال 1384 به 9 میلیارد و 200 میلیون دلار در سال 1388 رسیده است.
به گفته میرکاظمی فروش داخلی محصولات پتروشیمی نیز از 16 هزار میلیارد ریال در سال 84 به 47 هزار میلیارد ریال در سال 88 افزایش یافته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که واحدهای پتروشیمی کشور می توانند روزانه 15 میلیون لیتر بنزین تولید کنند، یادآور شد: سال گذشته این طرح به مدت یک هفته بصورت آزمایشی اجرا شد اما از آنجا که مشکلی در تامین بنزین نداشتیم، اجرای آن متوقف شد.
وزیر نفت با بیان این که در سال 1392 ظرفیت تولید بنزین در کشور به 170 میلیون لیتر می رسد در حالی که نیاز کشور 66 میلیون لیتر است، اظهار داشت: در سال 1392 ایران به صادر کننده بنزین تبدیل خواهد شد.
فاز دوم مجتمع پتروشیمی پردیس و مجتمع پتروشیمی مروارید روز چهارشنبه با حضور محمود احمدی نژاد رییس جمهوری بصورت رسمی مورد بهره برداری قرار گرفتند. ک/2
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: