کوتاه از جهان

زیدی همچنان خبرساز

جام‌جم آنلاین: منتظر الزیدی، خبرنگار عراقی که هفته گذشته کفش‌های خود را به سوی جورج بوش، رئیس‌جمهور آمریکا پرتاب کرد همچنان چهره‌ای خبرساز است. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، صدها اردنی روز گذشته با هدف اعلام همبستگی با او در امان، پایتخت این کشور دست به تظاهرات زدند.
کد خبر: ۲۲۵۰۸۶

موج حمایت از زیدی در حالی ادامه دارد که اخبار ضدونقیضی در مورد وضعیت او منتشر شده و در حالی که دولت عراق مدعی درخواست عفو او شده، خانواده‌اش این ادعا را رد کرده‌‌اند.

اذعان بلر به شکست تحریم‌های غزه

جام‌جم آنلاین: تونی بلر، فرستاده کمیته کاری چهارجانبه صلح خاورمیانه اعتراف کرد استراتژی دنبال شده علیه حماس و استراتژی بنا شده بر تحریم شکست خورده است.

بلر در گفتگو با روزنامه صهیونیستی هاآرتص گفت: استفاده از راه‌حل نظامی برای براندازی حماس با توجه به رویکردهای دولت اسرائیل بعید نیست. وی افزود: حل مشکل نوارغزه از طریق تضعیف تدریجی حماس ممکن است اما حمله نظامی علیه این باریکه فاجعه به بار خواهد ‌آورد.

آزادی رئیس‌جمهور مخلوع موریتانی

جام‌جم آنلاین: محمد سیدی ولد الشیخ عبدالله، رئیس‌جمهور مخلوع موریتانی که دولتش در مردادماه توسط کودتاچیان نظامی ساقط شد صبح روز گذشته آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آزادی عبدالله در نخستین ساعات صبح رخ داد. او با 4 خودروی نظامی از لمدن، زادگاهش به منزلش در نواکشوت منتقل شد.

دولت نظامی موریتانی تحت فشارهای بین‌المللی، عبدالله را آزاد کرده تا او بتواند در یک نشست مشورت ملی در تاریخ 27 دسامبر(هفته آینده) شرکت کند.

انتقاد کرزای از آمریکا

جام‌جم آنلاین: حامد کرزای، رئیس‌جمهور افغانستان با انتقاد از تصمیم آمریکا برای افزایش نیرو در این کشور تأکید کرد اعزام نیروهای بیشتر راه‌حل مشکلات کشورش نیست.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، کرزای با انتقاد از عملکرد نیروهای بین‌المللی در افغانستان اعلام کرد دولت وی و هم‌پیمانانش در بحران قرار گرفته‌اند.

کرزای همچنین طرح نیروهای ناتو برای تمرکز بر پایتخت و مناطق اطراف آن را رد کرد و یادآور شد:  افزایش نیروها راه‌حل کاملی نیست.

اعتراض به شهرک‌سازی اسرائیل

جام‌جم آنلاین: سلام فیاض، نخست‌وزیر منتصب رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی از جامعه جهانی خواست اسرائیل را در خصوص اقدامات شهرک‌سازی خود تحت فشار قرار دهد.

به گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت، فیاض گفت: شهرک‌سازی اسرائیل از زمان آغاز دور جدید گفتگوهای صلح در سال گذشته تسریع شده است.

وی افزود: اتحادیه‌اروپایی از بهبود روابط خود با اسرائیل به‌دلیل بی‌اعتنایی این رژیم به تعهداتش مایوس و سرخورده شده است.

نفت، انگیزه اصلی تهاجم آمریکا

جام‌جم آنلاین: هانس بلیکس، رئیس سابق بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل متحد ادعا کرد: نفت از مهمترین دلایل جنگ آمریکا علیه عراق بوده است.

بلیکس در گفتگو با شبکه خبری الجزیره، تصریح کرد: حضور نیروهای آمریکایی در نزدیک خطوط نفتی و بارگیری نفت عراق منافع استراتژیکی برای واشنگتن دارد.

وی که ادعا دارد آمریکا تهدیدش کرده بود تا نکاتی منفی در گزارش‌های مربوط به سلاح‌های کشتار جمعی در عراق بگنجاند برای شهادت دادن در دادگاهی بین‌المللی اعلام آمادگی کرد.

اشتیاق برلوسکنی به‌ میانجی‌گری

جام‌جم آنلاین: سیلویو برلوسکنی، نخست‌وزیر ایتالیا که کشورش در آستانه بدست گرفتن ریاست گروه 8 است درصدد میانجیگری برای حل اختلاف آمریکا و روسیه است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایجاد سامانه موشکی آمریکا در اروپا یکی از مواردی است که در بین مسائل دیگر در دو سال گذشته اختلافاتی را بین دو کشور ایجاد کرده است.

برلوسکونی ابراز امیدواری کرده با توجه به رابطه خوبش با مقامات روسیه و آمریکا بتواند برای حل اختلافات واشنگتن و مسکو میانجیگری کند.

حمله موشکی اسرائیل به فلسطینی‌ها

جام‌جم آنلاین: ایهود باراک، وزیر جنگ اسرائیل روز گذشته به ارتش این رژیم دستور داد برنامه‌ای را برای پاسخ به حملات موشکی فلسطینی‌ها و شلیک به سوی آنان تدوین کنند.

رادیو اسرائیل روز گذشته اعلام کرد باراک به ارتش اسرائیل دستور داده به موشک‌های شلیک شده از غزه به داخل اسرائیل پاسخ داده شود.

او با تهدید مقامات حماس به ترور به اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر منتخب مردم فلسطین و محمود الزهار از رهبران جنبش حماس توصیه کرد در روز روشن آزادانه رفت و آمد نکنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها