شنیدنی هفته

آلبوم‌های تنهایی

چند روز پیش بود که یکی از بزرگان موسیقی ایران یعنی فرامرز پایور از میان ما رفت؛ کسی که موسیقی سنتی و بخصوص سنتور مدرن را در ایران دوباره زنده کرده است. اگر توانستید آلبوم‌های قدیمی این استاد را بیابید و آنها را گوش دهید؛ اتفاق خوبی افتاده است. یکی از آخرین آلبوم‌های او که سال پیش منتشر شد «تکنوازی‌های سنتور» او بود که در قالب یک آلبوم موسیقی منتشر شد.
کد خبر: ۳۰۲۲۵۸

 این آلبوم 21 قطعه دارد. در بخش اول که در دستگاه چهارگاه است، قطعاتی چون پیش ‌در آمد، چهار مضراب، کرشمه، زابل، چهار مضراب زابل و فرود، مخالف، مغلوب و نیمه‌مغلوب، منصوری و پیش درآمد زنگوله وجود دارد. در بخش دوم که در دستگاه ماهور است، نیز قطعاتی با عنوان‌هایی چون ترانه، درآمد، چهارمضراب، گشایش و داد، شکسته و فرود، خوارزمی، خاوران، عراق و رنگ و در بخش آخر در دستگاه اصفهان نیز قطعاتی چون درآمد و چهارمضراب به چشم می‌خورد. آلبوم‌های هفت پیکر، نوای دل و ضرب دل دیگر آلبوم‌های اوست. اگر بخواهید، چند تا از آهنگ‌های ساخته او در آلبوم اهالی دیگر موسیقی به چشم می‌خورد مانند آتش دل (از آلبوم آتش دل از علیرضا افتخاری)، راه‌نشین (از آلبوم بت چین از محمدرضا شجریان)، تنظیم دلا خموشی چرا (از آلبوم ترانه‌های استاد شجریان 4)‌.

اما اهالی پاپ؛ فعلا اگر دوست داشته باشید می‌توانید سراغ «رضا صادقی» و آلبوم «یکی بود و یکی نبود» او بروید البته همراهش می‌توانید فیلم مستند زنگی‌اش یعنی «رمز شب» را بخرید. قطعات این آلبوم شامل «می‌خوام تورو»، «به تو مدیونم»، «جادو»، «خدا را چه دیدی»، «آغوش تو»، «شاهزاده»، «یکی بود یکی نبود»، «زنده باد عشق»، «ماهگرد حلقه‌ها»، «رویای دریا»، «مرگ و زندگی»، «برام دعا کن» و «نقطه سر خط» است. اگر هم دوستدار آثار سنتی هستید، آلبوم موسیقی «صوفی» به خوانندگی «محمد معتمدی» در بازار موسیقی پیدا می‌شود که مجموعه‌ای از آهنگ‌های بداهه‌خوانی و بداهه‌نوازی در دستگاه‌های شور و چهارگاه است. البته او زیاد مشهور نیست، ولی می‌توان به نظر منتشرکننده این آلبوم یعنی موسسه ماهور اعتماد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها