وقتی کاخ زندان می‌شود

اوو مورالس ، رئیس‌جمهور بولیوی پیش از این یک بار نامش به خاطر آن که اولین بومی بولیوی بود که به ریاست‌جمهوری این کشور رسید ، به کتاب رکوردهای جهانی (گینس) راه یافته است؛ اما بظاهر او حالاحالاها مورد توجه تدوین‌کنندگان این کتاب خواهد بود.
کد خبر: ۲۴۴۵۲۰

وقتی منابع خبری روز پنجشنبه اعلام کردند؛ مورالس در اعتراض به کارشکنی نمایندگان احزاب مخالف دولت در پارلمان که جلوی تصویب نهایی نتایج همه‌پرسی اخیر در این کشور را گرفته بودند، دست به اعتصاب غذا زده است، در واقع موجی از شگفتی را مخابره کردند.

شرکت‌کنندگان در همه‌پرسی عمومی ماه ژانویه بولیوی به اصلاح قانون انتخابات این کشور و اختصاص سهمیه‌ای ویژه مشتمل بر 14 کرسی پارلمانی به بومی‌های این کشور رای دادند. علاوه بر آن، مقرر شد انتخابات پارلمانی جدید در ماه اوت سال جاری میلادی برگزار شود.

احزاب مخالف بولیوی که در واقع نماینده اقلیت مهاجر؛ اما ثروتمند کشور هستند، با این همه‌پرسی که اکثریت آنها در پارلمان را به مخاطره می‌اندازد، سر ناسازگاری گذاشتند و روند تایید نهایی آن در کنگره (مجلس اعلای پارلمان) را به حال تعلیق درآورند.

مورالس پس از رایزنی با سران احزاب مخالف عاقبت برای جلوگیری از بروز تنش سیاسی در کشور تصمیم گرفت با اعتصاب غذا، مخالفان را به متابعت از قانون وادارد. با شروع اعتصاب غذا در ساعات پایانی روز پنجشنبه بود که برنامه دیدار روز گذشته او از کوبا لغو شد تا در لاپاز، پایتخت بماند.

نمایندگان هوادار دولت شامگاه پنجشنبه در حمایت از رئیس‌جمهور اعلام کردند، در صورت ادامه کارشکنی احزاب اپوزیسیون همگی استعفا می‌دهند تا راه بر برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی هموار شود. اعتصاب غذای مورالس و تهدید نمایندگان پارلمانی حزب حاکم کار خود را کرد و مخالفان دیروز با تصویب نهایی نتایج همه‌پرسی ژانویه سال جاری میلادی شمشیر برافروخته خود را غلاف کردند.

همان طور که اعتصاب غذای 66 روزه بابی ساندز، از مبارزان ضداشغالگری ایرلند شمالی با مرگ او در 5 ماه می‌1981 در 27 سالگی ادامه سرکوب جمهوریخواهان ایرلند توسط نیروهای انگلیسی را دشوار و حتی ناممکن کرد، اعتصاب غذای مورالس در کاخ ریاست‌جمهوری بولیوی راه را بر ادامه کارشکنی مخالفانش بست تا صفحه تازه‌ای در تعامل جناح‌های سیاسی گشوده شود.

رضا سادات

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها