ایستگاه آرامش

فریادهای شبانه

خانم الف یک زن 20 ساله است که شب‌ها در خواب صحبت می‌کند و ناگهان با فریاد از خواب بیدار می‌‌شود. ضمن آن که از خواب‌آلودگی مفرط و به خواب‌رفتگی بیجا و نامناسب نیز احساس نارضایتی می‌کند.هرچند سابقه هیچ نوع خوابگردی یا مشکل دیگری را تا به حال نداشته، ولی به یاد دارد که گاهی در خواب فریاد می‌زده است همچنین به یاد می‌آورد که این فریاد زدن‌ها با افزایش استرس بیشتر می‌شوند.همسر او ضمن تایید گفته‌هایش اضافه می‌کند که خانم الف گاهی اوقات در هنگام خواب لگدپراکنی نیز می‌کند و این که برنامه خواب نامنظمی دارد و صبح‌ها با سردرد از خواب بیدار می‌شود.
کد خبر: ۲۷۴۷۲۳

بررسی مشکل: حتما شما هم حدس زده‌اید که خانم الف مبتلا به اختلال کابوس می‌باشد. اکثر شما تا به حال حداقل یک‌بار این مساله را تجربه کرده‌اید.کابوس، رویای ترسناک و طولانی است که شخص هراسان از آن بیدار می‌شود. کابوس‌ها مانند سایر رویاها تقریبا همیشه در اواخر شب پدید می‌آیند. برخی در تمام طول عمر دچار کابوس‌های مکرر هستند، برخی نیز بیشتر در مواقع استرس و بیماری دچار کابوس می‌شوند. بد نیست بدانید که حدود 50 درصد جمعیت بزرگسال ممکن است به طور گاه‌به‌گاه دچار کابوس شوند.

درمان: با وجود این که کابوس‌ها برای افراد بسیار ناخوشایند هستند، ولی معمولا درمان خاصی برای کابوس لازم نیست. از آنجایی که بعضی از کابوس‌ها می‌توانند شخص را برای مدت طولانی آزار دهند، می‌توان در بعضی موارد از دارو نیز استفاده کرد. کابوس‌ها اغلب در مرحله‌ای از خواب که REM نامیده می‌شود، رخ می‌دهند.

بنابراین داروهایی که موجب وقفه در خوابREM می‌شوند، مانند داروهای سه‌حلقه‌ای، ممکن است از دفعات کابوس بکاهند. البته داروهای گروه بنزودیازپین‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخلاف باور عامیانه، بیدار کردن فردی که دچار کابوس است، هیچ ضرری ندارد.

دکتر آزاده شیروانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها