در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
ملت فرانسه برای تقدیر از این نویسنده ملی یکی از باشکوه ترین مراسم تشییع جنازه را در روز اول ژوئن برگزار کرد. در این روز پیکر ویکتور هوگو به عمارت پانتئون برده شد.
ویکتور هوگو در وصیت نامه خود نوشته بود: من 50 هزار فرانک طلا به فقرا می دهم. مایل هستم جسد من با گاری حمل جنازه فقرا به گورستان منتقل شود، من به خدا ایمان دارم، نمی خواهم فقط برای روح من دعا خوانده شود بلکه می خواهم برای تمام ارواح دعا بخوانند .
در روز 31 مه تابوت ویکتور هوگو در حالی که با پارچه سیاه پوشیده شده بود ،در زیر طاق پیروزی اتوال نهاده شد و فردای آن روز طبق وصیتش تابوت او را با یک گاری حمل جنازه فقرا به پانتئون انتقال دادند ، در حالیکه بیش از یک میلیون نفر آن را تشییع می کردند.
عمارت پانتئون که قبلا کلیسای سنت ژونویو نامیده می شد ، به این مناسبت درهای خود را گشود.این نخستین بار در تاریخ بشریت بود که چنین تقدیری از یک نویسنده و شاعر به عمل می آمد.
به این ترتیب ، در روز 22 مه سال 1885 میلادی ویکتور هوگو نویسنده و شاعر برجسته ادبیات فرانسه و جهان در فصل گل های سرخ همان گونه که 15سال قبل از مرگش پیش بینی کرده بود در سن 83 سالگی درگذشت.
در تشیع جنازه هوگو بیش از یک میلیون نفر شرکت کردند و پیکر وی در عمارت پانتئون مدفن مفاخر ملی فرانسه به خاک سپرده شد اما آثار وی نامش را جاویدان کردند.
بهرام افتخاری
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: