انفاق روز

گرانی زودهنگام شب یلدا!

بهمن موسوی: با این که تا فرا رسیدن شب یلدا و خریدهای مخصوصش یکی دو روز مانده، اما ظاهرا گرانی زودتر از اینها به فکر افتاده است! البته امسال چون شب یلدا با شب پنجم ماه محرم و دهه محرم مصادف است، مراسم‌های شادی‌آور این روز برگزار نمی‌شود، اما شب‌نشینی و دور هم جمع شدن و عمل به سنت حسنه دید و بازدید چیزی نیست که از دستور کار شب یلدا حذف‌شدنی باشد. لذا بسیاری ایرانیان آماده می‌شوند تا مراسم شب یلدا را متفاوت از سال‌های قبل برگزار کنند و البته گرانی نیز پیشتر تدابیر لازم را اندیشیده است! چرا که از هم‌اکنون قیمت آجیل، هندوانه و انار در برخی واحدهای صنفی افزایش یافته است. براساس گفته حسین مهاجران،رئیس اتحادیه میوه‌فروشان تهران، قیمت هر کیلو هندوانه به رقم بی‌سابقه 1100 تومان و انار به هر کیلو 4000 تومان رسیده است.
کد خبر: ۳۰۱۴۶۱

این طور که آقای مهاجران به ایسنا توضیح داده؛ ظاهرا آفت زدن کشت هندوانه در برخی نقاط گرمسیری کشور مانند استان خوزستان یا بوشهر و وارد نشدن آن به بازار مصرف، دلیل این گرانی کم‌سابقه بوده است. انار هم به همین مشکل دچار است، چرا که سال گذشته، 50 درصد درخت‌های انار را سرما زده و بازار شب یلدای امسال با کمبود انار و در نتیجه رشد قیمت‌ها مواجه می‌شود. جالب است که حتی انارهای وارداتی از سوی کشورهایی چون افغانستان و ترکیه نیز نتوانسته به فروکش کردن تب قیمت‌ها منجر شود؛ از این رو، بازار با گرانی زودهنگام مواجه شده است. از سوی دیگر، وضعیت آجیل و شیرینی هم به داستان میوه‌ها و رشد قیمت دچار شده است.

متوسط قیمت هر کیلو آجیل درجه یک مخلوط به 9000 تومان و قیمت هر کیلو آجیل ممتاز به هر کیلو 13 هزار تومان رسیده است. قیمت متوسط هر کیلو شیرینی خشک نیز از 2500 تومان به 3000 تومان و قیمت متوسط هر کیلو شیرینی تر ممتاز از 3500 تومان به 4500 تومان افزایش یافته است. این چنین است که منحنی قیمت‌ها در بلندترین شب سال خیزی بلند داشته است تا ایرانیان در برگزاری این سنت حسنه با سد قیمت‌ها و دشواری‌های خاص خودش روبه‌رو شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها