آخر هفته کجا بریم؟

این تنگه دومی ندارد!

کد خبر: ۱۹۳۰۱۶

تنگ چوگان، در نزدیکی ویرانه‌های شهر باستانی بیشابور، در دره‌ای سرسبز از عبور رودخانه بیشابور،  میان رشته‌های کوه‌های زاگرس قرار دارد. چه از سمت راست رودخانه حرکت کنید و چه از سمت چپ آن، قدم گذاشتن به تنگ چوگان یعنی ورق زدن تاریخ.

شما راست را بیشتر می‌پسندید یا چپ را؟  اگر از  سمت  راست رودخانه شاپور حرکت کنید سنگ تراشیده‌های شاپور اول را می‌بینید همان وقتی که بر والرین (امپراتور روم) پیروز شده و امپراتور در برابر اسب  او زانو زده است، و پس از آن می‌رسید به حکاکی از اسیران رومی و ایرانی در برابر هم.

اما اگر سمت چپ را انتخاب کنید باز هم می‌رسید به حجاری‌هایی که به یمن پیروزی شاپور بر والرین ساخته شده اند و پس از آن بهرام دوم را سوار بر اسب می‌بینید که شمشیر دست گرفته است و بادیه‌نشین‌ها برایش هدیه آورده‌اند و بعد مراسم تاجگذاری بهرام اول قرار دارد در حالی که فر ایزدی را از اهورا مزدا می‌گیرد و سپس شورشیان و یاغیان دست بسته را می‌بینید در حضور شاپور دوم  که ظاهرا حسابی ادب شده‌اند.

این اظهار نظر شاید کاملا سلیقه‌ای باشد اما زیباترین بخش تنگ چوگان از نظر ما مجسمه بسیار بزرگ شاپور است که تک و تنها سال‌هاست وسط غار ایستاده است برای رسیدن به غار باید کوهپیمایی کنید، اما وقتی دهانه غار رسیدید خستگی حتما از تنتان در می‌آید فقط کافی است رو به روی مجسمه‌ بلند قد شاپور (دست‌کم به بلندی چهار مرد قوی هیکل) بایستید و تماشایش کنید تا خستگی راه نسبتا طولانی‌ای که آمده‌اید از تنتان در بیاید.

علی یوشی زاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها