بهمنی :

قیمت ها تا یک‌سال افزایش می‌یابد

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بیش از 50 درصد از ذخایر ارزی کشور یورو است، گفت: تا یکسال پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها قیمتها افزایش خواهد یافت و پس از سپری شدن این مدت کاهش قیمتها را خواهیم داشت.
کد خبر: ۳۲۶۷۷۷

به گزارش مهر، محمود بهمنی امروز در حاشیه همایش " تهدیدهای صادرات و سرمایه گذاری و بازتابهای آن" در تهران با اشاره به تبدیل سبد ارزی از دلار به یورو گفت: در آن زمان نرخ دلار و یورو تقریبا برابر بود، بر همین اساس سود مناسبی عاید کشور شد که در مجموع نتیجه این تبدیل مثبت بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص تغییر سبد ارزی از یورو به دلار نیز گفت: بانک مرکزی در این خصوص تدابیری را اندیشیده اما تصمیم گیری قطعی نکرده است.

وی با بیان اینکه نرخ ارز در کشور تقریبا آزاد است، افزود: این نرخ از 977 تومان پایان سال گذشته امروز به یکهزار و 20 تا 28 تومان افزایش یافته است.

بهمنی گفت: این افزایش اشکالی ندارد، زیرا نرخ برابری یورو در مقابل دلار تغییر کرده و پایین نگه داشتن نرخ دلار در ایران معنایی ندارد.

مواظب هستیم ذخایر ارزی کاهش نیابد

وی گفت: می گذاریم تا نرخ ارزها آزاد باشد و قیمتها با یکدیگر به تعادل برسد. از سوی دیگر، بانک مرکزی باید سیاست گذاریهایی را انجام دهد تا سبد ارزی را در شرایط خاص برنامه ریزی کند تا حالت قبلی که تبدیل ارزها از دلار به یورو بود و منجر به سودآوری مناسب شد و حدود 5 میلیارد دلار افزایش ذخایر ارزی بر اثر این تصمیم گیری حاصل شد، هم اکنون نیز باید مواظب باشیم که ارزش ذخایر کاهش نیابد.

قیمت جهانی طلا در حال افزایش است

بهمنی در خصوص افزایش قیمت سکه در بازار گفت: بانک مرکزی 5 میلیون قطعه سکه ضرب کرده و در ماه های گذشته با افزایش حبابی قیمتها اقدام به حراج سکه ها کرد به نحوی که با این حراج 13 هزار سکه به بازار وارد شد و قیمتها در بازار به تعادل رسید.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: هم اکنون قیمت جهانی طلا در حال افزایش است؛ به همین دلیل لزومی برای کنترل قیمت سکه در بازار وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اگر نرخ سکه در بازار از قیمت جهانی بالاتر باشد واردات طلا برای بانک مرکزی به صرفه خواهد بود، افزود: قیمت سکه در بازار نیز هم اکنون از قیمت آن در بانک مرکزی کمتر است.

بهمنی افزود: بانک مرکزی روزانه قیمت های جهانی طلا و بورس لندن را کنترل می کند و در صورتی که قیمت ها در بازار بالاتر از قیمت جهانی باشد سکه به بازار عرضه خواهد شد.

بخشنامه ضمانت خانوادگی

رئیس کل بانک مرکزی در مورد بخشنامه موسوم به ضمانت خانوادگی برای دریافت تسهیلات بانکی گفت: این دستورالعمل دو یا سه سال قبل توسط دو مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی، قوه قضائیه و سایر وزارتخانه ها تصمیم گیری و به دولت ابلاغ شد.

وی ادامه داد: این دستورالعمل هم اکنون رقیق شده و دستورالعمل قبلی برای مطالبات معوق نیز رقیق شده است و افرادی برای فرار از دین بعضی از دارایی های خود را به نام اعضای خانواده می کنند تصمیم گیری هایی در این خصوص صورت گرفته است.

بهمنی گفت: بانک مرکزی نمی تواند برای لغو این مصوبه به تنهایی تصمیم گیری کند و شورای پول و اعتبار و هیئت دولت باید در این خصوص تصمیم گیری نمایند.

آمارهای اقتصادی نیمه دوم سال 88

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از نهایی شدن آمارهای اقتصادی نیمه دوم سال 88 خبر داد و گفت: به زودی آمارهای مربوطه منتشر می شود.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: به سیستم بانکی تذکر داده شده است که مراقب این مسئله باشند زیرا از وابستگی های خانواده استفاده شده و ناخواسته ریسک بازگشت تسهیلات افزایش می یابد و پیش گیری هایی در این خصوص صورت گیرد.

لایحه افزایش سرمایه بانکها

بهمنی در مورد لایحه افزایش سرمایه بانکها گفت: این لایحه به مجلس ارائه شده و در صورتی که تصویب شود توان تسهیلات دهی سیستم بانکی افزایش می یابد.

وی ادامه داد: افزایش سرمایه بانکها هم اکنون از محل سود حساب ذخیره ارزی تامین می شود و از محل وصول مطالبات اقساط حساب ذخیره ارزی توان بانکها افزایش می یابد.

شایعه تغییرم کذب محض است

بهمنی شایعه تغییر رئیس کل بانک مرکزی را کذب محض دانست و گفت: تاکنون کارهای مربوط به خود را انجام داده ام و هم اکنون آماده تحویل امور هستم اما در هر صورت این شایعات کذب محض است.

وی با اشاره به رابطه مناسب خود با رئیس جمهور گفت: تا زمانی که خود رئیس جمهور نظری در این خصوص نداشته باشد به فعالیت خود در بانک مرکزی ادامه می دهم البته رئیس جمهور نظری برای جابه جایی ندارد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه برخی از دوستان بی انصاف هستند، گفت: برخی از افراد در شب انتخابات اعلام کردند که اینجانب استعفا داده ام و بعد از آن نیز اعلام کردند که رئیس کل بانک مرکزی برکنار شده است.

بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نرخ های بیکاری که کشورهای جهانی را در برخواهد گرفت، گفت: تحمل نرخ بیکاری برای کشور ما راحت تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی است.

اعطای دسته چک فقط به افرادی که بدهی ندارند

وی در خصوص انتشار اخباری مبنی بر 23 هزار میلیارد تومان چک برگشتی در سال گذشته گفت: این آمار را تایید نمی کنم، این در حالی است که بانک مرکزی به بانکها اعلام کرده است که دسته چکها را تنها به افرادی که هیچ گونه بدهی معوق، چک برگشتی و موارد مشابه ندارند، ارائه دهد.

بهمنی ادامه داد: در بسته سیاستی سال 89 تاکید شده است که چنانچه اسمی دارای بدهی معوق و یا چک برگشتی باشد حق دریافت دسته چک را ندارد.

تورم هدفمندی یارانه ها

وی در خصوص تدابیر بانک مرکزی برای اجرای هدفمندی یارانه ها گفت: در نتیجه آزاد سازی قیمتها یک نرخی در مورد درصد افزایش تورم مشخص خواهد شد و بانک مرکزی بر این اساس برنامه ریزی می کند.

بهمنی گفت: با اجرا شدن هدفمند کردن یارانه ها قیمتها تا حدودی بالا خواهد رفت و در این مرحله بانک مرکزی سناریوهای مختلف برای افزایش نرخ تورم را بررسی و برنامه ریزی کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تا یکسال پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها نرخها افزایش خواهد یافت و پس از آن مجدد کاهش قیمتها را خواهیم داشت، در پاسخ به این سئوال که آیا نرخ تورم تک رقمی مورد نظر بانک مرکزی است، گفت: در این خصوص فعلا صحبتی نمی کنم ولی با اجرای برنامه های میان مدت نرخ تورم تک رقمی خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها