رضا عظیمی: سریال کارهای بانمک هوگو چاوز رئیسجمهور ونزوئلا همچنان ادامه دارد؛ نه او دلش میخواهد از این کارهایش دست بردارد و نه مردم دلشان میآید از خواندن و شنیدن خبرهایی که یک جورهایی به او ربط دارد، محروم شوند.
زمانی که چاوز کتابی را به اوباما، رئیسجمهور سیاهپوست آمریکا هدیه داد، کمتر کسی فکر میکرد این کتاب مهجور، یکباره به صدر جدول کتابهای پرفروش راه یابد، اما این اتفاق افتاد تا او با یک تیر 2 نشان بزند؛ اول کتاب یک نویسنده آمریکای لاتین را پرفروش کند و بعد هم اوباما را مجبور کند تا حداقل این کتاب را (که به طور مستقیم به رابطه آمریکا و آمریکای لاتین میپردازد) ورق بزند.
کد خبر: ۲۵۴۷۳۴
هر چند خیلیها فکر میکردند این آخرین خبرسازی چاوز با استفاده از ابزار فرهنگی است، اما این پیشبینی هم درست از آب درنیامد. چون حالا او به سراغ یکی از نویسندگان بزرگ آمریکای لاتین و جهان رفته تا این بار این نویسنده لیبرال را به دادگاه بکشاند.ماریو بارگاسیوسا که در ایران هم به واسطه ترجمه رمانهایش شهرتی فراگیر دارد، در سفرهایی که به کشورهای آمریکای لاتین داشته، طبق معمول سخنرانی هم کرده و دست بر قضا در ونزوئلا از چاوز و سیاستهایش انتقاد کرده است. خالق آثاری چون «گفتگو در کاتدرال»، «لوربز»، «جنگ آخر زمان»، «سالهای سگی»، «زندگی واقعی آلخاندرو ماتیا» و... هم اولین بار نیست که به خاطر حرفهایش جنجال برپا میشود.او یکبار هم به خاطر نقد فیدل کاسترو رهبر کوبا با دوست نزدیکش گابریل گارسیا مارکز درگیر شد و حتی کارشان به کتککاری هم کشید.
بارگاس یوسا که علاقه زیادی به دنیای سیاست دارد، بخت خودش را هم در انتخابات ریاست جمهوری کشورش پرو آزمود، اما موفق به پیروزی نشد. او که برخلاف روحیه چپ آمریکای لاتین پس از مدتها چپ زدن به یک نویسنده راستگرا تبدیل شده، مقالات بسیاری در مورد وضعیت آمریکای لاتین و سیاستهای حاکم بر این قسمت از جهان نوشته است که بسیاری از آنها هم در ایران منتشر شدهاند.
یوسا در واکنش به احضارش از سوی دادگاه ونزوئلا گفته که نمیخواسته با حرفهایش احساسات مردم ونزوئلا را جریحهدار کند. او میخواهد در این دادگاه به همراه پسرش شرکت کند.او البته تنها نیست. فیلنو آپولئو، نویسنده کلمبیایی و انریکو کارازو، نویسنده مکزیکی نیز از جمله افرادی هستند که دادگاه ونزوئلا آنها را فراخوانده است.حالا باید دید آخر و عاقبت این ماجرا به کجا میکشد؟