آخر هفته کجا بریم؟

امامزاده خلوت

کد خبر: ۲۶۹۲۳۰

پیش از آن که درباره این امامزاده چیزی بگوییم بد نیست کمی از تاریخچه منطقه چیذر و معنای نامش برایتان تعریف کنیم. براساس اطلاعات موجود در سایت انجمن جامعه‌شناسی ایران منطقه چیذر در گذشته به اتابک اعظم تعلق داشته و بعد از فوت او به دامادش، صارم‌الدوله رسیده است، چیذر در گذشته شیزر هم تلفظ می‌شده است و این را می‌شود از سنگ قبرهای قدیمی که روی آنها این نام کنده شده فهمید. عده‌ای چیذر را به معنای زر‌خیز می‌دانند و معتقدند به دلیل حاصلخیز بودن خاک این منطقه آنجا را چیذر نامیده‌اند.

.... و اما امامزاده اسماعیل (ع) چیذر از نوادگان امام موسی کاظم(ع) است و گفته می‌شود که در زمان شهادت 19 سال داشته و در همان منطقه چیذر شهید شده است.

این امامزاده در خیابان کلهر، شمال بزرگراه آیت‌الله صدر و جنوب منطقه چیذر تهران (منطقه 1 شهرداری) و در فاصله کمی از امامزاده علی‌اکبر (ع) قرار دارد. امامزاده بیش از 4 متر پایین‌تر از سطح کوچه‌ای است که در آن واقع شده است. نقشه آن تقریبا مربع شکل و مساحتش (بنا و حیاط) حدود150 متر مربع است و درگذشته ضریحی چوبی داشته که مدتی است آن را عوض کرده‌اند. امامزاده بجز در ایام خاص خلوت است. در سبز رنگش بیشتر به در باغ‌های سحرآمیز قصه‌های قدیمی شبیه است، گنبدش سبز است و دیوارهای آجری داخلش نیز با رنگ سبز نقاشی شده و نیمه پایینی آنها با سنگ مرمر پوشیده شده است.

اگر پیشنهاد این آخر هفته را بپسندید احتمالا بخشی از فرصت زیارت امامزاده را در حیاط آن می‌گذرانید تا برای اهل قبورش که همگی از اهالی چیذر بوده‌اند، فاتحه بخوانید و چنارهای چند صد ساله‌اش را تماشا کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها