گفتگو با عامرخان، بازیگر «گاجینی»

ما که داشتیم دق می‌کردیم!

عامرخان یکی از مطرح‌ترین بازیگران جوان و روز سینمای هند است. این بازیگر مسلمان در کنار شاهرخ‌خان و سلمان‌خان، سال‌هاست سه خان مطرح سینمای بالیوود را تشکیل داده‌اند و رسانه‌های گروهی چیزهای زیادی درباره رقابت آنها می‌نویسند. عامرخان سال 1965 در شهر بمبئی به دنیا آمد و پس از بازی کودکانه در چند فیلم، در سال 1984 به عنوان یک بازیگر جوان کار خود را در بالیوود شروع کرد. بیشتر فیلم‌هایش در نمایش عمومی پرفروش بوده‌اند که از میان آنها می‌توان به بازی، انداز آپنا آپنا، رنگیلا، راجای هندوستانی، عشق، غلام، سارفاروش، لگان، رنگ د بسنتی و فنا اشاره کرد. «گاجینی» فیلم جدید اودر آخرین روزهای سال 2008 اکران عمومی شد و خیلی سریع با فروش بسیار بالای خود، عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال سینمای هند را گرفت.
کد خبر: ۲۳۱۵۵۴

اکران عمومی فیلم باعث خوشحالی شما شد؟

بله. هم من و هم تمام عوامل و دست‌اندرکاران فیلم از این‌‌که گاجینی راه خودش را روی پرده سینماها باز کرد، خیلی خوشحال شدیم، ما در سالن خصوصی نمایش فیلم بودیم و تازه فیلم تمام شده بود که به ما خبر رسید مشکل حقوقی گاجینی حل شده است. در طول روزهایی که دادگاه هنوز تکلیف وضعیت فیلم را روشن نکرده بود، همه دست‌اندرکاران فیلم در تنش و اضطراب خاصی به سر می‌بردند. پس طبیعی است که رفع مشکل از فیلم، همه ما را خوشحال کند.

چرا شاکیان فیلم دقیقا پیش از اکران عمومی فیلم از آن شکایت کردند؟

خود ما نمی‌دانیم. البته شکایت خصوصی آنها مدتی قبل به دست ما رسیده بود و فکر نمی‌کردیم آنها یک شکایت قانونی را در دادگاه مطرح کنند. وقتی موضوع در دادگاه مطرح شد، تهیه‌کننده فیلم ما آلو آرونید تلاش خیلی زیادی کرد تا آن را به شکلی منطقی حل کند. دادگاه دهم دسامبر ادعاها را شنید و روز بیست و سوم دسامبر رای خود را صادر کرد. احساس شخصی خودم این است که دادگاه در مدت زمان خوبی رای خود را اعلام کرد و در این رابطه ایرادی به آنها نیست. این حداقل و کمترین مدت زمانی است که یک دادگاه می‌‌تواند برای رای دادن خودش داشته باشد. در کنار هزینه‌ای که صرف تبلیغات فیلم شد، ما رقم زیادی هم صرف امور دادگاه کردیم.

آیا شما اجازه ساخت نسخه هندی زبان فیلم را داشتید؟

بله! اگر نداشتیم که آن را دوباره‌سازی نمی‌‌کردیم. نه تنها نام فیلم ما نام همان نسخه تامیلی است، بلکه کارگردان هر دو فیلم هم یکی است. از روز اول همه می‌دانستند ما داریم چکار می‌کنیم و چیزی از کسی پنهان نبود. اگر ما دزدکی کارمان را انجام می‌دادیم، کسانی می‌توانستند مدعی شوند داریم کار خلاف می‌کنیم؛ ولی امتیاز برگردان هندی گاجینی تامیلی زبان را داشتیم و آن را به دادگاه هم ارائه کردیم. دادگاه پس از مشاهده و بررسی مدارک طرف مقابل، گفت این مدارک ناقص هستند و هیچ چیزی را ثابت نمی‌کنند. کار ما کاملا قانونی بود. اگر ما داشتیم بدون اجازه فیلم کسی را دوباره‌سازی می‌کردیم، آنها باید همان روزهای اول مدعی می‌شدند و می‌گفتند کار ما غیرقانونی است.

با این حال، فکر نمی‌کنید این جنجال‌ها به نوعی تبلیغات خوبی هم برای فیلم شد؟

به چه قیمتی؟ ما که داشتیم دق می‌کردیم!‌ به هر حال، در تمام این مدت همه ما نگران بودیم. اگر فیلم اجازه نمایش نمی‌گرفت، خیلی به ضرر ما می‌شد. در عین حال تمام کسانی که گاجینی را در نمایش خصوصی آن دیده بودند، عقیده داشتند یکی از موفق‌ترین محصولات سال سینمای هند خواهد شد. برای همین ما به تبلیغات بیشتری احتیاج نداشتیم، هر چند به قول شما، این جنجال‌ها کمک بیشتری به تبلیغات فیلم کرد که البته مجانی هم بود.

فیلم دقیقا در آخرین روزهای سال گذشته میلادی ( 2008)‌ اکران عمومی شد و در همان چند روز اول با شکستن رکوردهای فروش، لقب پرفروش‌ترین فیلم سال را به خود اختصاص داد. این نکته باعث تعجب شما شد؟

البته خودم احساس می‌کردم تماشاگران استقبال خیلی خوبی از گاجینی خواهند کرد. ولی خب، چنین استقبال عظیم و پرشوری را پیش‌بینی نمی‌‌کردم. پیش از فیلم ما درست یک هفته قبل فیلم جدید شاهرخ خان «رب به بنادی جودی» اکران عمومی شد که با فروش خوبی روبه‌رو شد. برخی از دوستانم می‌گفتند راهبرد ما برای نمایش عمومی گاجینی در چنین اوضاع و احوالی خوب و درست نیست و موفقیت آن فیلم می‌تواند به وضعیت فروش فیلم ما لطمه بزند؛ ولی واقعیت‌ها نشان داد راهبرد ما درست بوده است. سینمای هند به واسطه اقدامات تروریستی شهر بمبئی، برای یک ماه در رکود و سکون کامل بود. خیلی خوشحالم که فیلم‌‌های من و شاهرخ خان دوباره وضعیت خوبی را برای کلیت سینما به ارمغان آورد.

همزمان با نمایش عمومی فیلم جدید شاهرخ خان، او با انتقادهایی از این سو و آن سو روبه‌رو شد.

این جور انتقادها همیشه بوده و هست. شما هر کاری که بکنید، بالاخره گروهی پیدا می‌شود که نسبت به آن معترض باشد. اگر شاهرخ خان فیلمش را اکران عمومی نمی‌‌کرد، همین آدم‌ها می‌گفتند او ترسیده فیلمش با موفقیت مالی روبه‌رو شود و وی را متهم به بزدلی و پول‌دوستی می‌کردند. درست است که دو ماه قبل در شهر بمبئی یک اتفاق تلخ تروریستی رخ داد و عده‌ای بی‌گناه هم کشته شدند؛ اما زندگی ادامه دارد و نمی‌‌توان همه چیز را تعطیل کرد.

همزمانی اکران عمومی فیلم‌های شما یک بار دیگر بحث نبرد دوخان بزرگ سینمای هند را در سطح گسترده‌ای مطرح کرده است.

این‌ یکی از چیزهایی است که رسانه‌های گروهی علاقه خیلی زیادی به آن دارند و مدام درباره‌اش بحث می‌کنند. ما داریم کارمان را انجام می‌دهیم و تماشاگران هم خودشان تصمیم می‌گیرند کدام فیلم را تماشا نکنند. شاهرخ خان طرفداران خودش را دارد و سبک خودش را بازی می‌کند، من هم سبک خاص خودم را دارم.

برگردیم به گاجینی، خیلی‌ها نسبت به خشونت زیاد آن معترضند.

واکنشی که من از تماشاگران داشته‌ام این است که این خشونت را اندازه ارزیابی می‌کنند. قبل از اکران عمومی فیلم، انتظارات و توقعات نسبت به گاجینی خیلی بالا و زیاد بود. وجود این همه هیجان برای تماشای فیلم برایم خیلی جالب بود؛ اما اگر خشونت فیلم زیاد به نظر برسد باید بگویم متاسفم.

بازی در نقش کاراکتری که بیشتر از دهان با چشمانش حرف می‌زند، چقدر مشکل بود؟

در کل، بازی در این نقش برایم خیلی سخت و مشکل بود. این نخستین بار بود که چنین نقشی را روی پرده سینما بازی می‌کردم. البته کارگردان فیلم کمک خیلی زیادی کرد تا این کاراکتر را بهتر درک کنم. او همان روز اول فیلمبرداری گفت شخصیت من در فیلم، مردی است که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد ولی آنها را به زبان نمی‌آورد. او از من خواست در طول فیلمبرداری حس آدمی را داشته باشم که باوجود حرف‌های فراوان، توانایی صحبت کردن ندارم. در این حالت، چشم‌های شما به حرف می‌آیند و آدم می‌‌تواند بسیاری از حرف‌های ناگفته را از چشمان و نگاه شما بخواند؛ اما من خیلی هم راحت به این وضعیت نرسیدم.

به صورت معمول، نام یک فیلم سینمایی برگرفته از نام قهرمان مرد یا زن خود است. ولی فیلم گاجینی نام خود را از کاراکتر شرور قصه‌اش گرفته است.

دلیلش این است که او تنها نشانه‌ای است که کاراکتر اصلی قصه دارد. او فقط نام این شخصیت شرور را می‌داند و تا حالا خود او را ملاقات نکرده است. شخصیت اصلی قصه براساس این نام می‌خواهد او را پیدا کند و بکشد.

وقتی فیلم را بازی می‌کردید، بزرگ‌ترین منبع الهام‌تان چه بود؟

سوریا،‌ بازیگری که همین نقش را در نسخه اصلی تامیلی زبان آن بازی کرد. او در گاجینی اصلی کار خیلی بزرگ و مهمی کرد. پس از تماشای نسخه اصلی، مکث کردم. حقیقتش را بخواهید، شک داشتم که این نقش را بازی کنم یا نه. دو دیدگاه متفاوت نسبت به‌ آن داشتم. سوریا و بازیش مرا متقاعد کرد این کار را بکنم. با خودش صحبت کردم و به من گفت تو تنها کسی هستی که می‌تواند در نسخه هندی عدالت را درباره این کاراکتر رعایت کند. وی وادارم کرد که گاجینی جدید را بازی کنم.

برای گاجینی موهایتان را کوتاه کردید و با سبک تازه‌ای جلوی دوربین ظاهر شدید. از این بابت خشنودید؟

کلیت نقش می‌طلبید که موهایم را کاملا کوتاه کنم و از این بابت اصلا ناراحت نیستم. به عنوان یک بازیگر، آن گونه جلوی دوربین ظاهر می‌شوم که کاراکترم در فیلم می‌طلبد.

در مورد تابلوی نقاشی که سلمان‌خان چند روز قبل به شما هدیه داد، چه می‌گویید؟

سخت مرا با این کارش تحت‌‌تاثیر قرار داد. او هنرمند و آرتیست بزرگی است و تا زمانی که هدیه‌اش را باز نکردم، این نکته را نمی‌دانستم. او نقاشی‌های خیلی خوبی در ارتباط با گاجینی کشیده است و من برای همه آنها از او تشکر می‌کنم.

نسخه‌های غیرقانونی سی‌دی و دی وی دی‌های فیلم‌هایتان، معمولا دو سه روز پس از اکران عمومی آنها در بازار سیاه به فروش می‌رسد. این نکته عصبانی‌تان می‌کند؟

من هم مثل بقیه همکارانم از این بابت ناراحت و عصبانی هستم؛ ولی چه کاری می‌‌توانیم انجام دهیم؟ همه صحبت از مبارزه فعالانه با سرقت ویدئویی می‌کنند، ولی هیچ کس آماده وحاضر نیست اقدامی عملی علیه آن انجام دهد.

در مورد این شایعه که گفته می‌شود شما و سلمان‌خان یک تیم علیه شاهرخ‌خان تشکیل داده‌اید چه می‌گویید؟

اصلا واقعیت ندارد. هر یک از ما سه نفر دارد کار خودش را می‌کند و من با هر دوی آنها دوست هستم و روابط خوبی دارم. هیچ یک هم علیه آن دیگری نیستیم و تیمی علیه یکدیگر تشکیل نداده‌ایم.

آسین و آنوشکا بازیگران جوانی هستند که با گاجینی فعالیت سینمایی‌شان را شروع کرده‌اند. فکر می‌کنید کدام یک از این دو جوایز بهترین بازیگر تازه‌وارد را خواهند گرفت؟

درباره کدام جوایز صحبت می‌کنید و از چه کسی دارید این پرسش را می‌کنید؟! (می‌خندد)‌ فقط تماشاگران ما هستند که می‌توانند به هنرمندان جایزه بدهند و نه هیچ کس دیگر.

امسال برای شما سال خوبی است. ستاره‌ها روی زمین اولین فیلم‌تان در مقام کارگردان، در مراسم جوایز معتبری مثل اسکار و بافتا (اسکار انگلیسی)‌ حضور دارد و مردم هم چیزهای خوبی درباره فیلم‌هایتان می‌گویند. در چنین شرایطی، آمادگی شنیدن انتقادها را دارید؟

من همیشه آماده شنیدن انتقادها هستم و اگر حرفی منطقی باشد، حتما آن را می‌پذیرم.

اگر به شما گفته شود گاجینی یک فیلم عامرخانی نیست، چه می‌گویید؟

اگر مردم هر کدام از فیلم‌هایم را دوست نداشته باشند، آن را به صورت یک تجربه آموزشی در نظر می‌گیرم.

خیلی‌ها می‌خواهند بدانند چه چیز گاجینی شما را به هیجان آورد تا در آن بازی کنید؟

اکشن، قصه، فیلمنامه هیجان‌انگیز و بالاتر از همه عشقی که در طول قصه گسترش می‌یابد و شکل می‌گیرد. این نکات دل و روح مرا با خودشان بردند؛ البته یک دلیل اصلی حضورم در فیلم، وجود آ آر مورو گادوس سر صحنه فیلمبرداری بود. اولین بار که این کارگردان خوشفکر را ملاقات کردم، احساس کردم با بچه‌ای روبه‌رو هستم که دارد با یک اسباب‌بازی در ذهنش بازی می‌کند. پس از کار کردن با او، تمام انتظارات و توقعاتم برآورده شدند. او فیلمسازی باهوش است که دقیقا می‌داند سر صحنه چه می‌خواهد.

اعضای آکادمی اسکار ستاره‌ها روی زمین را خیلی دوست دارند و آن را تحسین کردند. فکر می‌کنید به جدول نهایی نامزدهای بهترین فیلم خارجی سال راه پیدا کند؟

یکی از آنها شخصا برای این فیلم به من تبریک گفت؛ اما این به معنی آن نیست که او و دیگر اعضای آکادمی بقیه فیلم‌ها را دوست ندارند؛ ولی همین نکته که او مرا پیدا کرد تا حس درونی‌اش نسبت به فیلم را برایم بازگو کند، برای من اهمیت و ارزش ویژه‌ای دارد.

در شروع سال جدید، سال گذشته را از نظر هنری چگونه ارزیابی می‌کنید؟

هنوز درباره‌اش فکر نکرده‌ام. در طول 3 هفته اخیر، سخت درگیر نمایش عمومی گاجینی بوده‌ام و اصلا فرصت سر خاراندن هم نداشته‌ام. فقط توانستم شب سال نو را در کنار خانواده‌ام بگذرانم و بس. چند بار با لباس مبدل، گاجینی را در کنار تماشاگران معمولی دیدم که تجربه خیلی خوبی بود. یک بار نزدیک بود شناسایی شوم که بموقع فرار کردم! (می‌خندد)‌ احتمالا یکی دو هفته دیگر فرصت آن را پیدا می‌کنم که بنشینم و کارهای سال قبلم را جمع‌بندی کنم.

مترجم: کیکاووس زیاری
منبع: ایندیااف‌ام

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها